Da belite gi piev samo 3x1, mislam deka bea okolu 130den edna kutija, znaci ke si zemam edna kesa polna da ima
Земи си естрофем од1мг. И тоа е естроген по состав , исто како белите од циклото. На приватно се околу 260 ден, а има 28 таблети. Можеш да си земеш и инекции прогестерон депо , по 100-тина ден се тие. Можеби ќе ти затребаат. Овие инекции се со продолжено дејство , обично кај нас ги даваат у замена на пролутексот и се боцкаат на секои 3-4 дена, зависи. Можно е и декортин да ти затреба. Тоа е кортико стероид и обично го даваат после трансфер, за да организмот Не го исфрли ембриончето како туѓо тело. И овие се ептен ефтини, можда некои 50 ден да се Така да имај си терапија од све по нешто и биди спремна таму. И аспирин од 100 мг земи си Море цела аптека купи ја , за најсигурно
Haha za sigurno neka ima Bubce. I aspirin mi pisaa deka treba a go primav I kaj nas vo Plodnost mi dadoa. Isto pisuva za steroid I edna inekcija za stop ovulacija bidejki nema da vadime moi j.k. A za site ovie sto gi pisa kaj nas vo SK mi treba recepta od doktor Ili si gi kupuvam vo apteka na privatno I ne treba? Izvini za prasanjata ama voopsto ne ja znam sistemata kaj nas vo MK Kako odi privatno drzavno itn. Jas po sekako nemam osiguruvanje vo MK I se plakam na privatno Eve sto mi pisaa sto terapija treba pa so listata pravo vo apteka I da polnam kuferot haha
Од овие што ти пишав све можеш да си купиш у Систина на приватно, брз рецепта. Есррофем и декортин идат и на рецепта, така се по некои 20-30 ден. Ама знам ти немаш здравствено затоа ти кажав цени на приватно. Инекција Стоп има само од скапата, таа Овитрел што е . 2030 ден кошта. Нема веќе прегнил кој кошташе околу 300 ден
Prednison = декортин Decapeptyl depo мислам Не е исто со Стоп инекцијата кај нас. Можно е во систина да ја има декапептил депото, ама скапичка е. Можеби и 10.000 ден да беше.Јас од Гр ја имам земано, таму како на пола цена да беше,не паметам баш. Ќе си прашаш у систина за неа. Другово све имаш
И јас сум случај како тебе. Додека повеќето се мачат да го задебелат, јас се молев да не се задебелува. Но докторот ќе следи на ехо, важни се и слоевите на ендометриумот. Не се секирај и не мисли на ова.
Фала Оли, значи не сум само јасПочнав да јадам во меѓувреме ананас ама го откажав кога ми кажа колку е
Jas koga ostanav bremena so zamrznato embrionce od plodnost, Tashe ne mi dade prolutex posle transfer tuku mi dade dabroston da pijam sabajle i vecer i crinone gel sabajle i vecer koj posle 6ta nedela mi go smeni so utrogestan
Добро утро на сите, паузирав од форумот и од се живо од мај/јуни ме нема и не знам што се случува. деновиве на раат ќе го читам. им честитам на сите што успеале, а на тие што не успеале, како и јас, само сила и убава мисла за успех. и како се заладува, ме јаде јанза дома дека ништо не правам.па пак почнав со првични испитувања, хормонски за почеток. Да знаете,на ГАК се испитува АМХ со упат од матичен гинеколог, 250,00. Прв пат го испитувам, резултат од АМХ ми е 1.3. (36 години)кај вас како е? го споделив во порака со една драга шик членка па еве вака и овде, за тие што сакате да испитате АМХ има реагенси на ГАК.
Девојки ми закажаа пункција за во сабота. Се надевам се ќе биде како што треба. Ендометриумот е добар, како што реше докторот.Ми кажаа дека прогестеронот ми бил висок на почеток на циклус (ми го мереа на втор ден од циклус пред да почнам со стимулации ми беше 1,20).Е сега ми рекоа ако е висок дека нема да се прави трансфер овој циклус. Ќе треба да се замрзнат па после. Дали имате искуство со ова?
Ајде со лесно на пункција, да извадат убави јајце клетки и да се оплодат што повеќе. А за прогестеронот, мислам дека обично ако е над 1 не прават трансфер.
Фала Оли, Дај Боже. Ако е висок претпоставувам дека има лекови за намалување? за следен циклус мислам.