На 7ми ден направив со прва мокрача, неможев веќе да чекам и да сум во исчекување ме уби чекањето. И имаше бледа втора,. Си реков ќе си направам, таман ако е негативен полесно да го прифатам моментот..пошто некако по стресно ми е мене лично кога чекам резултат од бтхцг.
Толку ли е презафатен Ивановски јас пак мислев мажот да го пратам за извештај....јас кај него имав едно и прво неуспешно и планирам пак кај него ама се надевам на успех...вие колку ивф правефте?
Јас не сум правела инвитро кај Петаноски, ама ги правев 4те инсеминации кај него.Човекот е извонреден и прекрасен доктор.Само единствена причина поради која се решив да се префрлам во Њуборн беше исто така презафатеноста.Има премногу пациентки и се случуваше да чекаме повеќе време.Исто и за консултација имав чувство дека немам доволно време да поразговарам како што сакам.Работи заедно со ќерка му што е исто така прекрасен доктор.За се што треба конрактирав до сестра Данче иако се случуваше понекогаш да не можам да ја добијам на телефон.Најдобро види се со него прво па после донеси си одлука. Фала мила, искрено незнам од што повеќе се плашам дали да направам тест дома или да испитам прелу крв, посебно затоа што веќе очекувам да биде негативенЦелата ситуација со прогестеронот и со инвитрото што сепак го направивме ме депримира уште повеќе.Ама тоа е што е Јас кога правев хсг ми рекоа од 8 ми до 12 ден од циклусот.обично околу 9-10 ден.Прво ќе мораш да провериш седиментација.Јас правев кај Толовски лани и платив 4500 денари.
Ne deka ne pravat tuku citav nekoja feminka pisa deka doktorot ne go ni poglednal rezulatot od DNA tuku samo spermogramot. Vie kade pravevte IVF? Mene vo Plodnost nitu pri prvoto nitu pri vtoroto doktorot ne ni posoci da napravime DNA fragmentacija a so tezok maski faktor sme isto I epten mali rezervi I kvalitet na j.k
Да и мене ми рекоа сега од 8 до 12 ден. И да закажам на 1ден од циклус. Цена не ми кажаа, утре да сс јавам пак за цена
Devojki imam golema glavobolka vtor den.Vcera mislev od umor mi e,no utrovo se razbudiv so bolki vo glavata.Pritisokot mi e vo red.Ne mi pomaga analgin.Mislam deka mi e od triptofemot,a i gadenje imam.Dali da sum zagrizena ili normalno e ova?Denes treta treba da ja primam.
Во Систина знам дека е поскапо.Не се секирај многу кратка и лесна постапка е.Јас бев многу исплашена ама искрено ништо не почувствував.Брзо се завршува и веднаш ти даваат извештај и слики.
Јас не сум кај него, но сум во Ремедика. Лично комуницирав со две сестри од одделението за ифв и 24 часа ми беа достапни. За тоа секоја чест! Доколку не добиев една од нив веднаш, праќав смс и во рок од саат време имав или одговор или повик. Со докторот никогаш не сум ни се обидела да стапам во контакт затоа што знам од предходно дека нема да го добијамРеално сите се презафатени, нема незафатен доктор кој работи ивфважно е комуникацијата да се организира и да има начин според мене. Докторот го користев за време на прегледите реално.
3 invitra..Čovekot e prekrasen doktor. Samo edinstvena pričina poradi koja sakam da si zaminam od kaj nego e prezafatenosta. Nemam vekje živci za čekanje I neodgovaranje na poraki ili javuvanja..Pozdrav I srekjno !
Баш ние сме во Плодност, и на првиот муабет со докторот уште пред било што да почнеме докторот ни запиша: -ДНА фрагментација и спермограм; -ХСГ -хормони на трет ден и витамин Д и инсулин. Ние така почнавме таму. Среќа ДНА излезе добро кај маж ми, само витамин Д ми беше ниско мене, другото беше во ред.
A kaj kogo si vo Newborn? Dali barem sestrite ili doktorot se dostapni za zakažuvanje ili ako imaš nekoe prašanje?
Petanovski e odlicen doktor go znam od prethodno.Mene licno posledniot pat pred da odlucam kade da go pravam invitroto mi deluvase kako da ne e prisuten na konsultacijata i pregledot bidejki isto me prasuvase i po dva pati i mi vika imame zamrznati embrioni a jas ne sum pravela invitro do sega a toa mu go kazav a i gleda istorija moja bidejki sum dolgogodisen pacient vo Remedika.Zatoa ne se odluciv kaj nego.
Кај др.Трајковски и морам да ти кажам ептен сум задоволна од достапноста и начинот на комуникација.Немам зборови.Неколку пати и докторот лично сам ми се има јавено на телефон.Многу е детален докторот и на се обраќа внимание.Сестрите во секој момент се достапни и не се случило да чекам повеќе од 5 мин за било што.Јас сега само што направив инвитро кај него.Мене пред се ми беше важна комуникацијата и тука е извонредна.
E toa mi e celata rabota. Znači od prezafatenost samo mehanički rabotat. Istata terapija celi 3 godini. I ako sakas nešto da prašaš nemaat vreme I edvaj da gi dobieš..
Od Lazarevski sum zadovolna .Se znaese za mene bidejki bev kaj nego na pregledi pred dve godino prethodno i koga otidov na konsultacija za invitro ja imal procitano istorijata i iako ne me gledase na eho se znaese.Samo novite rezultati gi pogledna i zapisa vo kom.Ne zboruva mnogu no e prisuten i slusa i dava odgovori kratki ako go prasas.Ti go preporacuvam
Сосема се согласувам со тебе.Јас сум презадоволна оф Лазаревски и никогаш не сум имала проблем со контакт.Баш пред некој ден не беше на работа и се слушнав со сестра Анита и нареден ден она сама ми се јави за дс ми пренесе од докторот а и во секој момент на маил е достапен.И јас го препорачувам него ♥️
Па според мене не треба да ти е само недостапноста причина, 3 неуспешни ивф не се малце, реално. Не викам дека докторот не е извонреден и стручен, напротив, но би се запрашала што е проблемот нели, можеби протоколот, можеби ембриолозите, биолозите и сл..... Искрено ич не сакам па да ми се лигават... демек многу се замараат со мене, ако сака воопшто нека не ми обрне внимание, само да дојдам до посакуваната цел. Искрено, поинаков третман добив од Трајковски, но го знам и приватно така да може и тоа беше причината..во смисла му звонев кога ќе ми текнеше, му пишував смс ми одговараше и сл. И не ми беше срам, и постојано беше достапен, но се одлучив на крај за Ремедика поради други причини кои нема да ви бидат вас важни, па затоа не морам да ги наведам. Поздрав,
Јас знам дека има само во Плодност, но една членка пиша и Борн имале. Можеш да прашаш, ти мислам таму си?
Да во борн сум... баш ќе прашам по празнициве... инаку ќе се надоврзам за докторот пред се е човек па доктор јас бев прво кај тања и кога да одам на консултација кај него ми беше незгодно но тој направи воопшто да не ни е... одличен претходно ја разгледал цела историја и се... само пофални зборови имам иако уште не сме во постапка почнати прво дијагностичка па се останато