Жени кралици ви посакувам многу здравје среќа успех и полни раце оваа убава година. Јас имав хидросалпингс на лев канал и мнооогу прираслици на десен, септум на матка и овие грдосии ги решив минатата година. Во ремедика правев лапаротомија бидејки од прираслиците не можело лапароскопски и хистероскопија. Пиев Естрофем 7 дена почнувајки од втор ден од операција и циклопрогинова исто од втор ден, 21 ден по шема. Колку дена од последната таблета добивте менструација? Јас последната ја испив пред два дена. Се извинувам за долг пост.
А како ќе ги уништат без согласност ? И што праиме со веќе трудни од њу борн ? Секој со свој памет мака и искуство...
Devojki utre mi e 12 den, nekako pomina denovite i sakam da napravam test. Iako se plasam mnogu a imam bolki za pred dobivane. Da napravam ili da pocekam do bozik. Od moe iskustvo 3- 4 dena posle prekinuvane , ama sekoe telo e razlicno.
На приватно скапо е секаде,каде повеќе каде помалку.Но др Трајковски гледа цело време се што може на државно да направиме таму,да нема излишни трошкови.
I mene deneska mi e 14 den i jas imam mnogu bolki mislim deka ke ki dobijam se plasuvam mnogu. I ovie dva tri dena mi se povraca
Da vtoro mi e. Mila sega ne znam kakvi simptomi imas ti koga dobivas. Jas imam bolki vo dolniot del na stomak, naduen stomak i povracane. Site ovie simptomi kazuvaat i bremenost kaj nekoe zeni, ama jas imam miomi i od niv mi e
Draga, za tvoe dobro, kaj i da odis naredno nadevajse i veruvaj deka ke uspeete ama bidete spremni i na neuspeh.Ednas veke go imam pisano ova DOKTORITE NE SE MAGIONICARI.
Ај те молам да ми објасниш како тоа ќе ми ги уништат ембрионите.Јас имам 5 ембриони замрзнати кај нив од кои три бластоцисти а два на трети ден.Дали си свесна колку сериозно обвинување е тоа??? Или доколку имаш некое толку лошо искуство кај нив те молам сподели го овде или немој да ни правиш непотребни стресови на сите што сме во постапка во Њуборн.
Mila aj ne se potresuvaj jas imav dva trodnevni embrion i od kaj niv vrateno od koj edniot bese 8 kletocen drugiot 5 kletocen pa ete ja mihaela zdrava prava i mnogu temperamentna
Знам мила и баш ми е драго за тебе, навистина ми даваш надеж.Јас само што имав неуспешно инвитро сега, но со докторот бевме свесни дека шансите се помали сега заради прогестеронот.Многу голема надеж ми се ембрионите кои ги замрзнавме и чекам да помине некое време за да пробаме пак.Но некој да пише дека баш они се мајтап клиника и ќе ми ги уништат ембрионите а со тоа и мојата единствена надеж за среќа, повредува многу.Доколу некој има лошо искуство секако треба да го сподели а не да изнесува такви ставови јавно без било какво објаснување.