Како не е ? Ти даде некое објаснување?? Не е многу речит да и јас одам кај него ама како вака нешто не е во ред.. што не е во ред? Нема срцева? ...не ми е јасно Жал ми е мила те гушкам силно, дај боже да е некоја грешка или превид!
Честитки милаа успеаа браво, нешто слабо сум активна по форумов дури сега те прочитав баш ми е мило како што знам ти беше второ успешно нели!? Гали меше и за девет месеци здраво живо бебенце
Мила еве утеха да ти дадам колку и да ти е тешко верувај дека само еден преглед кај друг доктор може да ти го смени животот, моја братучеда беше спремна да абортира во 4 месец демек бебето голема глава имало ова она и беше на преглед во плодност на друго мислење и таму се во ред доволно и беше тој преглед д ја убеди дека е се во ред и еве го внук ми е 2 годинки здраво право... Така да советувај се со друг доктор и најдобриот греши...
Golem del od endometriumot sodrze vitamin d taka mi kaza na mene Dr lazarevski jas vigantol voopsto ne piev vitamin d zemav na Dr wolzz
Pa jas imav edvaj 2 jk mila ne stignav ni do transfer. Ama sega ke pijam, tvoeto objasnuvanje mi dade nadez deka mozebiii nekogas ke proizvedam poveke jk, makar da nisto ne e merilo,edna da e ama dobra. Mozebi d vitaminot ke pomogne, uste utre si kupuvam, velis kapki da baram i po 6 se pieja taka?
Јас ги пијам вигантол и тоа 4 до 5 капки сабајле и исто толку вечер..за нас со низок амх минимум 4000 ие се препорачуваат
Ne z Ne izgledaat kako kapsuli zolti se i meki na Synergy odat vo pakuvanje pp 2 lenti 30,no moze da se zeme i edna gi dvojat
Јас по 10 пијам навечер.така ми се од ендокринолог препишани. Баш ќе најдам текстови каде имаше опис за вит.Д и ќе пуштам.може и во лп Едит:првото инвитро со стандард стимулации стигнав до 7 јајце клетки, второто со појаки стимулации 14, од кои само 4 замрзнавме. На природен циклус тешко, дали и 1 јајце клетка создавам секој месец, почесто имам циклуси без јајце клетки (ановулаторни) заради полицистични јајници
Mene mislam deka edno sisence dnevno mi trebada se nasalime malku na makive. A znaci 10 kapki se 4000?
Pustaj se sto ke najdes za podobruvanje na jk i zholemuvanje na nivniot broj. Jas so stimulacii dvekoga ni kazuvaa posle punkcija edna 4 druga 8 treta 9 so eden jajnik a jas samo dve.
Epa gore dolu od 8 do 10 kapki treba, ako minimum e 4000 I.E. Plus sega zima e i taka paga D vitaminot. Po 10 i jas ke pijam.
Ако не ти е проверен вит Д најдобро е до 5капки... мене ми беше на долна граница и сепак сум со по 5капки дневно препорака од ендокринолог
Внимателно со дозирањето. Витаминот Д е токсичен кога се прима во голема доза. Како што кажа @Alishan30 има голем дефицит затоа пие по 10 капки кои и се препишани од специјалист. Пиј како доктор што ти препишал немој сама да си дозираш. И јас имав витД 20 и со по 2-3 капки дневно за 2 месеци го качив до 30. @Лаура82 мислам дека низок АМХ не значи секогаш низок витД, до кај 4000IE ја сметаат за максимална безбедна доза, ова доктор ти има препорачано витД за низок амх? Во секој случај мислам дека не смее да се пие без претходно да се провери вредноста и без доктор да го препише.
Точно, само како ви е препишано од ендокринолог или гинеколог. Немојте на своја рака да дозирате. Почнав со 5 капки, па стигнав до оваа доза. Јас сум случај со немерливи вредности <0.005, а некаде прочитав до 4000 I.E е максимално дозволена доза, над тоа може да е и токсично.
@Alishan30 @princess5 @BlackHole vo sekoj slucaj 5 kapki ne mozat da nastetat a? Do slednoto odenje vo plodnost da popijam pa posle pak ke proveram.