Девојки само што се вратив од матичен ме виде ми рече димензиите на плодот се за 4 недела и некој ден колку што има поминато од трансфер бета 760 ќе му дадиме шанса до четврток кога треба да проверам повторно бета ако се дуплира има бар зрак надеж дека ќе биде ако не толку ќе да е од мојата бременост
Убава е вака бетата. Пуштам огромна среќа да се избори јуначето Дади го максимумот од себе да останеш смирена и само позитивно да размислуваш
Јас уште за прво се борам....Правев долга пауза па еве сега пак.Ако е се таман трансфер со замрзнати на крај на месец ке правиме.
Девојки до кога се јавуваат од клиниката за да ви кажат за ембрионите? Мене ми се јавија следниот ден после пункцијата и другиот ден повторно. Денес е трети ден, дали се јавуваат секој ден до трансфер или не? Да знам длаи да ме фаќа паника ако не се јават денес
Ништо,вчера го барав, ми рекоа дека ќе ми се јави, ама не ми се јави. Сега чекам да ми се јави ембриологот па пак да го барам. Малку каснат и веќе сум во паника
Duso jas koga napravi ispituvanje vo Hemolab pred 2-3 godini za vitaminot D mi pisuvase "naglasena INSUFICIENCIJA" I taka so golemi bukvi napisano. Go zaboraviv imeto na dr.misalm bese Koco Dimitrovski (Petanovski me prati kaj nego) I toj mi preporaca vit D od 4000iu zaedno so vit K od 200mg za da ima podobra apsorpcija na vit D. Ama ovde vo Anglija prvo mi dadoa nekoja udarna medicinska doza od 3ili 5 dena nesto kako 10 000 iu da bese. Posle toa prodolziv so terapijata od doktorot. Pravev pauzi povremeno, no pak gi pijam. E sega ne sum ispitala. Neznam dali ke ti pomogne ova ,ama ete da spodelam I jas nesto sto sum praela, inaku ne se sekavam na drugite terapii vo vrska so IFV, pamet ne ostana . Pozdravce do site
Си викам да не го замарам па зборев со сестрата, ама ништо. Најпаметно ќе му се јавам. Фала ти Bubce.
Ами Да не го замарала. Нејзе и тупка под нозете , ќе се мислела дали да се јави. Тоа му е работа него. Пиши што ќе ти каже
Pa ne znam kaj mozam da go proveram vo mojov grad, citav ste pisuvale asistirana reprodukcija, valjda za Sk e toa. Edino na privatno da si pojdam ama ke pocekam malku, reseto mi se racete od bockanje, bar uste nekoj den. Inace @Alishan30 mi pusti linkovi, mozes da se predoziras samo i samo ako vnesuvas po 100 O00 I.E. dnevno vo tek na eden mesec. Ke rizikuvam. A i proteinskata ishrana ke si ja smenam so UN dieta. Gledam deka ne mi odgovara ovoj rezim, i plus 4 dena se pridrzuvam petiot ke se nazderam blago posto me faka kriza.
ќе се избори мојот јунак како мајка му ќе е малку мрзлив ама упорен тоа е девојки се молам само да се дуплира бетата и да одиме понатаки ве гушкам сите