Така е мила, заборавив на цетротидето што и јас го купував приватно од Косово, кринон, пролутекс, фраксипарини и се' што не оди на листата на лекови од фондот а беа потребни од пункција до позитивен тест и после тоа, за жал тоа се наши давачки што не зависат од самите доктори,ама за се' надвор од тоа онолку колку што беше потребно,за да се постигне успех Времето е тапа надвор ама ти секако си се опремила со некоја добра книга или некоја серија или филче.Ќе си броиш успешно до Н.Г и после тоа Мајче навиваме за тебе
Фала мила, се опремив со две добри книги а и маж ми, ми зема кученцеСепак вие сте ми најголемата подршка тука и се е полесно кога заедно се бодриме и се боримеhug:
Дај Боже мила, тоа ми е единствената и најголемата желба што ја посакувам.Да си добијам детенце а и сите тука што се бориме, живи и здрави бебенцаhug:
Девојки после трансфер ми дадоа многу терапија.Заборавив да прашам дали да си продолжам со витамините што ги пиев пред трансфер дали можам да ги продолжам.Пиев витамини, коензим q10 и лактогин.Дали мислите дека можан да продолжам да ги пијам?
А лактогинот колку време ги пиеш? И зошто ти ги дадоа? Јас колку што знам они не се пијат баш постојано. Месец, па пауза. Прашај си за нив сепак.
Што е Лактогин? Додуша, јас после трансфер ги прекинав повеќето витамини и останав само на оние што ги има во пренаталните. Но на првата средба со докторот, ми даде насоки што до кога да продолжам и на секој преглед за терапијата прашувам.
Ги пијам неколку месеци.имав бактерија на микробиолошките тестови па заедно со антибиотик ми ги дадоа.а и сега после пункција ми дадоа антибиотик и ми рекоа земи си и пробиотик.сега ми е страв да не сметаат после трансфер.
Пробиотик пијам од трансфер наваму секој ден, но овие моиве знам дека се дозволени за трудници и не пијам 3 дневно како што пишува, само една капсула земам. Можеби треба да се консултираш конкретно за овие твоите.
Лактогин се орален пробиотик.Трајковски ги дава за нормализирање на микрофлората кога има бактерија и кога се користи антибиотик.тогаш дури ми рече да си ги пиеш постојано.е сега дека после трансфер да не случајно сметаат.
А да му пишеш пораче? Прашај го слободно конкретно за Лактогин и за другите ако сакаш, чисто да не го мислиш.
Да Оли, фала баш ќе се јавам да прашам.и овие се пијат по две, па може по едно и јас ако ми ги дозволат.
Пробиотик на ништо не смета,само корист може од нив да се има,безбеден е и за трудници.Може да го прекинеш,може да птодолжиш,освен за антибиотици,е и за имунитет и ако се користат многу лекови ја заштитува цревната флора и желудникот.Во бременост е корисен кај жени кои имаат гадење и повраќање,а штити од вируси и бактерии.
Toa ne e vistina. Jas vo oktomvri pravev prvo ivf i uspesno e...bez nikakvi trosoci ili dodatni ispituvanja...sega sum 12ta nedela,imame problemi so razvivanjeto na plodot ama toa e drug problem...vazno deka invitroto so eden tri dneven folikul mi bese uspesno... Ti posakuvam mnogu sreka.
И јас користев Лактогин . Ама кога имав трансфер кај Татјана ми беше кажала од денот на трансфер да го прекинам. И баш ми беше нагласила , месец дена пауза. И јас си врзав во крпче од тогаш , пробиотик Не пијам после трансфер. Ме замисливте сега Ќе треба убаво да се распрашам за ова