Значи според одговориве што ги добив и Др. Петановски е прилично зафатен. А кај Др. Трајковски во Newborn од искуство некоја да ми каже дали се секогаш достапни тој или сестрите за било кое прашање и консултации? Ви благодарам..
Da dostapni se megutoa toa tamu e majtap ordinacija. Si igraat na centar za plodnost a ne se. Pred se embriolozite nemaat pojma a za drugo da ne zboruvame. Begajte od new born. Samo sovet pa vie kako sakate.
Јас не би се согласила со тебе.Само што добив 6 ембриони таму.Сите почнувајќи од докторот, сестрите и ембриолозите ми беа достани во секој момент и на телефон и во живо. Јас веќе ти напишав мое искуство од таму.Се надевам и други членки ќе ти го кажат истото.
Jas sum vo Born i za nisto ne bi izbegala od tamu ko sto pisala clenkata... da dostapni se bukvalno 24/7 telefonski i nemam nikakvi zabeleski ni za sesteite ni doktorite ni embriolozite ps. Ednata od born studirase na pmf isto i od remedika 1embriolog mi bese kolega na faks pa neznam zosto bi gi dvoela edniot od drugiot od klinikive deka e nekoj posposoben ili ne... pozz Vazno e kaj ke ti kliknat kockite i ke se pocustvuvas deka doktorot e toj Toj
Денеска баш на 24 вести гледав емисија со Др. Трсјковски и ми остави убав впечаток човекот . Инаку јас сум кај Др.Таше и имам успешно инвитро и сум задоволна од него и од целиот тим. Во Плодност
Jas prvoto invitro go napraviv kaj ivanoski i najmnogu sto se nervirav bese toa sto saska ne mi krevase i koga imav najmnogu potreba. A ovde vo plodnost koga i da i se javam na sestrata sekogas mi kreva.
@Маја Т јас на твое место до сега ќе имав неколку тестови направено Ајде ако се решиш да направиш пуштаме среќа
Devojki janza me jade... Na pocetokot koga pocnavme da rabotime na slucajot mene srce ne me trpese da cekam da mi docni i cesto pravev testovi, i nekolku pati imav bleda linija, pa dobivav ciklus. Gi gledam sega vasite testovi I citam za dna fragmentacija i si velam da ne ostanuvam jas prirodno ama toa da e problemot?!? Is to I na ivf se sluci neli, ne se delese jk. A tase kategoricen ne e do maskoto za narednoto ke baram da napravime, sto poveke faktori da bidat iskluceni Ne znam kako mesto gi drzi
Moja bratucetka veke se bese otkazala od ivf i podnese dokumenti za posvojuvanje. Koga i zadocnilo go pustila zet mi po test, petok bill. Testot pozitiven, ama nejze ne i se veruva, go vratila pak po test, po testovi da pravela do ponedelnikot koga mozela da otide na pregled
Знам, ама шансите да ми успее ова инвитро се малии докторот тоа ми го кажа заради високиот прогестерон ама сепак се надавам.дури и најмалата шанса е сепак е шанса.Знам дека многу се жалами стварно незнам како ми е потешко.да чекам или да не чекам И јас така си мислев мила, ако соберам храброст Ова ме интерисираше, дали може да добијам додека сум под терапија? Според циклус, треба да добијам во сабота, а ќе ми биде 9ти ден од трансфер.
Мисли позитивно, независно од исходот. Надевај се на позитивен, но биди спремна и за негативен тест. Имаш ембриони, ако не овој следен циклус ќе се среди и прогестеронот. Само не се измачувај. Не се нервирај. Верувај во чуда, може баш едно такво сега имаш во меше