Jas mislam deka ne treba da se pie i ne pijav, ama ako vece imas nepodnosliva bolka javi se ili nrka kazvat drugite
Najdobro si prasaj, Jas imav strasna glavobolka pri vtoroto IVF I embriologot mi rece paracetamol moze analgin ne
Imam zaboraveno ve molam kazete sega otprilika za kolku dena treba da dobijam, so terapija prekinav uste od vcera.
Јас веќе 5 дена сум со фостимон.Денес сум на контрола.Сакам да прашам треба ли да чуствувам нешто во јајниците како знак дека растат фолекули или не.Јас ништо не чуствувам и ме плаши тоа.Примам 2 фистимона во1 водичка.Прво инвитро ми е и во неизвесност и страв сум.
Јас добив после три дена. Кога се јавив да во клиниката да известам за неуспешното инвитро ми рекоа дека може да добијам и после 10 дена од прекинување на терапијата. Мислам дека кај секој е различно.
Јас после првото ин витро добив на самата ден кога направив тест преку крвта. Т.е точно ми дојде на 28 дена. А после второто инвитро добив по 4дена после негативниот тест. Кај секој е различно.Али кога и да е ке добиеш,нема кај да бега.
Bev na kontrola i ok e .ima okolu 10 folekuli .Mi ja prodolzija istata terapija 2 fostimona i pola triptofem uste 5 dena.Vo ponedelnik kontrola.
И со двете ин витра ништо не осеќав,ниту некакви потешкотии имав.После пункција од 2 ин витро дека повеќе јајце кл се извадија па болки имав во јајниците и стомакот.
Јас бидејќи се плашам дали ќе биде се во ред и си барам симптоми.Имам 39 год.и се сомневам дали ке извадам јајце клетки,дали ќе се оплодат итн.До сега ми делува доктор Лазаревски ок и ми ја остави истата терапија и ми дава некоја надеж тоа дека сега за сега е добро.Ако не беше добро, логички ќе ми ја зголемеше терапијата????Ти благодарам на информациите.
I jas bev so istata terapija,nemoj da mu ja mislis...Na mene mi izvadija 7 jajce kletki a mislev deka jajnicite ke mi eksplodiraat.Duri koga se navednuvav chuvstvuvav bolka. Site sme razlicni,jas sum sitna po fizionomija mozebi zatoa cuvstvuvav taka.Na kraj 5 bea zreli,od tie 4 se oplodija.Edno vrativme,dve zamrznavme i sega sum 14ta nedela bremena.Ti posakuvam mnogu sreka.
Не се грижи за годините, јас 41 па извадовме 18 јк, 10 се оплодија, едно вративме и 9 замрзнавме. Сега сум бремена 9 недела. Пред тоа имав 3 неуспешни ИВФ.
Христос се роди друшки Има некоја што е во исчекување на две цртки? Ајде нека започне бериќетно годинава
Девојки бев денес кај Лазаревски на ехо ми најде 14 мм фолекул 19 ден требаше да почнам со терапија но ми рече да не почнуваме да видеме овој фолекул ако стои да го пунктираме на 2 ден од циклус наредната недела треба да ми дојде и ке почниме
Не те разбрав ништо. Како - ако стои фоликулот да го пунктирате на втор ден од циклус? Кој ден ти е денес од циклус?