Cestitki Maja..Daj boze da si poglednis i pozitiven test i se da bide super, velat deka blastocisti e podobro na 5 den da se vratat ama nema pravila kaj sekoj e razlicno i 3 i 5 den e dobro..so sreka
Девојки мислам дека ми се урна светот денес бев кај Димотров и ми кажа дека нешто не е во ред со плодот не расте неможам да прекинам да си плачам многу ми е тешко
Оф мила баш ми е жал, дали се гледаше сакусот, димензиите не одговараа според неделата? Нели е рано за срцева акција?
Фала Maci, Дај Боже сите да си дочекаме позитивен тест.изгледа ќе чекаме до бластоцисти, зашто утре е трети ден а не ми кажаа ништо за трансфер.Само ептен сум загрижена за прогестеронот, многу ми е висок и незнам дали би имале успешно инвитро со таков прогестерон.Го чекам докторот што ќе каже.
Леле многу ми е жал, ама почекај може сепак има шанси да биде како што треба.сепак е сеуште рано за било каков заклучок.Што ти кажа докторот? Кога треба да се видите пак?
Мила јас немам слично искуство ама сум слушала за др Јани дека е врвен доктор, штом вика дека ќе се среди, ќе се среди сигурно.Убаво што одиш на второ мислење, ама не се плаши, се ќе биде во ред.
Да, во слоп на трансфузиологоја е, лабараторијата е веднаш спроти шалтерот, таму и др. Петковић врши прегледи. Да, дава извештај за клексан/фраксипирин.
Баш ми е жал, мене Трајковски веднаш ми ја прекина терапијата и ме прати на Клиника за понатамошни прегледи. Биди силна мила
Која недела си и дали слушнавте срценце? Не се нервирај мој совет е да одиш на 2 мислење. Ако можеш оди кај Димчев во систина да видиш што ќе ти каже
mi ja prekina i mene mi rece da cekam do ponedelnik da odam pak kaj nego a da proveram beta povtorno dali ke pokaze nesto
pa ako racuname od posleden ciklus 6 ako od transfer 4 a utre imam zakazano i kaj maticnen ke vidime so ke kaze
да не се секираш на 4та недела едвај се гледа на ехо а не да се виде дали нешто не еок дајте му шанса на плодот за киретаза може усекое време ама дајте му шанса не брзај со одуката
Второ мислење? Нема срцева акција, па рано е. Зошто прекин на терапија? Како прво не плачи, те молам и не го стресувај телото. Стресот лошо делува, биди силна, собери се и почекај. 4 недели од трансфер, се' си мислам рано е, зошто лоши прогнози. Биди силна, те молам
Mila pred 20 godini sestra mi 7 mi mesec bremena se spremame za svadba, doktorot i veli golema glava ima deteto mora abortus. Gi pomina site ginekolozi vo nasiot grad site isto i so tesko srce trgna skopje na abortus. Tamu doktorot i rece da naucat da gledaat dobro. Vnuk mi se rodi cel kolku edno sise skopsko. Odi na dr mislenje, mozebi ne videl dobro doktorot, a i vo 4 nedela edvaj na eho se gleda. Evo i ova da ti kazam, na moja bliska i docni ciklus 1 mesec, eho beta nisto ne pokazuvaat, duri po dve nedeli ustanovija deka e bremena i toa bliznaci, taka da i najdobrite nekogas gresat. I nemoj da se nerviras sto i da bide
I posle Cacko mi e kriv mene mi bese 19 i mi dade vigantol gi popiv malce i tolku. Se spremam za vtoro a ne pijam. Dali moze tableti da se zemaat , gledam od 1000 mg nekoi dan de podobri tie?
<0.005 ми беше. 2 години пијам вигантол, максимум 15-19 ми е витамин Д. 2000 I.E внесувам дневно и го немам покачено. Мила не верувам дека само витаминот Д има главна улога. Читав доста за него, делувал како хормон на јајниците во формирање на повеќе фоликули, не влијае на рецептивноста на матка на веќе оплоден ембрион. Затоа не се нервирај, безпотребно.позитивно само
Јас имам купено од Зегин 200гр. Околу 300 ден.некаде али мака во прав ја растврам со какао или чај ми кажаа демек била поефикасна имам рецепт со мака во прав ½ чаша индиски ореви (киснети минимум 3 часа) 1 ½ чаша вода 1 лажица мака 1 лажица рогач (или какао) 1 лажица ванила екстракт по желба за вкус 1 лажица агаве сируп сето тоа се блендира