Zdravo, Najprvo da vi posakam srekjni praznici, mnogu zdravje, srekja, ljubov, nasmevki i pozitivni misli vo novata godina. Jas sum nova clenka so ista maka... Vo procedura sum na prvata ivf postapka (posle 3 neuspesni inseminacii) Denes mi e 8mi den od bockanje so Menopur, a tret od bockanje so Cetrotide. Vo petokot na prviot pregled (5ti den bockanje) imav po 4 mali folikuli na sekoj jajnik. Vcera pocna, a denes e mnogu poizrazeno, iscedok, kako sluz, kako koga e pikot na ovulacijata i pukanje na folikulite.. Cetrotideto se bas za toa - da go spreci predvremenoto pukanje, no sepak mi e strav dali e mozno da dojde do pukanje uste sega, i pokraj lekarstvata.. Dali na nekoj mu se slucilo ova, dali e normalno? Vo sreda mi e vtoriot pregled, no netrpelivo cekam da vidam sto se slucuva, pa da vidam dali ke moze da spodelite vase iskustvo vo vrska so ova. Vi blagodaram
Благодарам мила.Вчера добив, 3 дена од последната таблета. Ми беше страв дека ке имам баш болки ама за среќа немам.
Не се секирај и јас имав така кога ме стимулираа и баш го прашав др,ми рече оти е поради естрогенот,од стимулациите ми бил повисок и стварал влажнење
Znam kako e najmnogu jas te razbiram bidejki najtaze rana imam, ama za tvoja sreca imas zamrznati embrioni. Daj boze tie da ti se sreca. Mene site folikuli mi gi unistia bez da me prasat dali sakam da gi zamrznam ili ne. Od nesreca imalo i pogelema nesreca. Ama sto bidna bidna, zemi malku vreme da se sozemas i psihicki i fizicki. Pa soberi sila i borbata prodolzuva duri nema dete vo raka.
Дали мислиш на ембриони дека уништиле а не фолекули?Ако е за ембриони тоа унапред го кажавме дека сакаме да замрзнеме ако има здрави за замрзнување.Што точно се случи после пункцијата и оплодивањето.Те известија колку се оплодиле?
Фала ти многу.Го знам докторот бидејки имам едно успешно инвитро кај него и од него имам 3 годишно синче.Со срека и на тебе па од замрзнатите да излезат две бебенца
Истата грижа ја имав, па често прашував тукаНема шанси да пукнат со цетротиде.Јас примив 4.Цело време се чувствував како во овулација да сум, што и докторот ми потврди дека е нормолно.Се беше како што треба.Немој да се грижиш воопшто.
Blagodaram mnogu.. i jas treba 4.. Utre mi e cetvrtata, pa vo sreda cekame rezultat Dali nekoja imala slucaj na vrakjanje na embrioni pred tret den od punkcija ili sekogas e 3-5 dena?
Devojki dali imate slusnato za varikocela kaj mazi i kade imaat praveno? Se mislime za opsta bolnica skopje, vo drzavnata ama ne sme sigurni , ne znam iskustva od tamu, a vo sistina i remedika demek se posigurni ama mnogu e skap hiruskiot zafat. Ve molam kazete mi ako imate vase iskustvo ili tugo iskustvo.
Mila meni mi rekoa deka samo ednata se oplodia bidejki sme so maski faktor i demek samo eden spermatozoid nasle. Nitu ne me izvestia kakva e situacijata nitu mi ponudia za zamr na folikulite.
Лично мене во сите бремености најсигурен симптом ми беше честото мокрење и во право бев резултатот беше позитивен.Но кај мене тоа беше сигурен симптом.Со лесно и убаво мили мои
Мене ме чинеше 29 500 заедно со атосибан и интралипидна , само трансфер беше 27 500 , ова во месец август , сега може промениле цени , иначе за примање интралипидна во ургентен се плаќа 7500 денари , за првата не ми наплатија за примањето само за инфузијата платив а бидејки имав успешен трансфер примив уште една интралипидна и тогаш платив 7500 , со лесно.
Неможе да се замрзнат фолекули,ами јајцеклетки,а тоа би те коштало многу и на крај може после одмрзнување да не се оплодат.Јас пробав така во систина 1500 евра платив замрзнаа три јајцеклетки и после тоа не се оплоди нитуедна Иако ме предупредија дека е ризичен потег,дека тоа се правело кога пациент треба да оди на хемотерапија па пред процедурата во повеке циклуси по ред замрзнуваат повеке јк,па да има за избор некоја барем здрава да биде и после одмрзнување,кога ке сака да биде мајка.Бидејки јацеклетката сама посебе била многу понежна од оплодена како ембрион,и тоа бил поризичен процес.Ама јас несакав тогаш ембриони да замрзнувам ми беше некако шубе,мада после се предомислив и еве сум сега со замрзнати ембриони во мене.Така да можеби сметале дека твоите јк нема да издржат замрзнување,или пак сакале да те лишат од многу трошкови.
Moe pravo bese da me prasat ili da me izvestat. Vo drugi kliniki slusnav deka im barat soglasnost i niven potpis. Ama kako se znar ne moze da se vrati minatoto.
Одамна се хранам здраво, редовно вежбам, ама стресот си го прави своето. Се дури не добив Цин1 не сфаќав колку тешко ме погоди последново неуспешно Ивф. Хормони хаос, бактерија на брисеви која ми се појавува при намален имунитет, а цинот е шлаг на тортата. Средувам едно по едно, уште цинот остана. Сакав овој месец да поднесам документи оти ги средив брисевите и хормоните за да не ми истечат, па додека разгледаат, па ако ме вратат ќе помине време. Се надевам за некој месец цинот ќе се среди. Пијам витамини еден куп, наместо германиум пијам кориолус за зајакнување на имунитет. Фала ти на советите.
Се ќе се среди, не се секирај.Пишано ни било да одиме по потешкиот пат.Пред да почнам со лечење на неплодност, инсеминации и хормони, резултатите од брисевите ми беа супер, баш пред да поднесам за ваучер ми се појави една па друга бактерија, едвај ги излечив.Ти го пишувам ова, за да знаеш колку те разбирам.Искрено сите овие хормони, стимулации ептен ме плашат, ама кога е за повисока цел, се заборава.Затоа сите ние што го поминуваме ова мора ептен да внимаваме на целокупното здравје.Ама затоа ќе успееме на крај
Леле жени 11ти ден од трансфер ми е,гкава ке ми прсне мислам оти некоја нус појава од прогестеронов ми е.Смеам ли аналгин да се напијам знаете ли да не го прашувам докторов.