Еве пример,кога ја правев операцијата ме примија Недела 29 септември а на 30 операцијата Понеделник и јас и јавив да отвори од Понеделник пошто Недела неработен ден и не ми треба боледување па потоа кога го однесив извештајот за да одам на комисија таа ми црка абе како 30 ти 29ти те примиле па ајде менување датуми за еден ден проблем..
Кај мене не беше на денот туку боледувањето го отворив на 3 ден фактички. На 30 април правев трансфер си земав слободен ден од работа а боледувањето го отворив од 2 мај. Не ми направиле никаков проблем
Точно и првата матична кај мене не ми направи проблем, ама оваа ми рече законски е како има извештај така се отвара боледување строга е сепак нека се информира со својата матична секој свој став така ми изгледа ова со матичниве.
Јас земав боледување од матичен општ од пункција 1 недела со дијагноза неповрзана со ин витро. После таа недела со веќе направен трансфер отворив кај матичен гинеколог уште 2 недели и пратив само извештај од докторот после трансфер. Не ми направија проблем со тоа што датата од трансфер веќе беше помината 3, 4 дена. Битен им беше извештајот со препорака за боледување.
Koga veke zboruvame za boleduvane , ve molam za sovet. Jas na den na punkcija sakam da otvoram boleduvane od maticen lekar. Ne sakam na rabota da znaat deka ce pravam ifv. Posle moze da zemam so komisija ako ivf e uspesno
Ако сакаш да незнаат ќе треба со друга дијагноза да земеш боледување, затоа што во боледувањето пишува шифра и дијагноза. Договори се со матичниот лекар која дијагноза да ја пише и да ти даде една недела дена да речеме боледување ако можеш.
Јас мислам мора, затоа што се е поврзано со датумот на последна менс., со денот на пункција и трансфер.. мене ми рече матичната дека мора. Е сега, читам некои ваделе и подоцна, но сепак консултирај се со матичниот гинеколог.
No way! И тој наплаќа преглед иако е матичен по 500-600 ден мислам,сите наплаќаат толку,памтам порано мн порано кај Алексиески на вратата пишуваше за негови пациенти прегледот е бесплатен и бидејќи ни земаше пари го прашавме а каков е тој преглед шо е бесплатен и ни рече "ам обичен,со два прста само" ден денес урламе на ова.
За жал не испадна дупла 980 е ама матичниот вика дека од самата вреќичка што е имплантиран ембронот покажува така инаку и денес немаше морфолошка структура на емброн сега останува да чекам да прокрварам да се исчисти само ако не ќе мора на ревизија да се оди се молам бар на тоа да не одам оваа што не бидна не бидна бар други маки да не тргам тоа е девојки одиме понатаму штом еднаш бидна ќе биде пак ќе дојдат и моите среќни денови ве гушкам
Жал ми е, нема никакви шанси за позитивен исход? Биди силна, и следниот пат ќе биде успешно Знам дека ова не е утеха, но ја имаш мојата поддршка
Го пројдов и ова Жал ми е Следниот пат успехот ќе биде наш. Биди силна и издржи. Среќата само што не стигнала
Се исчистив, да Само јас не бев со ивф тогаш,ама не битно е тоа. Од прилика 5 недела и некој ден бев.
Душичке баш ми е жал, се сочувстувам со твојата состојба и јас го поминав истото, немаше срцева акција во 6 недела и дури и прокрварев пред да одам на прво ехо, бев преплашена од тоа што следува ама сепак не беше толку брзо тоа чистење, два пати проверував бета, она почна да паѓа и тогаш ми дадоа ерготил капки што ги пиев по 20 капки на ден, ќе се среди не се секирај, ќе прокрвариш,јас мислам дека скоро месец се чистев постепено Нашето допрва доаѓа