@Alishan30 Мислам кажуваше дека ако се замрзнуваат ембрионите заради хипер во тој случај Не се плаќа. Или , Алишан?
Јас заради хиперстимулација замрзнав, но ни кажаа дека ќе платиме сега при трансфер 28000, 4 замрзнавме, не ни кажаа рок за колку време е оваа цена, а и не прашав искрено, и ништо не плативме тој ден. Бев со огромни болки, рекоа да не се малтретираме, кога ќе бил трансферот тогаш ќе сме ги платиле.
Незнам Бубе, нас уште тој ден ни ја кажаа таа сума. Сакавме да платиме, рекоа на трансфер. Уште ги чувам настрана тие пари знаејќи дека ќе ми требаат, и еве не ми дојдее марфи. До утре да се нацртала, за да почниме со постапката. Сега ли најде да не е точна, иначе ко швајцарски саат е
Ако ти дојде денес утре, баш за бадник ќе треба трансфер да правиш. Мош и поарно да ти задоцни некој ден
замисли, лепче носиш и кршиш во болница,на трансфер. Или дома лежиш и одмараш и лепче кршишај нека задоцни, арно викаш
Колкава бројка замрзнавте? И дали е цената иста без разлика на бројката за замрзнување? Јас дека немав, па и не ни прашав.
Замрзнавме 4 бластоцисти, и цената мислам дека е за до 10 ембриони ама не сум сигурна во договорот не пишува ништо.
Be molam za info...od Kade znaevte Deka imate hiperstimulacija...mene nikoj ne mi posoci na takvo Nesto vo sistina a primav max terapija...Dali zavisi od terapijata hiperstimulacija ili...?
Vo Sistina kolku e zamrznuvanje poradi hiperstimulacija? Dali ima razlika vo cena poradi hiperstimulacija i obicno tie sto sakaat da si ostavat embrioni za ponatamu?Dali hiperstimulacija e greska na doktorot?Jas finsiski ne sym spremna tolkavi sumi da plakam ,a kade e posle transver ili spaga vo eden vaucer?
Devojki dali e normalno za vreme na stimulacii i posle punkcija da se ima bolki vo stomakot. Bolki od tip na bockanje i secenje so noz, i toa mi se pojavuva pri stanuvanje i sednuvanje. Zagrizena sum.