После првиот преглед од Фостимон, бев на 4от ден, потоа на секој втор ден одев за хормони и преглед. Индивидуално е, секој е различно, јас и за 2те инвитра вака бев на прегледи
На контроли се оди од прилика на три дена за да се следи како реагираш на терапијата, но различно е кај сите. Во текот на боцкањето мислам дека барем трипати ќе треба да отидеш во тие десетина дена боцкање.
Jas vo sabota 28.12 zavrsuvam so mikroginon a veke stavam inekcii triptofam i na 2 ri mi rekoa da odam bez razlika dali ke dobijam ciklus ili ne.Na listata mi pusuva deka so fostimon ke pocnam.Na 2 ri mi rekoa krv ke mi zimaat i da planiram nekolku casa deka ke ostanam tamu za da im kazam na rabota.
Не сите го примаат мускулно, има тука и во стомак што се боцкале со фостимон. Зависи како ќе одлучи докторот. Јас побарав да можам сама во стомак, ми рекоа морало мускулно, зошто не знам.
Не мора да значи дека фостимонот ќе го боцкаш мускулно Некој ( повеќето) го примаат подкожно. А така можеш и сама да се боцкаш Колку прашоци примаше фостимон и во колку води. Ако е појќе од една водичка тогаш е подобро мускулно
Три прашоци примав, некогаш ми ги мешаа во две води, некогаш во три.. Еднаш сестрата и мене ме праша како сакам, викам ако се прашував јас сакам дома сама поткожно ми рече можело и така, трите прашоци во една вода само, ама докторите не сакале така.
Како што имам приметено , кај оние жени што се со појќе антрални фоликули даваат појќе водички за прашоците и одат мускулно. Јас на пример, само еднаш од петте пати стумулации боцкав мускулно, останатите обиди све поткожно. Ама нема правило. Како кажат така правиме
Баш така, нема правило, како ќе им дојде. Јас сум со повеќе антрални и секогаш сум боцкала повеќе прашоци во една водичка и секогаш поткожно.
Знам за тебе. Ама и ова со мускулното нешто 'ново' е. Порано сите строго само поткожно боцкаа. Сега гледам почнаа мускулно да форсираат
Најубаво кога ќе отидеш да ти дадат за инекции да си прашаш а и ќе ти кажат кога пак да идеш ако имаш луфта во деновите слобпдно прошетај се ако ти бидат поткожни инекциите
Zdravo na site jas sum nova na forumot..pravev transfer na 19.12.2019,dali ima nekoj drug sto treba da napravi bhcg?Nikakvi simptomi nemam sto malku me plasi ,osven gradite malku me bolat no moze i od progesteronot!Vo ponedelnik mi e 11 den pa ke napravam od krv bhcg transferot bese na edna blasyocista!Dali imavte simptomi?
Здраво soncence19 и јас правев на 19.12.трансфер со еден ембрион -бластоциста.Само се жалам деновиве тука дека апсолутно немам никаков симптом.Се плашам да направам тест.Се мислев за утре ама сеуште не сум собрала храброст.