Јас бромегон за пролактинот имам пиено на сабајле и навечер ама по пола апче.А достинекс кога пиев едно на ден оти биле јаки.
Да наутро и навечер, првите денови ме фати викенд па одмарав повеќе, последните 2 дена на работа бев, ко пијана бев, но знаев дека морам да пијам, па последното апче со радост го испив и си продолжив со бромергонот до ден денес
Вчера конечно после 6 месеци дојдовме до една зрела јајце клетка и денес ми се јавија дека уште немало знаци на оплодување ќе почекале до утре па пак ќе ми јават.Има ли некоја од вас слично искуство со позитивен исход?
Mene mi rekoa samo dostinex sedum dena i tolku, za bromergon nisto ne mi rece. A tebe koga ti gi dadoa ?
Мила бромергон јас пијам од ендокринолог неколку години по ред, не ми ги даде др.Таше, туку ендокринологот. После пункцијата ова инвитро ми даде др.Таше достинекс 7 дена, потоа само си продолжив со бромергонот, како и претходно што си пиев. Имам проблем јас со пролактинот и бромергонот заради него го пијам. Прво 2 пати по 1, потоа 2 пати по половина, сега скоро цела година го пијам навечер само половина таблета, добар ми е сега пролактинот.
Koga imase punkcija? Moze malku pokasno da se razviva. Imaj verbavo A kolku ti e prolaktinot ako mozes da mj kazes?
Што значи девојки на извештајот од ембрионите пишува 4-8 cell embryo добри се или не?мене ми велеа супер се емрионите
Последно ми беше околу 6-9, а на почеток без никаква терапија ми беше 120- висок, со терапија го одржуваме до 10 максимум.
Мила, ти ја пуштам целата среќа, да се оплоди, знам дека си во голема неизвесност. Со што те стимулираа или беше на комплетно природен циклус? Никогаш не се знае, не губи надеж пред време
Кломифен и 3 дена по 1 мериоферт..без стоп инекција бодејќи спонтано влегов во овулација...не губам надеж мила ама со маки усоевам да стигнам до јајце клетка и само за тоа се грижам а и финансиски не е малку ама што е тука е ќе чекам до утре па здравје продолжуваме понатаму ..ќе успееме еден ден само тоа го знам..
Јас ги пиев али само гадење имав и ги пиев навечер во исто време баш сега ке ги пијам пак поради пролактинот али исто еднаш на ден и навечер најдобро е да се земаат, сум слушнала насабајле и навечер да се пијат кај некои случаеви така е можно и вроглавица да се јави пошто се јаки
Zakazan mi e trensver na 9 januari doktorot mi dade progynova da pijam 3 pati na den ama nekako mnogu mi se spie od niv.
Кај мене нема проблем. Од спермограмот на мм има над 4 мил подвижни сператозоиди. И затоа ме интересира дали ќе ми одобрат за инвитро да не одиме повеќе на инсеминации... никаков резултат немаат...барем кај нас... а и некако сме нестрпливи
Devojki denes stigna rezultatot od DNA fragmentacija I fala mu na gospoda e ok, ama sega drug problem, na analizata pisuva ima kletocni elementi naj verojatno bakterija. Dali nekoj ima slicno iskustvo I sto pravevte ponatamu? Dali da odime so soprugot na Urolog za spermokultura I brisevi? Dali se lekuva so antibiotik I sto naj cesto davaat? Se razbira zavisno od rezultatite I sto bakterija ama prasuvam bidejki ima antibiotici sto deluvaat na posirok spektar na razni bakterii. Zatoa me interesira sto naj cesto davaat Kako tretman. Pozdrav
Ако има бактерија, најдобро е да се направи спермокултура, па според резултатот да се даде соодветен антибиотик, не кој било да се пие.
Ако има бактерија на уролог, и според листа на сензитивен антибиотик за бактеријата ќе му препишат соодветен.Ти препорачувам штом он има бактерија да си провериш и ти урино култура брис од вагина и цервикс.
Jas veke bev vo cetvrtokot I cekam rezultati. Mozno e Jas da imam nekoja infekcija pa normalno bakterijata se prenela I kaj soprugot. Minatiot mesec bev bolna I piev antibiotik ama posle toa mi se pojavi kandida, sigurno imunata sistema stom padne I taa vednas se aktivira. koristev vaginaleti ama bev I na pregled za brisevi I urino kultura pa ke vidime sto ke e rezultatot
Здраво девојки! За проблемот мој што пишував со матката бев и кај друг доктор на преглед. Е сега вака, докторот ми рече дека не е баш толку опасно кај мене, од тоа што можеше тој да види има мало стеснување како во форма на Т но повеќе се сомнева дека има мала преграда на горниот дел иди како да е подспуштено надолу. Не знам како да објаснам овде, иако ми рече дека не може со сигурност да тврди бидејќи за да се види добро состојбата треба да се направи хсг или хистеро/лапаро. Му ја покажав сликата од ехо од кај матичната и само рече оваа е пренагласено. И ниту јас ниту било кој друг на ехо не можеме да ја видиме реалната слика затоа се препорачува хсг или лап./хис. Сакам да одам кај матичната да земам упат за по празнициве, па сега би сакала препораки за доктор за ова работа, дали да одам кај др. во чаир или кај некој друг на гак. Секое мислење е добредојдено.
Bubce ај мала "консултација" со тебе и мт за пролактинот... кај мене обично се движи од 20до 24... а горната граница е 25 но кога правев ифв тогаш докт. Рече немора терапија во границите е но нели за ифв се очекува докај 15 да е... да барам терапија или?