Luni vekje go dobi odgovorot deka treba dva dena, dokolku nema bakterii moze i za 24 casa da go izdadat, znaci 24 casa za sterilna spermokultura a 48 casa im treba za antibiogram da napravat dokolku e pozitivna Pozdravce
Точно, првата инкубација е на 24 часа, но и да е стерилна се остава уште 24 часа. Не би смееле да издадат резултат после 24 часа ако нема инкубација на микроорганизми. Но, Македонија и се е можно
jas deka vo zdravstvo i koga ke pobaram mi gi davale od razlicni mesta ama imas pravo, kaj nas se e mozno, da ne siram dezinformacii
Jas bev denes kaj Lazarevski i od 24 pocnuvam so triptofem 0,1 po edna inekcija.Na 2 januari sum pak kaj nego.Me gledase na eho i rece ok e.Jas pijam momentalno micriginon.Na listata napisal fostimon 2 2 2 i neznam sto mu znaci toa.Triptofem ke primam 9 inekcii.Mi rece i da ne dobijam da si teram so terapijata i na 2 januar se gledame.Me zbuni malku
Ајде со среќа и со лесно.Во добри раце си, сигурно ќе ти објасни докторот подобро кога ќе дојде време за инекциите.Јас немав никакви лоши ефекти од стимулациите, верувам дека лесно ќе ги пројдеш и се ќе биде како што треба.
Девојкиии и јас денес бев кај Др Лазаревски си останувам тој да ме води иако ништо не ми кажа некако на сигурно се како ке ми дојде треба да се јавам некаде ми рњче за 15 ден ке почнеме со инекции да амо имприлот да си го пијам а заборавив да го прашам дали да продолжам со Циклопрогинова целата сум возбудена...
Mozno e no malku mi deluva.Kako sto citam po forumov poveke inekcii se davaat za poveke folekuli.Jas imam 39 god i logicki bi trebalo pojaka terapija.Ajde ke vidime...
Па некаде за 6 дена треба да ми дојде и ми рече како ке ти дојде ке и јавиш на сестрата и некаде на 15 ден ке почниме со инекции што не ми е јасно пошто во плодност минатиот пат на 2 ден почнав со стимулации и ми рече сигурно некаде 10 дена ке се боцкаш
Да не одите со долг протокол? Така ќе му дојде, на 15-ти јан ќе ти биде 21 ден од циклус и би почнале со супрефакт. На следниот циклус ќе почнеш со стимулации на втор ден. По логика треба и месецов да пиеш цикло, ама јави се пак кај сестрата
Девојки да ве прашам во врска со боледување после трансфер.Колку што знам следува две недели. Е сега матичниот гиниколог ми вика ќе отворам само ми треба извештај и препорака за боледување од докторот што го прави инвитрото.Дали да му кажам на др.Трајковски да ми напише извештај или секако препорачуваат боледување? Ептен ми е стресна работата па не би сакала да се изложувам на стрес овој период.
Среќно мила, со убаво и со лесно да ти оди.Верувам ќе биде со успех.Не сум пиела Циклопрогинова па немам искуство за ова да ти кажам.