Devojki malku sum dosadna denes no zaboraviv da prasam inekciite prolutex dali mora da se cuvaat vo fizider ili moze i vo sobna temp. I znaete dali se refundirat parite?
Јас моите ги чував во фриждер а пред употреба оставав 10 минути на собра температура, за жал не се рефундираат
Јас не ги чував во фрижидер туку на собна температура, но не во просторија каде се грее. Не се рефундираат парите за жал иако се скапи, но ако имаш кој да ти ги набави или ти ако одиш, од Грција се поефтини. @Bubce38 има купувано, околу 45-6€ мислам дека беше кутија со 7 ампули.
Процеден ко што ти пиша и др членка ... Рефундација само на клексани или фраксипарини на пролутекс не... а ги чував во соба каде што нема греење и 10мин пред да боцнам на собна температура
Јас немам никакви болки, ама во терапијата имам и доста лекови за болка како бруфен и др.може и затоа немам.Ти имаш?
Denes bev kaj ginekolog i mi rece deka prolutex se refundira samo mi trebalo izvestaj od dr.tase so se smetkopotvrda i fiskalna . I ce mi gi vracat parite od fondot. Sega ce probam nisto ne gubam.
Ај пробај, па пиши ако завршиш работа. Убаво би било и тие да се рефундираат, ама не ми се верува. Да не се помешал твојот гинеколог со клексаните.
Е ова прв пат го слушам. За клексан да не мислел докторот? Не верувам за пролутексот. Единствено ако прошлата недела не донеле ваква одлука. Ама ќе се слушнеше. Тие прогестерон депо Не даваат преку фонд да иде, ќе ни дадат пролутекс кој е 7 пати поскап
Јас исто имам пролутекс, естрофен, прогестерон депо, фраксапарин, аспирин но и други таблети кои ги пиев првите 5 дена после транафер.Изгледа секаде различна терапија даваат.Ти каде правеше инвитро?
Исто и јас знам дека само фраксапаринот се рефундира.Пролутекс и прогестерон депо не.Така ми кажаа и во аптека.А минатата недела купував.
Devojki sega samo sto mi se javi embrilogot i mi rece deka od 15 folikuli samo edna ja cekat da se oplodi i za nea duri utre ce mi kazat kako se razviva. Navistina skrsena sum i vece i nadez izgubiv.ne go ovekuvav ovaa. Ama toa e toa.