Од овде само една жена имаше искуство со ивф од ГАК. Истото Не беше убаво Не спорам дека на клиника има врвни доктори, али во делот на ембриологија, опрема , услови ... што знам дали би им дала пари ( или ваучер) таму Ама ти си знаеш
Мила гак-от е ,но ако имаш човек на кој му веруваш, да си направиш,не знаеш кај ти е среќата.Колку што знам мислам дека се спремаат да почнат,но дали почнаа не знам.Ќе отидеш и ќе се информираш и баш би сакала да има и од таму успешни приказни,за да успеат и оние двојки кои немаат доволно финансии.Ти посакувам успешна приказна од таму.
Оф мила Бубе,нешто убаво од таму тешко(ако не рачунаме на врски и митенце).Мене неколку пати ме извадија од памет за џабе се секирав.Господ нека не чува
Врвни доктори....ама додека се дојде до нив.....и потоа си препуштен на стажанти,студенти и на крај работа ќе ти заврши чистачката што ко бајаги чисти.Ќешки да грешам,но тоа што го гледам, тоа е нажалост.Ајде ќе биде подобро....некогаш
Мила во право си,но мислам како целовкупната слика со прегледи,скрининзи,испитувања ако има потреба на тоа мислев,и индивидуално е може ќе прави на природен циклус,а стимулациите,тие коштаат било каде да се прават.Како и да е и посакувам успех на членката за да се види успешна приказна и нешто успешно и од Гак - от.
Колку за инфо само. Нема на ГАК можност за пункција на природен циклус а да не дадеш ваучер. Инаку јас како јас , сум задоволна и од клиника и од Чаир. Секоја интервенција/испитување што имам можност да го направам на државно, го правам. Освен ХСГ, тоа го правам по приватниве. Само заради условите и хигиената кои во приватниве се далеку подобри. За жал...
Оф мила значи и они си тераат бизнис на туѓа мака..цццц..ај ќе си ќутам.Ви посакувам успех на сите мили мои во оваа тешка битка.
Да ти споделам едно мое искуство со ГАК.. Немам правено таму ивф, но минатиот викенд поради хиперстимулација завршив таму на ургентен. Ме гледаа тројца специјализанти, и на крај го викнаа Тофоски што среќа па беше дежурен. Секоја чест за докторот, но и самиот си кажа, среќа што си правела во приватна клиника па имаш шанса после ваква хиперстимулација да ги замрзнеш ембрионите и да чекаш да се среди, да беше кај нас ќе мораше и трансфер. Целиов процес не е само докторот, тука е ембриологот, опремата, сестрите.. ГАК немаат криопрезервација, што е огромен пропуст за ваква процедура.
Девојки дали знаете за нуга бест масажите дали смеам или не? Од денес почнувам со кломифен па ме интересира дали смеам да одам на вакви масажи оти ми кажаа за циркулација биле добри
Da Monka i jas bas prasuvav za istoto pred nekoe vreme, i mene mi bese pokaceno ast i mi objasnija deka e enzim na crn drob i najverojatno sum go opteretila so alkohol(sto nema logika bidejki ne pijam cesto a nikogas poveke od dve casi) ili so hrana sto poveke mi imase logika bidejki pocnav proteinska ishrana. E sega bas pred nekoj den zaslusav doktorka na tv deka prva pricina se lekarstva za pokaceno ast. Od druga strana embriologot sto pati mi rece da ne preteruvam so vitamini, ama jas se sto slusnav zedov. I @Alishan30 imas pravo pokraj sto se zdebeliv, cela krvna slika mi e haos, na pocetokot imav gadenje, glavobolki a vitamini se ke reces, ama kako sto mi rece Stefan, se stvara alergija vo organizmot. Mene i nesto drugo me plasi, mozebi e do periodov ama kosava mn mi paga, i osekam peckanje vo stomakov tocno kade sto se bockav.
Imam doktor na GAK ama sepak se mislam zatoa i pisav tuka za vase mislenje, najdobro mislenje e na tie sto go proagaat ovoj pat. Ke razmislam uste pa ke informiram. Fala na site i na site posakuvam uspeh vo bitkava <3
Фала, ми олесна. Раат да не си ама тоа е, ќе пројде. Да и јас почнав уште при постапка со протеинска исхрана и продолжив. Не се грижам веќе, нема од што друго да е! Ти посакувам успех. Иначе додека се боцкав ме чешаше стомакот и мене и ме пецкаше на моменти, тогаш ја консултирав сестрата ми рече дека не е ништо чисто да знаеш како инфо. Поздрав
Девојки преживеавМногу добро поминав на пункцијата.Извадени 13 јајце клетки.Да видиме сега како ќе ае оплодат и развиваат.Прогестеронот ми е многу висок, ама докторката вика овој пат да направиме трансфер на едно а другите да ги замрзнеме.Незнам која би била целта со таков прогестеронми дадоа многу терапија.кажете ме за инекциите пролутекс и фраксапарин сами ги боцкате? И уште ме интерисира за фраксапаринот дали се чува во фрижидер?
Фала мила, Дај Боже.Ме буни фраксапаринот само, тој е спремен претпоставувам, треба само да го аплицирам така? Прв пат ќе се боцкам сама затоа си прашувам