Епа супер ако сте се договориле така. Значи го имаат пуштено ваучерот као да ти направиле трансфер, а уствари подоцна ќе го правите. Терапија за пред трансферот посекако не те следува од фонд. А све зависи дали ќе идете на спонтан циклус или можно е да примиш дури и некоја стимулација пак ( пр кломифен) па да идете со стоп инекција ( да предизвика овулација) . Има мн протоколи за крио трансфер. Генерално терапијата за тоа Не е нешто кој знае колку поскапа во однос на тоа што све примаме при класичен трансфер. Читни во темата - трансфер со замрзнати, имаш појќе искуства таму
Јас го немав тоа чувство, дури др.Трајковски гледаше да немам дополнителни плаќања и на државно ме праќаше за некои испитувања,а за исходот дефинитивно треба и среќа, докторот направи се' што можеше.Ти посакувам успех каде и да одлучиш!
Фала ти @Bubce38, читав и таму ама како што викаш има неколку протоколи различни, само пробувам да не мислам многу да се оптеретувам, дека стимулациите ги мислев и тумачев па ништо не излезе по планираното
Navistina mi e zal @cipiripi . Ama mi se dopaga tvojot pozitiven stav: Stom ednas bidnalo ke bide pak. I ke bide pak ama uspesno do kraj. Ti prakam
Не е точно каде и да отидиш секој гледа да постигне успех. Тоа е заеднички успех и за пациентот и за докторот. Еве јас бев преку Фонд прв пат и имав успешно ти го посакувам истото
Јас само што ја завршив целата процедура вчера во Њуборн.Мене не ми бараа ништо зашто претходно направија копија од сите документи што ми беа за фзо.од инекции доплатив само за Цетротиде 4 инекции.Тие не одат на товар на фондот, а една од нив е 2700 денари.од хормони ми испитуваа 3 пати естрадиол и два пати прогестерон од кои доплатив само за два.после пункција то следува терапија која не ја плаќа фондот, што ме кошташе околу 3000 и нешто денари.После трансфер па се до тест ти следува пак терапија која ме кошташе околу 6000 денари.знам само дека фраксапарините може да се рефундираат од фондот.секако ако имаш за замрзнување ембриончиња си плаќаш.Тоа е се што ме кошташе дополнително.
Фала мила, Дај Боже да биде, годинава беше среќна за многу од тука па се надевам и за мене.Дај Боже и за сите и оваа а и следнатаhug:
Фала многу на убавите зборови.Да ти е живо и здраво, нема поголема и поубава среќа од тоа.Дај Боже сите да се израдуваме така
Zdravo devojki, imam ostanato Gonal f pen (Merck) od 900ie , rok do 04/2020..dokolku e nekoj zainteresiran pisete mi poraka. Pozdrav
Ова е верба и знам кога во нешто силно веруваш не може а да не се оствари.Догодина сигурно ќе ти треба помош