Точно, јас барав упат пред некој ден за витамин д од матичен гинеколог и не можеа да издадат, па ми дадоа до асистирана...
Од асистирана репродукција дават упати за секаде. Јас од мојот матичен земав упат само до нив, а од таму без проблем земав за кај сакам. Во ист ден сум завршувала работа на трансфузологија, ендокринологија, институт за јавно здравје и клиничка биохемија. Вит д, освен на клиничка биохемија, може да се испита и на ендокринологија.
И јас прв пат на државно ќе испитувам. Ама одам по друга работа, па уз пат ми е. Инаку да се заберам од овде за Ск специјално за д витамин, појќе за патарини ќе дадам И маШ си зема, т.е си даде упут и за себе да си проверел
Утре ќе прашам кај нас на работа и ќе ви пишам точно во која лабораторија во Ск праќаат крв. И точна цена, знам тогаш рачунав и ми излегуваше поскапо да одам во Ск, и губев ден од работа. Полесно изводливо ми беше вака да испитам. Спојлер нафта 1500ден, патарини 380ден во два правци, губев ден од работа, пропратно јадење, пиење
Не си ме смешала ,таа сум...да , ова ми е втора бременост,првата заврши успешно. И ти си значи таа беба истата,до каде си ,што направи?
Mila kopii ti dadoa ? Mene me nateraa sama da fotokiparam i poso nemav vreme ne iskopirav se. Sega i mene me sjade janza ako se izgubat, pa plus pred nova godina poveke pratki...
Мил, добредојде назад во темава, 2020 да биде успешна за тебе и да си држиш здраво и живо бебе мислам дека и да поднесеш за ваучер ќе изгубиш месец дена, во меѓувреме ќе се видиш со докторот и он и да ти каже за операција пак ќе имаш 6 месеци рок да го искористиш ваучерот.Не губи време откако ќе ги собереш документите прати ги слободно и пак ќе имаш време за операција Мила, каков упат ти даваат од асистирана до трансфузиологија и кај кој доктор одиш обично таму?
Јас одам кај Елена Петковић. Жената е бр.1. трансфузолог. Од асистирана земав приоритетен упат. Важи три дена . Но ако не си од Скопје, гледај денот кога ке вадиш упат, таа да има амбуланта, за да завршиш работа во ист ден. Вторник и четврток мислам дека има амбуланта.
Девојки, јас сум малку преплашена. Денес случајно контроли правев после хиперстимулацијата, д димерите ми се скоро 4000, а Др. Јани ми рече да сум ги прекинела клексаните доволно биле до сега што сум примала 3 недели. Зедов итен упат за утре во 8ми септември за второ мислење, сепак ме интересира дали некоја имала слично искуство, Др Јани ми ги прекина клексаните наводно очекувано било после состојбата да се толку високи и сами ќе се сределе !?!
Фала ти мила на одговорот,а каде се наоѓа таа амбуланта, дали е во склоп на трансфузиологија или...јас бев кај неа два пати, ми даде да испитам и во биохемиска лабораторија а дали она дава извештаи за фраксипарин или клексан?
Јас имав високи и после мисед и после пораѓај ми прекинаа терапија и за некој 2 недели се намалија под 500.Се боцкав од ден пред трансфер.
Кај мене веќе има поминато скоро 2 недели од пункција, и малку ми е чудно како е нормално да се сега 4000.. колку биле претходно страв ми е и да помислам. А во исто време и аспирин пијам.. а да не беа тие кај ќе бев сега