Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

263 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

101 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

112 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

108 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

316 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145

На stevemila и mimidjon им се допаѓа ова.
  2. niticka

niticka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    145
    samo so pozitivna misla i silno veruvamje i se ke si bide,opusteno
    do maksimum ,oddalecetese od sekakva negativna energija i negativni luge

На baha, S.Snezana и stevemila им се допаѓа ова.
  3. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    @Natasa. P mnogu mi e drago sto si nasla doktor kaj kogo imas doverba, so sreka mila. Samo te molam kazi mi sto e toa sto te predomisli da ne odis vo Newborn???

На mimidjon и stevemila им се допаѓа ова.
  4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ти посакувам многу среќа,што побрзо да ти го одобрат ваучерот и најбрзо до двете цртички,и мене ме чека истиот пат..каде ќе го правиш инвитрото? направи инсеминации или дирекно одиш на инвитро?

На S.Snezana и stevemila им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.539
    Devojki denes edvaj dobiv vo fondo I toa na drug broj.Se pogodi eden covek od majka roden so ne e negova ta rab postapka za in vitro no mi pomogna.Proveri I mi kaza deka naredniot cetvrtok sum pred komisija.Uste edna nedela.Aj ke izdrzam no ke go ispustam ovoj ciklus.No toa e Bog so nas I pozitivni odgovori I uste popozitivni rezultati.:*

На malecka*, baha, pandelka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ne se sekiraj mila,kolku sme cekale pa za eden mesec :),i jas za edna nedela go ispustiv cel mesec no sto e tuka e,bitno e na kraj da imame pozitiven test :) ,
    @Libra88 so sreka :*

На baha, only44you, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.539
    Devojki dokolku odobrat za kolku vreme go prakaat vaucerot?

8. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Ke si se druzime mila nie noemvri, sto se sekiras, jas sum tuka:P:*...SME cekale 6/7 godini za Eden ciklus ja mislis. Ako si cetvrtok pred komisija mislam deka ponedelnikot ili vtornikot ke ti stigne pismoto so ODOBREN vaucer..
    @Libra88 mila Gospod da mi ti pomogne I mi ti Dade sila pobrzo da GI Soberis dokumentite I pustata matematika da ti se ostvari..to pustam beskonecna sreka...
    :hug::hug::hug::*

На MADO, S.Snezana, baha и 3 други им се допаѓа ова.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.539
    Of be dusicke taka e no maz mi treba da se vrati na rabota vo stranstvo zatoa jas vaka nestrpliva I nervozna inace ne mi e tolku problem da cekam...

На S.Snezana, baha и only44you им се допаѓа ова.
  10. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Pa I mojot treba da zamine za stranstvo:P...I mene me gazi vremeto..

На S.Snezana, baha, only44you и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Не се грижете ,мoжеме и ке издржеме,aкo имате зaмрзнaтo пa ич без гaјле .Тешко е без мaжoт дa се пoмине oвaa процедура нo веке кoгa мoрa знaчи мoрa и ке се бoдриме.Така се падна муабетот јaс oстaнaв сaмa нa пoчетoк нa постапка штo дa кaжaм нa кoгa дa кaжa кoгa никој не знaе.Сaмo јaс и мм сме a сегa сaмa имa подршка oд негoвa страна нo сепaк е мнoгу далеку згoрa нa тoa не сум oд СК a тaму јa правиме прoцедурaтa.Сепaк штo и дa ви се случувa вo живoтoт низ штo и дa пoминувaте зa жaл лoши рaбoти замислете си декa не сте сaми ,сепaк имa некoј кој aкo не истo бaрем сличнo му се случувa.

На MADO, pandelka, annel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. annel

annel Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    430
    So sreka @S.Snezana i ti posakuvam dve jaki crtki i dve :l::l: vo tvoeto mese, a tie 6 te embrioncinja cuvaj gi za treto i cetvrto dete :) pa neli ni e fer drzavava :)

На MADO, stevemila, pandelka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    @annel кaкo си ти,кaкo ти пoминувa времето,мешетo кaкo е

На stevemila и Ninichka им се допаѓа ова.
  14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ti blagodaram dusicke, i tebe ti posakuvam se najdobro i ostvaruvanje na najgolemata zelba koja ja delime site tuka, da si dojdeme do bebence vo race :l::sun:
    Inaku, sto me predomisli...Me predomisli toa sto edna od devojkite koja bese tamu kaza deka se naplakale raboti koi fondot gi pokriva. Na primer, i naplatile superfakt, iako treba besplatno da dobie 2 sisenca. Ili pak, ne samo sto i naplatile hormonsko ispituvanje koe e predvideno kako besplatno preku fondot, tuku i kazale deka ke treba uste edno da si plati pred punkcija. Iako se obidela kulturno da im dokaze deka ne se vo pravo i pritoa pobarala fiskalna smetka za naplatenoto, otisle do tamu sto i dale fiskalna smetka na koja ne bilo navedeno deka i naplakaat na primer superfakt, tuku se vodela kako "drugi uslugi" ili nesto vo toj stil. , Spored mene toa e drsko, bezobrazno i nedozvolivo, osobeno ne koga se na samiot pocetok i doprva gi stavaat temelite na svojata reputacija i ja gradat doverbata vo niv. Ednostavno ne mozev a da ne si go postavam prasanjeto...ako i go napravile toa na devojkata na samiot pocetok, sto bi mozelo da se ocekuva ponatamu, osobeno koga ke bide krajniot cin i ke bides so vrzani race pa ke moras da prifatis i platis sto i da ti kazat.
    Patem, isto taka bi bilo ferski da kazam deka vo delot na toa kolku se strucni nemozam da se pozalam. Birol i Tatjana mi ostavija ubav vpecatok i seto ona sto go kazaa, postapkata i terapijata koja ja odredija za mene e potpolno ista kako sto kaza i Ivanovski. I dvete strani so eden pogled gi uvidoa site rizici, slabosti i predlozija isti merki koi e potrebno da se prezemat za da ishodot bide na obostrano zadovolstvo.

На деара, podravka, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. annel

annel Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    430
    Eve jas po dolgo vreme rekov cekaj da vidam so se slucuva na forumov i nekako nikako ne mozam da ja napustam temava:) uste ne sum prefrlena vo trudnicki muabeti :) a i ovde kasnam edno 30 str. Pa ne mozev da citam nanazad a gledam ima i novi pa zatoa na site vi posakuvam sreken pocetok i uspesen zavrsetok na nasite prikazni i daj boze site da ve prefati moeto , neka se zgolemuva natalitetot. :DJas pravam kampanja za vladava :D zbiram glasovi za na prolet, pa mozi ke pustat i podgotvuvanje na besplatni dokumenti za ivf i 5 obidi za prvo dete:)

На деара, Stasija, podravka и 7 други им се допаѓа ова.
  16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ti ova seriozno????? Ili.........

На pandelka, annel, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Bravo annel taka treba :Dlibra samo matematicki taka ke bide srcka samo pozitivno 8)poz:hug::l:

На pandelka, annel, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Devojki, kako bese brojceto vo fondot za da prasam do kade mi se dokumentite? Veke pocnav so mikroginon od denes i za 15 dena treba da gi pocnam superfktot. Ako ne mi stigne navreme odgovor kakov sto ocekuvam, utnavme rabota. :worried:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. annel

annel Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    430
    :D Ne be duso , sakav malce da ve raspolozam, i si rekov mozi nekoj ke ni go citni forumov pa ke intervenira :) mislam deka site ke se soglasite deka toa za 4to za koj kako ama mene licno ne mi e dobra idea, treba tie sredstva da se nasocat za tie so nemaat ni prvo dete zatoa so trgnuvam licno od mene deka koga mene gospod me izraduval dva pati zasluzuvaat i drugi zeni takva sreka . Mozi malce so potesko ama da e uspesno, pa neli se sto e ubavo vo zivotot potesko doaga no zatoa koga ke dojde nie ke si uzivame maksimalno so nasite bebusi :*

На деара, niticka, fairy88 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Pa tie zatoa i takva merka donesoa, bidejki znaat deka nema da bide maksimalno iskoristena. Kamo sreka gospod da mi dade 2, eve i na treto bi mozela da odam, ama na cetvrtvo...mozebi 2%od zenite bi se odlucile. Merkata e krajno populisticka. Ubavo kaza i ti, ako navistina sakaat da pomognat, neka gi prenasocat tie pari za do 5 obidi besplatno in vitro, a ne za 4to dete.

На annel, Ninichka, guldzana и 3 други им се допаѓа ова.