Srekna Nova godina ,neka ni bide plodna na site !!Jas ke se obidam uste ednas samo vo Plodnost Bitola na treto mislenje .pozz
Не се плаши.Почекај и направи преку крв.Трансферот ти е на трети ден и затоа е рано за тест на 8ми ден.Кај мене беше трансфер на петти ден па пак чекав до 11 ден и проверив преку крв.Издржи барем до 12-13 ти ден и провери преку крв, само тогаш ќе бидеш сигурна.
Со среќа и со лесно мила, од срце ти посакувам успешно да заврши вашата приказна и да се израдувате, да се стоплат ескимчињата кај мама во меше и верувам дека овој пат ќе споделиш со нас убави вести Нека ни е среќна и плодна оваа година, од срце ви многу позитивни тестови и да ни биде година која ќе ја паметиме по најсреќни и најубави моменти
Denes bev kaj doktorot i prv den ciklus mi e.Mi prodolzi triptofem po pola inekcija i dva fostimona vo edna vodicka.toa mi e terapija do 8 koga ke odam i ke vidime sto sledi.Estradiolot mi bese 18,92.Mi dade i ester c plus da pijam i kogake mi zavrsi ciklusot vaginaleti da stavam i na soprugot citeral i kutija.Brisevite i spermokulturata se ok. Kade e podobro fostimonot da se stava vo stomak ili vo raka.Kade pomalku boli i dali se bolni i pecat ili ne?
Srekjna Nova devojcinja, poskauvam sekoja edna od nas da uspee vo godinava sto ni dojde, samo nasmevki, radost vo srcata i polni race bebuski <3
Мила, ми го зголеми прогестеронот, значи примам утрогестан 2х2, од 200 мг, инекција пролутекс секој ден, и инекција прогестерон депо на секои 4 дена. Рече да го намалувам естрогенот, значи циклопрогиновата ја примав 3х1, сега да ја примам 2х1, една недела, па 1х1 една недела. Исто ставам и едни лепенки дермитрил, исто и тие се со естроген, нив ги ставав на секој 3 ден, др. Трајковски ми рече да ги ставам на секој 6 ден, па покасно скрос да ги исфрлам. Аспиринот ми рече да не го пијам, да си продолжам само со клексан. И да си продолжам со метилирана, фолна, б12, б6, и фемибион. Тебе што терапија ти даде? Малку ме буни ова со циклопрогиновата, зошто од Грција беа ми рекле со неа да продолжам до 12 недела, а др.Трајковски ми рече до 9 недела. Малку сум во недоумица, дали да барам трето мислење. Некоја, ако има искуство со ова нека ми пише.
Подкожно ќе боцкаш фостимон претпоставувам. Во стомак, Околу папукот боцкај ги. Не печат , не се плаши
Здраво девојки, пред се Среќна нова година , живи , здрави и да ни се исполни најголемата желба Јас започнав со стимулации, краток протокол и ќе се боцкам со бемфола. Дали некоја од вас била стимулирана со бемфола, како сте реагирале ?
@Anetaoh , заборавив да ти пишам, др. Трајковски ми рече дека можам да продолжам со кринон гел наместо утрогестан. Значи наместо 2х2 утрогестан од 200мг, можело 1 кринон гел. Не знаев дека кринонот е толку појак од утрогестанот. 1:4 му доагја.
Подкожно ќе ги ставам така ми рекоа.Овие естер плус незнам зошто ми ги дадоа гледам дека витамин ц и ацерола има во нив.Кога рекоа витамини очекував поширок спектар.Изгледа секој доктор различно дава.Мене малку ми изгледа терапија.Земам и елова 2 кесички дневно и ништо друго.
Мене ми го продолжи естрофемот уште две недели 2х1 утрогестан 3х1 вагинално искрено мене поубо ми е со устрогестан кринонот треба да го вадиш од внатре ќе се зациментира,прогестерон депо на 4 дена,фемибион 1,витамин Е и магнезиум . Тебе некако повеќе ти препишал терапија
Devojki, Pred malku mi stignaa rezultatite od trombofilskite mutacii, I pisuva zgolemen rizik od cardiac morbidity isto I koagulacija/tromboza. Mi se place od strav, znam toa ne znaci deka imam Ili ke imam ama so zgolemen rizik sum. Dali vo toj slucaj se primaat kleksani? Nekoj so slicno iskustvo Da spodeli ve molam
Da gi pisuva eden e za srcevi zaboluvanja a drugiot za koagulacija. Kako se primaat kleksanite po potreba? Vo koj slucaj I Koga? Aspirin mi dadoa pri prvoto i vtoroto in vitro ama ne sum primala kleksani. Edvaj cekam vo ponedelnik na konsultacii kaj doktorot vo Ceska pa Ke vidam toj sto ke predlozi
Мислев на кои гени се, не за што се за ако се истите да ти објаснам што ми кажал трансфузиологот. Клексани примам по потреба, кога има стимулација со хормони или после некаква интервенција, претежно тие се ризици кога крвта повеќе коагулира во нашиве постапки.