Devojki se bockam sekoj den so triptofem i vece tri cetri dena mi docni ciklusot.dali i nekoja druga ima isto iskustvo kako mene. Ili treba da mu se javam na doktorot
Јас боцкав декапептил па исто една недела ми доцнеше. Матичната не знаеше зошто, докторот што ме води рече да боцкам дури добијам. Кај мене најверојатно беше причина тоа што пред боцките пиев Микрогинон и ендометриумот ми беше многу истенчен, а и имав циста на јајник. После од трети ден почнав со фостимон, се беше во ред.
Мила моја ја имам раскажувано мојата приказна и може сум досадна,но мојот тим на успешно второ ивф се Др.Ивановски,Др.Јани Ангеловски,Др.Петличковски ,и Др.Даниела Донева.На сите неуспешни бремености и мене ми беа околу 6 та недела и имав вонматерична,па втората со киретажа,па потоа биохемиска,се додека не го најдов мојот успешен тим горе што ти го наведов.На секое испитување наидував на препрека,тироидот,септум,хетерозигот сум,се еден збор хаос.И најтешко ми беше кога ќе ми кажат-"Е па ти имаш време",и најреченица што не можев да ја поднесам е "Природна селекција било" и "Чувај те се од бременост наредните 6 месеци",а мене полека годините ми минуваа и стигнав до 40, мене срце ми плаче за бебуш,ми идеше све да потепам.Но веќе на крајот со мм се сложивме дека ќе пробам кај Др.Ивановски,па кај Трајковски и кај Лазаревски па потоа ќе размислувам за надвор или за сурогат мајка(до таму ми одеше паметот и тука исто прашував како е тоа регулирано во Мк).Кога го почнавме ивф-то имав 39 и си реков-"Боже ако треба да биде да биде"ќе го одам твојот пат-НО НЕ СЕ ОТКАЖУВАМ,ако треба со глава во ѕид и со голема поддршка од мм и мојот тим,и Божја закрила си има синче(да ми е живо и здраво)и да си добие братче или сестриче наскоро.Ти посакувам мила и и да се пофалиш со успешна приказна и сите кои се борат за бебушка.Мене ми се случи чудо и се уште се штипкам по образ дека станав мајка со организам крш.
14 ден понеделник бета 73.1, во четврток бета 271 и денес бета1295 А трансфер правев на трет ден 8 клеточно ембрионче (СРЦКА)
Да да направив 12 ден и беше многу бледа и тука ме фати паника сите во фрка ама докторот денес конечно рече нема веќе простор за паника супер е
Прво искрени честитки и лесна бременост на @rozeta - roze ,@cipiripi ,@Taptapy ,@lia22 , @Chikitaa.(ако прескокнав некоја се извинувам, голема е бројката, фала боже ) Успеавте женииии!!!!!! Трофеите да си ги држите за 9 месеци Ама како е прекрасно чувството кога читаш вакви убавини. А оние кои се сопнаа на овој пат сега да станат,да се исправаат и се продолжува понатаму. Јас веројатно ке ги дружам @Bubce38 и @Nithya на пролет. Се извинувам совети за испитувања, терапија, не можам да дадам ,зошто идам МК како ми речат така, трае процесот, завршува све и се враќам назад. Информациите што ги добивам овде од вас се priceless Ви пракам голем и .
Здраво на сите имам останати 3 ампули пурегон со рок до 02.2020, ако му треба некому слободно нека ми пише.
Sakav da prasam dali piete nekoja eutiroks jas pred da pocnam so postapka za invitro od endokrinolog mi dadoa da pijam eutiroks od 0.25 bidejki doktorot preporaca da se simne pod 2 tiroidnata mene nekade 2.5 mi bese , kazete mi dali treba vednas da zakazam za pregled za tiroidnata,bidejki endokrinologot rece cim se sluci bremenost mozno e da mi ja pokaci terapijata.
Zdravo na site, Dali vo Skopje moze da se kupat Cyclo Progynova apcinjata? Imam recepta od doktorot I ke doagam vo Skp vo petok pa me interesira koja konkretno apteka. Dali Sistina ima svoja apreka Ili nekade nadvor treba da gi baram? Pozdrav od Doha
Да мила да си закажеш.Мене цела бременост и по неа ми ја следи ендокринолог и по потреба зголемува или намалува доза.Честитки и лесно до крај