Денес ми е 19 ден и е 14 мм фолекулот а ми рече на наредниот циклус ако не пукне да го пунктираме кога ке ми дојди на втор ден а мене ми иди секогаш на 24 25 ден порано а како ке стои следниот циклус не ми е јасно и мене зар е ножно да стои филекулот до другиот циклус и ако стои да се извади и да с почни со стимулации сакал да биде чисто се докторот да нема ништо и незнам а мислев ке почнам со инекции од денес
Навистина ништо не ми е јасно. Прв пат слушам вакво нешто. Зарем ќе има јк во тој фоликул ? Така се надева докторот?
Изгледа нема да го пунктира фолекулот, за да извади јајце клетка од него, туку за да не порасне и да прави проблем во текот на стимулациите.
Незнам само рече ке почнеме од 2 ден со стимулации да немаше сега фолекул ке почневме сега а ако стои фоликулот ке го пунктираме...
Сакал сигурно да каже, дека секако ке почнете со стимулации следниот циклус. Дури и да не прсне фолекулот, тој ке го пунктира, за да си биде се чисто. Но, сигурно ке ти прсне во текот на менструалниот циклус. И јас кога имав како тебе непрснат фолекул, така ми велеа, дека има две опции, или да се пунктира или да се пие примилут нор за да прсне. Но, ако се пие примилут нор треба да се чека еден циклус.
Devojki Kako ja stavivte Decapeptyl depot inekcijata? Vnatre vo upatstvoto pisuva Ili muskularno Ili podkozno. Jas ke ja koristam Za transfer so donirani j.k. Vo Praga mi rekoa muskularno I sega ne znam koj ke mi ja stavi. Kade ziveam e malku tesko da se pojavis na Brza pomos Ili kaj ginekolog I taka da Im kazam mi treba muskularno da se stavi. Dali ima razlicen efekt Ako e muskularno od podkozno?
Сигурно пишува дека може и субкутано да се прима? Слушни се со некој од клиниката да ти одобрат дека може и поткожно да ја боцнеш
@Luni , поминав низ тоа, затоа и ти пишувам, од сопствено искуство. Непрснат фолекул, е многу чест случај, не се оптеретувај со тоа. Ке си почнеш со стимулации следниот циклус и се ке си биде во ред. @Angie77 од колку милиграми се инекциите. Ке примаш само една, или повеке денови? Тоа се нешто слично со arvecapot, мислам дека ист состав имаат. Ако се од 0,1 mg, и треба да ги примиш повеке денови тогаш мислам се ставаат поткожно во долен стомак. Но ако е само една и од повеке милиграми, тогаш се става мускулно. Јас правев трансвер со замрзнати ембриони и примив аrvekap од 3,75 mg, една инекција само, и ја примив мускулно. Но, прашај си најубаво таму во Прага, претпоставувам комуницирате преку кординаторки.
Машала за бројката на ј.к, што различно направивте сега за да биде успешно ин-витрото и дали ти лично смени нешто во твојата исхрана и додаток на суплементи?
Девојчиња, ова е мојот резултат од скриен шеќер денеска што правев во Авицена, ме интересира, дали е висока вредноста и фали треба да пијам лекови за оваа вредност?
Devojki deneska e tretiot den sto gi dobiv ama stomakot me boli mnogu i samo kafeavo dali imavte vie bolki mnogu?
Добар е . Со мала корекција на исхраната можеш за брзо да го ставиш во граници. Немаш потреба од терапија ако до сега немаш примано ништо
После неуспешен трансфер циклусот може да е поинаков, необичен. Болките неизджливи се? Не си имала слични вакви болки ? Бетата нула ти беше?
фала мила за одговорот, не сум пиела терапија и прв пат проверувам, ќе видам утре и матичната што ќе ми каже
Штом е истата терапија се е во ред.А за годините нема мерило.Јас од 26 до 33 одвај останав со ин витро бремена.На 35 год сега сум спонтано останата.Ти посакувам среќа и успех.