Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. niticka

niticka Истакнат член

stevemila and mimidjon like this.
  2. niticka

niticka Истакнат член

samo so pozitivna misla i silno veruvamje i se ke si bide,opusteno
    do maksimum ,oddalecetese od sekakva negativna energija i negativni luge

baha, S.Snezana and stevemila like this.
  3. деара

деара Истакнат член

@Natasa. P mnogu mi e drago sto si nasla doktor kaj kogo imas doverba, so sreka mila. Samo te molam kazi mi sto e toa sto te predomisli da ne odis vo Newborn???

mimidjon and stevemila like this.
  4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Ти посакувам многу среќа,што побрзо да ти го одобрат ваучерот и најбрзо до двете цртички,и мене ме чека истиот пат..каде ќе го правиш инвитрото? направи инсеминации или дирекно одиш на инвитро?

S.Snezana and stevemila like this.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Devojki denes edvaj dobiv vo fondo I toa na drug broj.Se pogodi eden covek od majka roden so ne e negova ta rab postapka za in vitro no mi pomogna.Proveri I mi kaza deka naredniot cetvrtok sum pred komisija.Uste edna nedela.Aj ke izdrzam no ke go ispustam ovoj ciklus.No toa e Bog so nas I pozitivni odgovori I uste popozitivni rezultati.:*

malecka*, baha, pandelka and 4 others like this.
  6. MADO

MADO Популарен член

Ne se sekiraj mila,kolku sme cekale pa za eden mesec :),i jas za edna nedela go ispustiv cel mesec no sto e tuka e,bitno e na kraj da imame pozitiven test :) ,
    @Libra88 so sreka :*

baha, only44you, kukla21 and 2 others like this.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Devojki dokolku odobrat za kolku vreme go prakaat vaucerot?

8. pandelka

pandelka Популарен член

Ke si se druzime mila nie noemvri, sto se sekiras, jas sum tuka:P:*...SME cekale 6/7 godini za Eden ciklus ja mislis. Ako si cetvrtok pred komisija mislam deka ponedelnikot ili vtornikot ke ti stigne pismoto so ODOBREN vaucer..
    @Libra88 mila Gospod da mi ti pomogne I mi ti Dade sila pobrzo da GI Soberis dokumentite I pustata matematika da ti se ostvari..to pustam beskonecna sreka...
    :hug::hug::hug::*

MADO, S.Snezana, baha and 3 others like this.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Of be dusicke taka e no maz mi treba da se vrati na rabota vo stranstvo zatoa jas vaka nestrpliva I nervozna inace ne mi e tolku problem da cekam...

S.Snezana, baha and only44you like this.
  10. pandelka

pandelka Популарен член

Pa I mojot treba da zamine za stranstvo:P...I mene me gazi vremeto..

S.Snezana, baha, only44you and 2 others like this.
  11. mimidjon

mimidjon Популарен член

Не се грижете ,мoжеме и ке издржеме,aкo имате зaмрзнaтo пa ич без гaјле .Тешко е без мaжoт дa се пoмине oвaa процедура нo веке кoгa мoрa знaчи мoрa и ке се бoдриме.Така се падна муабетот јaс oстaнaв сaмa нa пoчетoк нa постапка штo дa кaжaм нa кoгa дa кaжa кoгa никој не знaе.Сaмo јaс и мм сме a сегa сaмa имa подршка oд негoвa страна нo сепaк е мнoгу далеку згoрa нa тoa не сум oд СК a тaму јa правиме прoцедурaтa.Сепaк штo и дa ви се случувa вo живoтoт низ штo и дa пoминувaте зa жaл лoши рaбoти замислете си декa не сте сaми ,сепaк имa некoј кој aкo не истo бaрем сличнo му се случувa.

MADO, pandelka, annel and 1 other person like this.
  12. annel

annel Истакнат член

So sreka @S.Snezana i ti posakuvam dve jaki crtki i dve :l::l: vo tvoeto mese, a tie 6 te embrioncinja cuvaj gi za treto i cetvrto dete :) pa neli ni e fer drzavava :)

MADO, stevemila, pandelka and 3 others like this.
  13. mimidjon

mimidjon Популарен член

@annel кaкo си ти,кaкo ти пoминувa времето,мешетo кaкo е

stevemila and Ninichka like this.
  14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Ti blagodaram dusicke, i tebe ti posakuvam se najdobro i ostvaruvanje na najgolemata zelba koja ja delime site tuka, da si dojdeme do bebence vo race :l::sun:
    Inaku, sto me predomisli...Me predomisli toa sto edna od devojkite koja bese tamu kaza deka se naplakale raboti koi fondot gi pokriva. Na primer, i naplatile superfakt, iako treba besplatno da dobie 2 sisenca. Ili pak, ne samo sto i naplatile hormonsko ispituvanje koe e predvideno kako besplatno preku fondot, tuku i kazale deka ke treba uste edno da si plati pred punkcija. Iako se obidela kulturno da im dokaze deka ne se vo pravo i pritoa pobarala fiskalna smetka za naplatenoto, otisle do tamu sto i dale fiskalna smetka na koja ne bilo navedeno deka i naplakaat na primer superfakt, tuku se vodela kako "drugi uslugi" ili nesto vo toj stil. , Spored mene toa e drsko, bezobrazno i nedozvolivo, osobeno ne koga se na samiot pocetok i doprva gi stavaat temelite na svojata reputacija i ja gradat doverbata vo niv. Ednostavno ne mozev a da ne si go postavam prasanjeto...ako i go napravile toa na devojkata na samiot pocetok, sto bi mozelo da se ocekuva ponatamu, osobeno koga ke bide krajniot cin i ke bides so vrzani race pa ke moras da prifatis i platis sto i da ti kazat.
    Patem, isto taka bi bilo ferski da kazam deka vo delot na toa kolku se strucni nemozam da se pozalam. Birol i Tatjana mi ostavija ubav vpecatok i seto ona sto go kazaa, postapkata i terapijata koja ja odredija za mene e potpolno ista kako sto kaza i Ivanovski. I dvete strani so eden pogled gi uvidoa site rizici, slabosti i predlozija isti merki koi e potrebno da se prezemat za da ishodot bide na obostrano zadovolstvo.

15. annel

annel Истакнат член

Eve jas po dolgo vreme rekov cekaj da vidam so se slucuva na forumov i nekako nikako ne mozam da ja napustam temava:) uste ne sum prefrlena vo trudnicki muabeti :) a i ovde kasnam edno 30 str. Pa ne mozev da citam nanazad a gledam ima i novi pa zatoa na site vi posakuvam sreken pocetok i uspesen zavrsetok na nasite prikazni i daj boze site da ve prefati moeto , neka se zgolemuva natalitetot. :DJas pravam kampanja za vladava :D zbiram glasovi za na prolet, pa mozi ke pustat i podgotvuvanje na besplatni dokumenti za ivf i 5 obidi za prvo dete:)

деара, Stasija, podravka and 7 others like this.
  16. only44you

only44you Популарен член

Ti ova seriozno????? Ili.........

17. guldzana

guldzana Истакнат член

Bravo annel taka treba :Dlibra samo matematicki taka ke bide srcka samo pozitivno 8)poz:hug::l:

18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Devojki, kako bese brojceto vo fondot za da prasam do kade mi se dokumentite? Veke pocnav so mikroginon od denes i za 15 dena treba da gi pocnam superfktot. Ako ne mi stigne navreme odgovor kakov sto ocekuvam, utnavme rabota. :worried:

stevemila likes this.
  19. annel

annel Истакнат член

:D Ne be duso , sakav malce da ve raspolozam, i si rekov mozi nekoj ke ni go citni forumov pa ke intervenira :) mislam deka site ke se soglasite deka toa za 4to za koj kako ama mene licno ne mi e dobra idea, treba tie sredstva da se nasocat za tie so nemaat ni prvo dete zatoa so trgnuvam licno od mene deka koga mene gospod me izraduval dva pati zasluzuvaat i drugi zeni takva sreka . Mozi malce so potesko ama da e uspesno, pa neli se sto e ubavo vo zivotot potesko doaga no zatoa koga ke dojde nie ke si uzivame maksimalno so nasite bebusi :*

деара, niticka, fairy88 and 7 others like this.
  20. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Pa tie zatoa i takva merka donesoa, bidejki znaat deka nema da bide maksimalno iskoristena. Kamo sreka gospod da mi dade 2, eve i na treto bi mozela da odam, ama na cetvrtvo...mozebi 2%od zenite bi se odlucile. Merkata e krajno populisticka. Ubavo kaza i ti, ako navistina sakaat da pomognat, neka gi prenasocat tie pari za do 5 obidi besplatno in vitro, a ne za 4to dete.

annel, Ninichka, guldzana and 3 others like this.