Мене веќе стомакот ми е модар и со тврди грутки од фраксипаринот, од вчера почнав во рака да се боцкам. Но без знаење на докторот, неможам веќе во стомак, а и језиво ми е некако. Сватив дека во рака повеќе печеали ништо страшно.
УспеавБлагодарение на твоите совети Оли а и на сите исто така.И воопшто не ме болеше.Фала ти многуу, многуу.Само уште ова сакав да прашам, дали Пролутексот го боцкате секогаш во исто време, јас почнав во 17:30, па ако сменам во 16 дали би било проблем или нема врска?
Исто и мене ми беше, три месеци во стомак боцкав. Многу модрици и грутки ми се направија, уште имам модрици, бавно минуваат. Точно дека пече повеќе во рака, но ептен кратко, кога се вбризгува течноста. Мене утредента малку и топло ми е местото, ставам ладна облога и ок е. Ќе се издржи @Маја Т Баш ми е мило, со лесно да оди боцкањето! Пролутекс гледав во исто време да боцкам, можеби еднаш-двапати направив отстапка 15-30 минути, а потоа пак продолжував во истото време. Но можеби може да смениш, не би требало да е некој проблем. Или по пола саат наназад боцкај се секој ден додека стасаш до 16. Прво во 17, па 16:30, па 16 и остани на 16.
Тие што боцкате Фраксипарин, можете и во бут. Стомак, надлактица и бутови се места за боцкање. Јас почнав во стомак, па кога веќе не можеше, почнав во надлактица, па во бут. Сега ротирам меѓу двете последни, зависи каде има место, зошто решето сум со по две на ден, а боцкам од почеток на бременост и ќе боцкам до крај
А ууу многуу јас ќе видам утре сум на преглед што ќе кажат дали ќе боцкам уште, ама мислам дека ќе ми продолжат и тек како. Тенкс за совет..
Mozebi zatoa jas imav mnogu maka od prolutex, tie gi davaa po punkcija taka? Gi bockav na 90 taka mi kazaa. Odot mi se promeni ne mozev da se ispravam od bolka, i sega ponekogas kako da me bocka na tie mesta nesto.
После пункција ги даваат, да. Никогаш не сум ги боцкала на 90, на 90 само Фраксипарини. И стимулации, и Супрефакт, и Пролутекс на 45 степени.
Најбрзо лекот се абсорбира прво од стомак,па од бут подолго а од рамо најдолго. Ама како и да е стига до потребното место
Мене ивф сестрите ме боцкаа Пролутекс под агол од 90 степени, а и мене ми нагласија така да го боцкам во легната положба.
Of mila ne se dekavam sega barav vo dokumentite ama izgleda ostanslo kaj doktorot ksj lazarevski ..znsm deka toj rece deka se vo red ispituvanjata pred postapkata i sigurno i vit d bil dobar..neznam mila ..planiram da otidam i ksj drug doktor
Respekt za dr Tofoski na Gak ne dvoumete se ako ste za ivf na Gak. Toplo vi gi preporacuvam od srce veruvajte deka i tamu ima uspesni in vitra. Se zavisi od samoto telo i organizam no i od samata pozitivna energija i sila sto vi ja vleva lekarot.Prezadovolna od vnimanieto kon pacient od nivno ivf
Znaci jas imav uspesno in vitro na gak. Bremenosta za zal zavrsi so spontan no od druga pricina i pokraj celosnata terapija sto bev pokriena.Imav bakterija na koja bev rezistentna na antibiotici koj smeev da gi primam vo bremenost. I od samata taa infekcija dojde do pukanje na ovojnicite.
Мене ми кажаа на ГАК може пункција без ваучер си плаќаш само потрошен материјал пр. игла за пункција што е 6000 ден
Мене па ми рекоа дека во стомак најбрзо, па во надлактица, а најбавно се апсорбира во нога. Но како и да е, важно да стигне @monka_bonbonka И имаш модрици на раце? Јас на помал агол од 45 боцкам и немам ич.
i mene nikoj ne mi posoci da proveram a koga samoinicijativno napraviv rezultat 7, mozes vo bilo koja od privatnive laboratorii