Здраво девојки, На кратко да Ве прашам, за бета да се испита треба да си земам упат од гинеколог и може да испитам во било која лабораторија или? На пример во Букурешт дали некој правел да ми каже? Ви благодарам.
Бета хцг можеш со упат од гинеколог на државно или во било која приватна лабораторија, кај нас на приватно е околу 200-250 ден. Во Букурешт не сум правела
Да бе со вредност, чекај да прашам, може грешка сум, штом е поскапо кај другиве приватни Едииит: грешка сум јас, 600 ден. е кај нас, на приватно. Сега ја прашав телефонски лаборантката. Се извинувам за претходната сум
@MPR Во Букурешт не сум правела, не сум чула дека прават. Со упат од матичен, во Авицена и во Синлаб е 100 денари, а без упат е 600-800.
Па не сè. Крвна слика, скриен шеќер, бета, урина. Мислам она што може матичен општ да даде упат. Спермокултура, на пример, на приватно си оди. ТСХ испитувам во Авицена за 100 денари, тоа само смее матична да ми даде упат, другите хормони одат на приватно.
@Bubce38 @Alishan30 @0ли Ви благодарам многу. Во synlab ќе одам најблиску ми е. Резултати кажуваат одма или? Утре треба да испитам и не можам да дочекам.
Vo Bukurest moze, se ispituva beta so upat od mat.ginekolog, samo za rezultat moze da ne bide istiot den tuku nareden. So sreka
Здраво девојки, дали се сеќавате и дали имате информација дали ви била иста големаината на фоликулите на ден на стоп инекција и на ден на пункција т.е. дали после стоп инекција остануваат исти или отприлика1 мм растат фоликулите? (обично докториве не пишуваат на извештај големина на фоликули на ден на пункција)
Не се исти сите. После стоп-от , растат да. Некои побрзо некои поспоро. Затоа од 10 фол пример нема сите да бидат зрели. Ама сепак повеќето ќе се
Jas znam za MAKS pravev vo Plodnost, poradi maski faktor slaba podviznost I broj pravat magnetno selektiranje na najdobrite spermatozoidi. Ne sum slusnala za MAC metoda ne znam dali e isto najdobro prasaj si
I jas denes primav stop inekcija. Okolu 16 mm treba da se do pregled pa do stop inekcija treba da rastat 1mm i po inekcijata ostanuvat isti.
Jas pravev vo Synlab so upat od maticnata 100den.plativ rezultatot okolu 12h na mail mi go pratija,iako mi rekoa okolu 15h
Девојки има ли некоја правено скречинг на матка(гребење на матка)...дали тоа мора истиот доктор за ивф да го прави или може и на ГАК.
Само скречинг мислам Не прават на државно. Освен хистеро нели. А на приватно без анестезија не е скапо многу. Точна цена Не знам, ама помалку од 10.000 ден е . Инаку, Не мора истиот др да го прави скречингот и ивф-то