Мене ми рекоа да го прашам докторот ама јас не одам по препорака на докторот или да го прашам Лазаревски?
Конечно дојдов до тој фамозен извештај за клексани.Ако се во ред утре рез од хормони,почињаме процедура за трансфер со замрзнати.Ајде периодов за нова година да ни биде позитивен со позитивни тестови
Јас утре треба да одам по препорака на ендокринолог.....и јас незнам од колку треба да е растворот .....тие сто боцкаат тие прашуваат.... А зошто да го одложат трансферот....јас нема испитувано прогестерон во текот процедурата а ми беа извадени 12 ј.к. 7 се оплодија ....ке може да ми кажете ..
Во Њуборн пракса им е да испитаат прогестерон на втор ден, не испитуваат секаде. Ако е повисок, не прават трансфер.
Јас милам се јавив во Систина во лабароторија за да прашам цена и дали прават и ми рекоа дека прават такви испитувања и дека нема потреба од закажување туку сабајле да отидам и да го прашам докторот за каков да биде растворот дали од 50,75 или 100 ама јас не одам кај никој ендокринолог туку на моја рака ди испитувам ама утре ќе му се јавам на Лазаревски ќе ми каже.Да ен знаеш дали ќе треба и урина да се остава?Инаку
А знае ли некој како се проверува на мој термин резултати.За хормониве ми рекоа закачени ке ми биле на мој термин рез.ако не сум можела да дојдам.
Izvini potprasuvam...VO koi ramki treba da se dvizat vrednostite I Dali ispituvanjata GI vrsat I vo ivf postapka dokolku transferor e so momentalbite embrioni ili Samo koga se vrsi so zamrsnati ..
Велат дека прогестеронот треба да е под 1 за да има трансфер. Ова за регуларно инвитро, кога се има трансфер после пункција. Кога имав трансфер со замрзнати со долг протокол, тогаш мислам дека не ми испитуваа прогестрон, не можам во моментов да се сетам, не ми е во мене во моментот листот каде што запишував. За последниов трансфер два месеци примав Арвекап, два месеци не добивав и затоа не ми проверија никакви хормони. Немам искуство со трансфер на природен циклус и во тој случај не знам дали проверуваат прогестерон.
И мене така ми рекоа пред 2 месеци на ГАК и кога отидов кај мојот матичен вика врска нема само ве лажат, не постои таква опција да се пратат на мој термин резултатите и отидов од таму си ги зедов...
Незнам ама мислам де не. Јас имам земено резултати од матичен во мојот град а са ми испитани во ГАК тие резултати ми беа за ваучер па морав пак да одам во Скопје ....иначе кај матичен ке ги видиш Мтичниот ги дава резултатите... Ај со срека ...јас во понеделник здравеје ке ги поднесем
Пациентите немаат право за резултати да гледаат на мој термин, а доколку во извештајот се прикачени резултатите на мој термин, матичните имаат опција да ги даунлаудираат и да ви ги испечатат резултатите
Во Македонија во ниедна болница не ги испитуваат ембрионите. Имате опција во Њу борн, да правите кај нив инвитро и ембрионите да ги пратат во Турција да ги испитаат дали се генетски во ред 500 евра е по ембрион.