Да мила ако имаш веќе ендокринолог ќе и кажеш дека си бремена и она ќе ти каже кога да дојдеш.Според мене немој да чекаш,закажи си
Mnogu ti blagodaram za odgovorot, uste koga pocnav so postapka mi rekoa da ne zakazuvam nego odma da odam taka da odam, primaat na ne zakazano.Uste ednas mnogu ti blavodaram.
Тогаш уште поубаво да не си правиш стрес за термини,но знам дека трудниците и да отидат не ги враќаат и не чекаат многу и така треба да биде.Секое добро мила и што и да треба тука сме.Мене феминките многу ми помогнаа и сакам сите да се радуваат кој за бебуш,кои за работа,кои за совет,кои за рецепт за храна....кои за тоа што му е приоритет во животот.
Da zakazi si samo ne se sekiraj ne veruvam deka odma ke treba korekcija na terapijata deka i onaka ti bil mal tsh ama ubavo e da si vidis kolku ti e otkako si zabremenila
@AnaAnaBanana mila na 14.10.19 posledno sum proverila pred postapka TSH mi bila 1.58 so konstantna terapija od 0.25 eutiroks i togas se mislese doktorot dali da mi dade da pijam ama rece aj preventivno po so e za invitro ama se resiv utre ke odam da vidime kako e. Golema blagodarnost i do tebe za sovetot
Честитки за високата бета Инаку за тсх -то јас лично веднаш се јавив да закажам кога ја направив втората проверка преку крв и ми закажаа за утре, а на ехо и јас сум најверојатно во понеделник. Ендокринологот што ме води ми рече веднаш штом забремениш да дојдеш на преглед. Јас кога направив домашен тест од превозбуденост скроз заборавив на тоа па среќа на 14ти ден од трансфер ми текна така да мислам дека независно од ехото треба да одиме
Blagodaram mila, za odenje obavezno,nego mislev da ne ima nekoe pravilo, od nekoj so e po iskusen kako sovet ,a istoto i mene mi go kazaa cim se sluci bremenost da odam.Kazi mi kolkava doza pies?
5 дена во неделата пијам 50 мг, а 2 дена 25 мг. Па мислам нема друго правило, освен да ни земат крв Со лесно
Tsh vo bremenosta se proveruva na cetiri nedeli Jas cela bremenost ja isterav so pet dena od 75 mg eutiroks i dva dena od 50 mg a kontroli na tsh se pravat na 4 nedeli
Seker mi proveruvaa ama je se sekavam so ovoj termin nesto da proveruvav ..bas ke vidam so ke mi kaze lazarevski posle neuspesnoto in vitro ako go dobijam
Mila moja mnogu se raduvam za ova so go pisa i neka ti e zivo i zdravo maloto sonce....seuste veruvam vo cuda i veruvam deka i mene i na site nas ke ni se sluci najmagicnoto cudo..slatko malo bebence....a vam taze mesinja vi posakuvam galenje i guskanje 9 meseci so meseto a potoa so srcenceto..
Inaku planiram utre da i svonam na sestra Anita da mi zakaze kaj Lazarevski i iskreno ke vidam sto ke mi kaze toj pa posle toa so gospod napred planiram prirodno da probam ako me miluva bog i taka ke.uspeam ..pred 1 mesec moja drugarka rodi zensko bebence po priroden pat ostana bremena, a taa isto ima 43 godini ..pa neznam ..ke vidime so ke kaze prvo lazarevski pa neka ne cuva bog site..
Jas imam drugarka koja ostanuva bez problem bremena megutoa do 12 nedela i tolku. Posle mnogu ispituvanja se ispostavilo deka ima visok insulin vo organizmot.
Јас звонев после две недели, така ми кажаа, а ми го одобрија после три.Гледај ако можеш да си го земеш сама веднаш откако ќе ти го одобрат, за да не чекаш да го праќаат по пошта па да чекаш уште денови.
Zdravo devojki, Dali vo sabota rabotat vo labaratorija vo Sistina? Treba da napravam nekolku ispituvanja i mi se odlozi patuvanjeto za Skopje za vo petok. Da znam koga da patuvam da ne e za djabe idenje. Zatoa me interesira dali rabotat od sabajle vo sabota. Pozdrav od Doha