A,nemash praveno hsg na kanali i matkata,4D toa se zabelezuva pri ovie 2ispituvanja.Konsultiraj se so dr.specijalist za neplodnost.Jas na Gak imam praveno histeroskopija kaj dr.Tofoski super pominav on i mi ja dijagnosticirashe pregradata na matkata.Moze i kaj nego da si napravish pregled i da se konsultirash so upat od maticnata za da ti kaze koj den e on vo ambulanta za asistirana reprodukcija.Nema odkazuvanje,ke si zemesh vaucher i ke si bide se ok.
Мила и моја матка е во Т форма, ама до сега не ми кажале дека тоа е проблем бидејќи капацитетот на матката е добар, т.е ги исполнува условите за бременост.Планирам да направам дијагностичка хистероскопија во Чаир за да се види внатрешноста поубаво.Дали си правела ХСГ и дали ти е мерен волуменот на матката? Нема откажување, ќе поднесуваш се' додека не ти одобрат
Најискрено ништо немам правено, сега брзо матичната откри дека сум имала таква матка и ама баш ништо не ми кажа што треба да се прави. Само ми кажа дека ќе треба лапароскопија и толку, ништо не ми објасни. Во документот од ехото што треба да го пратам во фзом покрај дијагнозата од мм пишува женски фактор мојата дијагноза со матката t shape uterus. Сега сакам да одам и кај друг доктор за мислење. Само на интернет што барам да прочитам толку знам. Затоа пишав со надеж дека ќе најдам некој со сличен проблем да знам што понатаму. А каде се мери волуменот на матката ако можеш да ми кажеш.
Во право е @Bubce38 чим матичната ти рекла лапароскопија за неправилна матка,дефинитивно треба да побараш второ мислење.
Јас 23 ден почнав, уживај долг протокол. Со лесно Да мислам. Само они. И најблиску а да не е Плодност Фертилити Центар во Солун.
Мене ми ја открија со хсг кај Толовски ја правев 4200 денари таму се дава и ренгенска слика за изглед на матк и проодност на канали, ама за капацитет можат да ти кажат и на ехо.Секако оди да се консултираш кај друг специјалист, оди на приватно да те видат саглам и да ти дадат мислење. Секое добро, не се нервирај се’ е решливо!
Кај Лазаревски во Систина Од таман се средив во урина ешерихија коли.Се средува ли брзо?Ќе треба антибиотик знам ама мислам имам видено и за брусницин дека помагаат.Искуство некој?
Оффф Кај мене мора да биде нешто комплицирано...Се спремам божем за трансфер со замрзнати и др ми даде да пијам летризол за овулација па после тоа трансфер.Почнав и со клексани веке десет дена,арно ама фолекулов наместо да прсне порасна 27мм и нејке да пукне.Можно ли е да ми ја откаже процедурава.Го известив дека кај матичната го следев фолекулов не сум од Ск, чекам да ми јави што понатаму.
Епа и јас кај Лазаревски значи таман дружба а инаку се лекува брзо ешерихија не се секирај ке ја средиш има време само види со матичната кој антибиотик најдобро делува и јас планирам пак брис да земам во случај некоја бактерија дане се појави
Чај и масло од диво оригано,за месец дена ја немаше.Ги има во аптеките Прават во Њуборн,околу 2000 ден.Резултати наредниот ден
Мислам дека месецов нема да правите трансфер. Кога ќе пука тој, кога ќе биди трансферот?! Ќе чекате да проверите следен циклус дали е пукнал. Прегнил Не примаше?
Ќе ти го прснат со прегнил и ќе направат трансфер мене така ми направија кога правев трансфер на замрзнати ембриони,истиот циклус
Мислам да само во Плодност,4500 ден е барем така беше ,а зошто тоа сакате да го правите ? Дна покажува дали сте директно за инвитро
И успешно ли беше. @Bubce38 Не примав прегнил сакаше да биде поприродно.Чекаме резултати од лх хормонот утре па ке видиме.
Вкупно се чини околу 1000 ден.Маслото е тешко за пиење но тоа е,ќе го пиеш со многу вода.И секако плус антибиотикот што ќе ти го дадат