Martka ja procitav tvojata uspesna prikazna i ti cestitam.Kazuvas tim od doktori gi najdov trojcata koi se no nemozam da ja najdam poslednata doktorka Daniela.Da ne e homeopat?Godinite mi se tuka 39 i se spremam za 4 invitro posle Lazarevski i Trajkovski.Mozes i vo privatna poraka da mi pises.Ti blagodaram ke mi bide od korist iskustvoto zosto se sakam da odam kaj Ivanovski.
Девојки денес правевев контрола и Да ќе правиме прво дијагностичка но на следниот циклус бидејки сега излегува пред нова година а не е некој хитен зафат за да не чекам но не ми менува ништо ако е во новата година со нови испишани страноци и психички спремни за нашата трета среќа ... сега ми останува само и Др. Јани да го посетам за да го известам дека сепак прво дијагн.хистероскопија па после стимулациите клексани за жал од нив неможам да се" куртулам"... оваа нова година само со 1желба ќе влезам во Новата Наша година Кај сите нас по 1бебенце... ве гушкам
Devojki da ve prasam vo vrska so invitroto.Jas sum so dolg protokol.Momentalno 6 den na microginon.Imam vaucer preku fondot.Invitroto go pravam vo Sistina.Od iskustvo kolku doplakate za invitroto ?Dali ako treba dopolnitelni inekcii dozvoluvaat od drugo mesto da se nabavat ako se poevtini?Dali ako ne dojde do transver moze da se povlece vaucerot i kolku ste platile privatno sko go povlecete vaucerot za da vi ostane za sleden pat? Ve molam da spodelite iskustvo bidejki januari kaj soprugot sekogas im docnat so plata i da bidam podgotvena da ne si stvaram nervozi koga treba da bidam opustena.Vi blagodaram
Обично стигнуваат инекциите за стимулација. Знаеш дека те следуваат 30 инекции. Докторот уште на 4-тиот ден од циклус кога ќе почнеш да ги боцкаш би можел да процени дали ќе ти стасаат. Од друго место можеш да купиш, Да. Доплата можеш да имаш за едно/две испитување на некој хормон, што и не мора да значи. За повлекувањњто на ваучерот во случај недај боже да не стигнеш до трансфер- Нема да ти се исплати да си платиш све што си имала пред трансфер. Ќе те кошта околу 1500 евра мин ( зависи колку инекции ќе потрошиш). Претпоставувам дека се плашиш дали ќе имате јк и дали ќе се оплоди, па затоа се плашиш дали ќе стигнеш до трансфер. Во тој случај , подобро ти е после два циклуси да правиш пункција на природен или модифициран циклус , а за евентуалниот трансфер да го искористите ваучерот. Се надевам ме разбра. Само внимавајте на датата на ваучерот, мора да се искорисри во рок од 6м од неговото издавање. Пункцијата на природен циклус и оплодувањето кошта 16.500 ден. Терапијата за после трансфер сама си ја купуваш.Би те коштала околу 10.000 ден ( ако примаш пролутекс како прогестеронска подршка). Заборавив дека во текот на постапката можеш да примаш и 3-4 инекции цетротиде. Нив си ги купуваш и коштаат ололу 2500 ден , една.. Ова ти го пишав колку да си знаеш за евентуалните трошоци и можностите околу ваучерот. Но, те советувам да не размуслуваш на тоа дека нема да стигнеш до трансфер. Мисли позитивно и биди макс опуштена во текот на постапката Среќно
Ти благодарам многу.Оптимист сум но потајно како се наближува времето ми се вртат без број прашања во глава.Имам 39 год и искрено иако фсх ми е 5,47 последно испитување пред 5 месеци ме фака страв дали ќе имам јајце клетки.Плус сум со многу антрални фолекули и ме водат како со полицистични јајници.Но со мирна глава морам да продолжам.Уште еднсш ти благодарам на подршката
Штом си со пцос инекциите посекако ќе ти стигнат. Предлог за пролутекс ( кој 90% сум сигурна дека ќе го боцкаш околу 15-18 дена). Пробај да си го набавиш од Косово или Грција. Кај нас е 610 ден една инекција, во овие земји е скоро на половина цена.
А ќе требаат Се боцкаат од пункција па све до тест. Некогаш и подолго. Ќе ти каже докторот на ден на пункција од кога ќе почнеш. Ти пишав за да имаш време да се организираш
Фала ти.Ќе ве известувам се што ќе се случува.Можеби и моето искуство на некој ќе помогне во иднина како што сите овде споделуваат.Од срце ти благодарам Bubce38
И да си пишуваш. Секое споделено искуство е од некаква 'помош' за некого. Честопати добивам ЛП за некој совет, за некоја информација. И затоа обично ви пишувам за вакви општи информации да прашувате во темата. Што ќе одговорам по лп и истото ќе го прочита само еден член, подобро е сите да читаат. На некому ќе му се најде информацијата Да ја поздравам само @Anetaoh Чекаме петок/сабота убави вести
Nemoj da mslish deka nema da stugnesh do transfer nikako toa samo losho si pravish.Prochitav FSH 5,47 ti e mojata vrednost vo april 8,35 i se svestiv duri na sredina od postapkata pa 2 noki ne spiev i shto si napraviv nervozi nishto drugo.Imam eve uspeshno in vitro vo Sistina i se nadevam se ke bide ok(sledna nedela sum na prv pregled).Vo odnos na stimulaciite jas slabo izregirav na fostimon pa dr.mi smeni menopur ushte 12 me sledea,imav potreba od poveke pa si dokupuv.Ne misli sega na toa voopshto cekor po cekor pozitivna misla samo i se ke bide ok
Јас Пеолутекс се боцкав од денот на пункција до 3 месец од бременоста. Исто и Кринон од трансвер до 9 недела. Ги зимав од Грција Пролутекс беше 45 евра исто 7 инекции а Кринонот беше 35 евра 15 стапчиња само беше под друго име Васклор се вика и треба сам да си ставиш во стапчето тубенцето се врти како штраф на стапчето ама состав има ист. А за другата терапија како Мерионал и сл имам пријателка која беше на привотно и со ги купи сите инекции од Турција и рече биле доста поефтини од другите земји.
Значи 25 ден е поефтино во Гр. Не е мн разликата, ама ако се оди и за др работи , зошто па да Не се уштеди и на ова Капка по капка вир
Jas od Zegin go zemam 170den.(169.68 taka stoi na smetkata)e sega neznam dali segde po aptekive e istata cena
Krinonot e najeftin vo Turcija jas lani od tamu mi.nosea 1500 den kutija ama vo pomalite mesta ne e kako kaj nas so edinstvena cena.
Девојки помина мојот трансфер ми вратија две ембриончиња сега господ нека е со нас па наскоро да се радуваме не знам како ќе поминат овие две недели во исчекување
Милсам дека го даваат како стандардна терапија за подршка,а некаде и утрогетсан даваат,ти примаш инекции за подршка?