Така ли јас дека во Плодност почнав од 2 ден од циклус и не ми беше јасно ахх ми олесна си реков зошто вака...
Така е. Долг протокол Се почнува со супрефакт ( триптофем) а од 2-3 ден следниот циклус се убацуваат и стимулации
Релаксирај се, и претходно ти пишав кога се нервираше дека не ти се јавува сестрата, не се почнува одма. Како што пиша и @Bubce38 се почнува една недела пред циклус со Супрефакт/Триптофем/Декапептил, било кое од овие што ќе ги смири јајниците да падне естрадиол за од 3ти ден на следен циклус да се почне со стимулација на јајници. Во Плодност сте почнале право со стимулација. Опушти се и со лесно
Супер, многу убави бројки.Честитки Многу убав резултат.Честитки Фала мила.Ми даваш надеж.Дај Боже и кај мене да биде Не се разочарувај, можам да замислам како се чувствуваш, ама ако не сега ќе биде следниот пат.Мора да биде.Слушни се со докторот па пиши Никако откажување, тоа што ти следува е твое.За жал сите сме поминале со проблеми со Фондот.Година и пол собиравме документи за на крај дел пак да ги повториме заради истечен рок.На приватно сркогаш можеш ама зошто да не си земеш ваучер кога веќе толку си се намачила.Тешка е оваа борба ама барем за убава цел е
Фала на информацијата за лапаро. Јас сепак ќе ги пратам документите во фзом само сигурна сум дека ќе побараат и друго, затоа сакам да се консултирам и за на приватно. Веќе не знам што да мислам. Долго време се обидувавме и природно пред да пратиме документи за ивф. Ми се чини дека само времето поминува, а ние тапкаме во место.
Фала на подршката, ми значи. Знам дека е така но мислам дека овие ќе не влечкаат барем уште една година. Веќе не знам ни јас што е правилно се изморив реално.
Леле мила исто и јас почнувам од 8 јануари и мене ми дојде на 21 декември,дај боже новата 2020 дс ни биде најсреќна и на двете,ќе се дружиме заедно ♥️
Да матката ми е со аномалија, па не знам дали е лапароскопоја или хистероскопија зошто докторката не ми ни објасни како оди процедурата со кој зафат е операцијата. Спомна дека треба да одам на лапароскопија за ова и толку беше. Сега сакам да одам и кај друг доктор за мислење. Досега секогаш ми велеа дека се е во ред со мене, и кога ги пракав документите ништо немаше. Буквално пред нецел месец разбрав за матката.
Леле души двете ке си се дружеме чул те господ да ни биде најсреќна годинава што иди каде кажа дека ке правиш?
Отиди и на второ мислење обавезно. Аномалија на матката се прави со хистеро и е многу 'полесна операција' од лапаро. Можеби и не е толку страшна аномалијата. Консултација со др кој би ти го правел ивф-то е вистинско решение. А у меѓувреме прати си ги документите во фонд
Да секако планирам да ппбарам и друго мислење пред да се направам било каква операција. Матката ми е во форма на буквата Т ќе побарам и друго мислење па ќе видиме што понатаму.
Devojki pomina mojata punkcija. Izvadeni 15 folikuli iskreno se zacudiv bidejki ovekuvav 3-4. Ama ce vidime sega kolku embrioni ce se oplodat. Da ve prasam mi dadoa dostinex i sumamed. Dali na ovie mozam da si gi vratam sreds od fondot.