Бубе сега ср јавив во Њуборн, се консултирав со сестрите, ми рекоа ако немам некоја реална потреба да ги прекинам.
So lesno,brzo da ti minat ovie denovii,odmaraj si.Ti posakuvam uspeh i za nova god.da se izraduvash i da ni se pofalis Ke uspeesh kako gospod nikoj ne e
Заврши трансферот и сега не се замарај многу многу. Не е важно дали ќе ги пиеш или не, на крај на ден пробиотик е. Јас не пиев пробиотик ама продолжив да пијам се што пиев предходно q10, вит Ц, фолна, неуробион, магнезиум, цинк и селен - прашак, вигантол, плус пиев глукофаж поради покачен инсулин, еутирокс високи дози, достинекс ( а нели демек не смее ) плус без осудувања пиев кафе и пушев по 5-6 цигари па усшешно ми е со 2 Мој совет, уживај, опушти се, лежи и не се замарај
Кога веќе се спомнаа пробиотиците ... На последниот трансфер во Плодност помеѓу останатата терапија после трансфер ми дадоа и пробиотик Waya 1x1. На моето прашање до ембриологот зошто да го пијам кога не земам антибиотик (крио трансфер беше) ми кажа дека микробиомот има голема улога за успешно ивф и дека морам да го земам. И за мене беше ново и прв пат чуено, особено дека имав и претходно трансфер во истата болница и не ми дадоа пробиотик, ама еве, тоа беа негови зборови, па да споделам.
И мене ми го дадоа го пиев до тест - позитивен и кога ја прашав сестрата дали да продолжам таа ми рече убаво е да се пие , а кога отидов на преглед заборавив да го прашам докторот, па сеуште си пијам ....
Мене ми дадоа исто пробиотик во Плодност Нормиа се викаше од пункција до трансвер пиев после ми прекинаа. Мислам вкупно 5 испив
Исто и јас тоа после пункција , кесички беа .. а после трансферот Waya .. незнам дали има потреба да ги пијам уште, да си се јавам утре да прашам
Суплемент, антиоксиданс. Има многу благодети од него. Во нашиов случај влијае на подобрување на квалитетот на јк.
Јас мислам дека мене многу ми помогна.Само многу е важно да се зема во чиста форма како Ubiqonol, обичниот q10 многу тешко се апсорбира во организмот.Интересно што прочитав беше да се зема со здрави масти.Јас го пијам со вода и истовремено земам лажича путер од бадем или авокадо.Многу е добар за целиот организам, кардиоваскуларното здравје а најновите истражувања покажуваат многу благодет за јајце клетките.
Ептен се радувам за тебе мила, знаеш дека сум пропуштила дека се две Е тоа е дупла среќа.отсекогаш сум сакала близначиња Значи да си пијам се, како и до сега
A da pocnam da pijam na svoja glava ili vece kasno e zasto poned imam punkcija. Pijam folna, i omega3 so vit d zasto malku mi bese ispod granica
Девојки има ли некој користено ДЕВИТ-3 ампули 300 000 ....може да ми кажете како ја користевте....дали се боцкавте или ја растваравте дома и со што...јас треба да почнам со нив на секои 6 недели..вчера купив една и целата ми се скрши у рака мислев со вода да ја растворим ама ништо...