Од 9-14 мм би требало да е ендометриумот на ден на трансфер. Е сега не знам по колку се задебелува дневно тој. А има и врска и дали е трослоен, двослоен.. Не се разбирам баш. Ама ќе ти кажел докторот ако нешто не е како што треба. А и на ден на пункција пак ќе го мери.
Да, да, знам дека треба да е трослоен, обично секогаш бил како што треба, ама сега од стимулациите мислам дека дополнително се здебелува.Фала ти најмногу.
Ako moze da se ufrlam so prasanje za Prolutexot, Jas go primav dvata pati pri sekoe IVF dodeka prasav vo Praga kaj niv mi rekoa po veke praktikuvaat Utrogestan Ili Prometrium tableti od 100 Ili 200mg otkolku Prolutex od Samo 25mg kako sto mi dadoa vo Plodnost, po edna inekcija na den od 25mg. Dali gi ima vo MK ovie tableti I dali gi imate koristeno? Fala Mnogu
Fala Bubce, Dali znaes kade? Vo sabota sabajle ke odam vo labaratorija vo Sistina I pretpostavuvam kaj niv vo aptekata bi trebalo da gi ima?
Без разлика на mg мислам дека многу поефикасни се инекциите особено prolutex него таблети. Во Прага може и да ги немаат овие инекции подобро земи си од тука па таму ако треба нека ти мерат прогестерон.
Освен Пролутекс, не ти дадоа и Кринон во Плодност? Обавезно го дават и него после трансфер да се става навечер за да бидеш цело време покриена со прогестеронска терапија. Еден апликатор Кринон има 90mg прогестерон.
Жени дали некоја правела антиспермални антитела,и каква терапија примала ако имала.Разбрав за една жена пред да го прави последното инвитро испитала на имунологија тоа,и излегло позитивно,па со терапија од селен и еутирокс го средиле тоа.Последното ивф е успешно.Па размислувам тоа да му го спомнам на др,да испитам.
Jas cela bremenost si ja isterav si utrogestan zasto da davam pari za nesto sto e mnogu poskapo a ima ist efekt
Da da mi dadoa obavezno, sega gledam sto imam ostanato od terapija I pravam sporedba sto mi kazaa za terapija vo Praga za IVF so donirani j.k. Sto bi mozela da koristam I da si kupam vo SK otkolku da plakam najverojatno po skapo vo Praga. Mi pisaa Utrogestan Ili Prometrium 100mg Ili 200mg tableti. A sega mi e logicno deka so Prolutex 25mg plus Krinon gelot 90mg e skoro isto Kako 100mg Utrogestan. A dali se sekavate od Koga se piese Cyclo Proginova tabletite? Od punkcija pa se do testot?
Da mi kazaa obavezno merat Progesteron a vo Plodnost nitu ednas ne se sekavam deka pravevme, gi najdov site ispituvanja i nikade za toa nisto
Мислиш на белите апчиња (естрадиол) од Цикло Прогинова, така? Овде ги даваат од пункција до тест, а дозата ја прилагодува докторот. Не знам дали ги продолжуваат по позитивен тест, не сум стигнала дотаму. Јас поради тенок ендометриум пиев 3х2 и една кутија не ми траеше ни 2 дена, не знам како ќе ти ги дозираат, ама земи си повеќе кутии, не се скапи.