Ne sakam da ispadne deka se zalam a za dete se raboti a za toa nema cena i sekoj ke najde nacin da obezbedi sredstva,pa i jas.Prasanjeto mi bese dali moze da se iskontrolira stimulacijata za da ne dojde do hiper?Site si znaeme tuka deka e tezok ovoj pat.Pari treba za pred invitro ,za vreme i posle transver.Mnogu suplementi i lekovi privatno se plakaat.
@Nasta хиперстимулација е пропратена со подуеност, болки, гушење.. Да си имала ќе знаеше верувај. @zena.31 не зависи од докторот колку од јајниците. Ако на почеток на стимулација создадат голем број фоликули тоа е тоа, тие мора да се созреат и не може докторот да ја прекине постапката поради хиперот.
Blagodaram.Aj ke vidime pa i jas ke spodelam iskustvo sledniot mesec , zdravje se nadevam se da bide vo red.
Ти драга помоли се да имаш ембриони за замрзнување. Хиперстимулацијата и замрзнувањето немаат никаква поврзаност, односно зависно колку ј.клетки ќе се оплодат и преживеат тоа го сочинува вкупниот број, што значи ако имаш 4 да речеме оплодени квалитетни ембриони и трансфер се прави истиот циклус (бидејќи хиперстимулација не е честа појава така да се надевам дека ќе ја немаш) на 1 или 2 ембриони, останатите 2 или 3 ОБАВЕЗНО да си ги замрзнеш!!! Тоа ти е моја препорака, а се надевам исто би те советувале и останатите феминки...бидејќи залудно е на таа "мака" ембрионите да се уништат. Како викаат, еден ембрион еден златник вредиПоентата ми е да ти појаснам дека и да немаш хиперстимулација а дај боже да имаш ембриони ниеден доктор а и ти самата нема да дозволи да не се зачуваат.
И јас платив 28000 за замрзнување на 1 ембрион во Плодност откако трансферот се одложи, цената е за 1 година и е истата и за еден и за повеќе ембриони. После првата секоја наредна година се плаќа по 100евра, ги има цените во ценовникот на нивната веб страна. @Irisveceflow123 Ваучерот не покрива замрзнување, ако замрзнуваш ќе треба да платиш 28000, а ако не си во можност веднаш може и на денот на трансфер како што и рекле на @Alishan30
Никој не знае дали ќе имаш хипер или не. Минатото инвитро немав. Сега се појави, па можам да кажам и не толку страшно зошто не ми вадеа вода од стомак и не бев хоспитализирана. Не планиравме ниту јас, ниту докторот вака да излезе. На терапијата вака реагираше моето тело. Се покачи Естрадиолот ококу 3200, и имав болки, гушење и повратив и затоа ме вратија.
Кога ќе слушнам/ прочитам за хипер веднаш ми текнува на тебе. Ти баш лошо пројде Туку, за второ да Не се спремаш? Те гледам често наминуваш во темава
Леле ќути, кога ќе ми текне на тебе коски ми се тресеа од страв, цело време се плашев до тој степен да не дојде, ама добро, со лежење, протеинска исхрана, мнооогу изоспорт и вода, многу мокрење се смири. Да не се повтори Кукле, кај никој ни полесна ни потешка варијанта
Devojki, Dali nekoja ima praveno trombofilski mutacii vo Sistina? Jas bev vo lab na 14.12 pred edna nedela I se nadevam da gi dobijam rezultatite do krajot na ovaa nedela. Mi rekoa 2-3 nedeli bidejki gi prakale vo Turcija. Ako treba da cekam 3 nedeli malku mi e strav deka e docna oti treba da gi pratam rezultatite vo Praga. Nekoj da spodeli iskustvo kolku vreme cekavte za rezultatite. Pozdrav
Devojki denes bev pak na kontrola. Estradiol mi bese 3500 i imase 3-4 folikuli vo potrebna golemina . I zakazavme punkcija vo vtornik. Sega da se nadevam deka se ce bide vo red iako malku se iznervirav bidejki i za dobar den sto mi rekoa ce mi naplatat ama toa e . I mi rekoa za nekoi metodi novi mac metoda mi se cini? Dali imala nekoja iskustvo
kako sto ti kaza i monka daj boze da izvadat poveke i da zamrznis bar 6 srce nema da ti dade da gi unistis znaejki ja makata za da dojdes do niv vaka bar inekcii i punkcii ke izbegnis ako ne poveke bar ednas e premija srekno i uste ednas ti kazuvam daj boze bar 6 ako ne i poveke da zamrznis