Машала Мајче, сите да се оплодат, немаш потреба од грижи, ќе останат и за замрзнување За фраксипаринот, мм ме боцкаше секоја вечер во 8 навечер во рака, менував страни ама мене лично многу ме болеше после некое време, најдобро е да менуваш места,можеш во раце во стомак, само да менуваш места.Чувај ги во некоја поладна просторија ако имаш, да не е повеќе од 25 степени, јас моите ги чував во фриждер ама пред боцкање ги оставав 10 мин на собна температура. Со лесни мила и те очекуваме со убави вести
Vaka da spodelam eve i jas za in vitro na Gak skoro pa reshena bev za tamu konkretno za dr.Tofoski za kogo jas nemam losh zbor struchen,chovecen.Citav tuka mnogu po foumov i isto kako tebe prashuvav od clenkite za iskustvo za in vitro tamu.Imashe samo negativni komentari... nekoi raboti gi voociv sama deka tamu embrilogot e so stepen na struchnost od 20vek neobuchena sto naucila koga zavrshila toa e do tamu e stignata(ova go vidov za vreme na moite inseminacii tamu),aparatura isto slabo. Gak da so odredeni dr.od tamu no tim za in vitro realno nemaat. Moram mn.da i se zablagodaram na @Bubce38 koja so nejzinite soveti i komentari me navede da poglednam malku poshiroko i eve uspev imam uspeshno in vitro vo Sistina. Fala Bubce ushte ednash
So lesno daj boze site da se oplodat Za terapija golema ne golema ke slyshash i ke pravish kako shto ke ti kazat,mojava e pregolema ama pa vredeshe i tvojata ke vredi ke se raduvash za brzo
Машала! Нека се оплодат бар 10, ако не и сите А колку е висок прогестеронот? Фраксипиринот велат да се чува во фриз, а 5 мин пред боцкање да се вади прво. Јас некогаш го боцкам во болницата, а таму Не стои во фрижидер. И фраксипирин и пролутекс можеш да боцкаш сама, поткожни се тие. Фракаипиринот е аз'р спреман, а пролутексот Не. Ќе си го влечеш со голема игла од ампулката, а ќе аплицираш со инсулинска игличка А зошто докторката инсистира да правите трансфер? И ти не беше кај Владо? Тој што вели? @Маја Т
Devojki dali e normalno pri bockanje na cetrotide pri vadenje na iglata da mi potece malku krv. Se isplasiv
Фала Бубе, Дај Боже да се оплодат Кај Трајковски сум, ама денес дека сабота на работа беше Докторката па она ми ја правеше пункцијата.прогестеронот на почеток ми беше 1,20 а пред пункција 2,30.И сега стварно не ми е јасно зашто пак користам прогестеронска терапија.И кажав на докторката за замрзнување па после трансфер, она вика ако добиеме повеќе да направиме трансфер на едно а другите да се замрзнат.Како да правам нешто кога знам дека има поголеми шанси да не успее
Не се плаши, секогаш ми течеше крв, и после ми се правеше како алергија на местото на боцкање.нормално е.
Не знам што да кажам, навистина. Можеби проценила дека е добар ендометриумот, или не знам, стварно не сум паметна што да кажам. Некаде па и Не го мерат воопшто. А да се слушнеш со Владо? Не е само да се "проба" со трансфер. Плус и 13 фол се избоцкани, тоа е бааѓи и вода од нив , многу е 'чепкано' долу. Зошто да не одмори матката бар еден циклус?! Јас да сум ќе сакам да си направам здрав муабет со Владимир
Фала ти најмногу мила.многу ми значат твоите зборови а и на сите вас тука.прво што помислив после пункција беше да дојдам и да ви пишам.Среќата и тагата ние најдобро си ја разбираме тука.Ќе пробам за фраксапаринот така.фала најмногу
Да, да, обавезно со него сакам да се видам и да поразговарам како што треба.После пункција и крварев, ама верувам дека е нормално.Фала ти најмногу Бубе на советот
Крварење е нормално. Само да не е ептен обилно. Бускопан пиеш, нели? И знаеш. Многууу вода и изоспорт сок, обавезно
Немора во фрижидер да го чуваш,ама да не биде и во соба каде што се грее.Со Господ напред на трансферот,да успеете.
Na @Bubce38 treba da i plakaat po 200 evra od sekoja privatna klinika mesecno bidejki mesto tie da objasnat taa se rasprava so nas