Јас го испитував со упат од невролог, а и ендокринолог може да ти даде упат за Д3. За матични не сум сигурна, можеш да прашаш.
Мене доктор од Систина ми кажа дека по најнови истражувања прогестерон депо имал мн мал ефект, дури кринон гелот имал поголем и подобар ефект. Од тогаш ми е шубе и не би користела депо.
Во Систина прават, Њу борн и Плодност за околу 4000 ден. За Ремедика не сум слушнала и не знам. Од како Плодност воведе MACS оправдано е да се прави ова испитување па и PICSI имаат Плодност и Њу борн. Пред тоа без методиве дна фрагмент.беше за џабе направено испитување.
4d се прави кај трудници за да се види движењето на бебето а не кај некоја што не е трудна, може затоа така изреагирал докторот.
Ако си решила така, може е подобро, одма ќе си имаш резултат за бета Еве кај е понеделник Да се радуваме сите заедно со тебе
Devojki dali nekoj ima praveno ERA test za da se vidi receptivnost na matkata? Ili merenje na progesteronot e dovolno da se utvrdi denot na transfer? Posledno mi spomnaa vo Plodnost ama ne go primenija nitu ednoto nitu drugoto. Nitu pri prvoto a ni vtoroto IVF merefme progesteron. Citam na eden forum vo US I preporacuvaat ERA posle nesupesni IVF, biohemiski Ili missed za da se utvrdi tocnoto vreme na transfer i ako treba da se prima progesteron po veke Ili po malku. Inaku dosta skapo mi se gleda vo Praga e okolu 700-800€, ako nekoj ima praveno vo MK Ve molam spodelete iskustvo. Pozdrav
Mila ako procitas dve tri strani na nazad, i jas imav slicno iskustvo ko tvoeto od 15 folikuli samo edno mi rekoa i toa ne se razviva kako sto treba. Toj den bev skrsena no gospod e golem utredenta mi se javia i mi rekoa cudo se sluci . Pocnal da se razviva i vcera imav et. Sega si lezam i znam deka sve ce bide vo red. Imaj verba vo dospod
@Irisveceflow123 постот што го имаш цитирано погоре е од пред скоро 10 години, и членката од тогаш не е активна. Сепак, добро е да стои твоево искуство тука за мотивација.
Ne te razbiram???? Mila nitu sum zemala necij post nitu neciji maki. Ovde sme da si pomagame edna so druga bidejki niz ist pat odime i znaeme kolku e tesko.