Значи можам да си направам и јас порано.Денес ми е 7 ми ден и незнам уште колку ќе издржам да чекамФала Оли. И мене ми е на 5ти ден трансфер само со едно ембрионче.Ќе соберам храброст да направам порано тестФала Andra. Фала Chikita.Ми рекоа да чекам до 14 ден, ама многу ми е.До 9ти може ќе издржам некако
Најдобро е преку крв да направиш, веднаш си начисто. Да не излезе да има бременост, да не покаже тестот, а да се секираш. Ете има случаи со близначка бременост, а подоцна им покажува. Кога поминаа 7 дена Денот на трансфер не се рачуна.
Да, да поминаа, денес 7ми ден без да го сметам денот на трансфер.Уште не сум излегла од дома И јас мислам преку крв полесно ќе ми биде.Се плашев да не е рано ама не е.
Ама лета времево... Сигурно тебе не ти поминува баш така брзо, ама се зачудив кога прочитав дека 7 дена поминале, како сега да беше кога пишувавме за замрзнувањето и за трансферот, за контактирањето со докторот и сл. Додека можеш почекај и прави преку крв. Те чекаме со позитивен резултат!
Мене ужасно бавно ми поминува времето Како цел живот да сум дома.Ќе пробам да почекам уште малку па ќе направам.Фала најмногу за подршката
Супер мила гледаш се бори тоа јуначе нека успее и во меше кај Мама... Среќно Ке успееме мила, ке успееме и тоа како ке им докажеме и најтешкото ке го издржиме... Се додека не прегрнеме наше бебенце
Jas na 13den.od transfer napraviv preku krv iako mi rekoa za 2 nedeli.Bev epten nestrpliva no ushte na 3 ili 4 den odluciv deka kako i da e jas test doma nepravam direkno preku krv.Ti pushtam srekja da bide i kako mojata imav transver na 2 embrioncinja i eve bremena sum so bliznaci Ajde so lesno ke bide pozitivno strpi se yshte malce
Луѓе место не ме држи,вчера ми кажаа дека денес го пуштат одговорот ама јас не спиев ноќеска од мисла... Да звонам пак ќе ми кажат што одлучиле или да чекам..??
A sto me sovetuvate od utre da napravam i sto da ne pravam? I kakva hrana da obrnam vnimanie? I sto najmnogu sakam da ve prasam dali na skali mozam da odam ?
Се јавив, побарале ХСГ, 1инсеминација и кпонсултација со уролог И ако знаете да ми кажете колку кошта ова во Систина?
Ајде не се секирај, сево ова во еден месец се завршува. Нека поминат празнициве и ќе го истерате и ова. Во целово ова добро е што една бараат, не повеќе. За цени најдобро е да се јавиш во контакт центарот во Систина на 02 3099 500 бидејќи на секое само зголемуваат цени и најточна информација за сиве работи таму ќе добиеш. Јас кога правев ХСГ, платив мислам 5100, сега сигурно не е таа цена.
Не е дека не прават ДНА фрагментација, кај нас на пример пред да се започне првото инвитро една од работите кои докторот ни ги бараше, беше ова испитување. Го направивме, па потоа почнавме со постапката
И јас тоа си викам, кога слушнав инсеминации дамла ме удри, викам сега ако ми бараат 4 ќе бегам се на приватно. Сега додека го средам тоа ќе ми измине важност и на пап и на брисеви Кој ден се прави хсг? После овулација или?
Не, пред овулација се прави, кога ќе ти заврши циклусот. Во меѓувреме и пап и брисеви направи и сè топтан ќе им пратиш.
Не, 5д пратив. Во фонд ми рекоа штом имам 5д да не правам хсг @0ли а инсеминација на кој ден или зависи? Бидејќи од 19до 21 нема да бидам во Мк, а плодните ми почнуваат од 18ти... Колку се нервирам лелеее претходната недела да ми дадеа одговор сега ќе направев инсеминација овој циклус
Здраво. Би сакала ако има некоја членка која правела инвитро кај Др. Петановски да ми каже какво и било искуството со овој доктор и колку е задоволна од целата процедура во Ремедика? Еве 3 години сум веќе кај Др. Ивановски во Систина без успех,човеков е стварно презафатен и пред некој ден чекав 3 дена пред да стапам во контакт со него или Сашка. Затоа сакам да се префрлам кај Петановски. Ве молам за било каков совет. Поздрав и среќни празници !