Decapeptyl depot 3,75mg I ke treba samo edna. Vo ponedelnik bev vo Praga I IVF kordinatorkata rece muskulno a vo upatstvoto pisuva moze I podkozno. Jas sum zagrizena kade I koj ke mi ja stavi muskulno bidejki vo Doha kade ziveam ne e taka lesno duri I vo privatna bolnica ne znam dali ke sakaat. Moze najdobro da otidam kaj mojot ginekolog I porazgovaram sto i kako. Pozdrav
Mila napijse spasmex forte ili caffetin menstrual. I jas denes imam kafevo mens i naduen stomak kako trudnica od peti mesec. Za dva tri dena ubavo ce istece. Jas se javiv denes vo plodnost i taka mi rekoa. Ce mu treba na teloto malku vreme duri da se stabilizira od site tie hormoni. Ako vece imas nepodnoslivi bolki odi na dok
Ako go sporedam so mojot tvojot e odlicen... no mislam malku ke vnimavas na ishranata no mislan ne treba terapija no ke ti kaze doktorkata najdobro
За бројот на ј.к. и претходно беше добар, по 14, суплементите скоро исти, сега плус витамин Д, ама прв пат примив интралипидна инфузија. Ама искрено овајпат бев најопуштена психички и со позитивни мисли. Сите околу мене ги замолив да не раговараме за процедурата дури не помини и искрено беа разбрани. За исхраната ништо посебно, само не јадев бел леб и избегнував благо.
За да не си 'мислиме' на се и сешто затоа најдобро е др да те види. Велиш неиздржливи болки. Зошто па да ги трпиш и да се мислиш. Јас лично после ниеден неуспешен трансфер Не сум имала некои јаки болки.
Гледај среди некако, или со гинекологот или пак некоја пријателка ако имаш медицинска сестра, зошто мене ми рекоа искључиво мускулно, зошто инекцијата е ампула прашок, кој се раствора во течност. Истата јас ја примав само од друга фирма. Со лесно во постапката. Ти посакувам многу срекја и успех
Зависи. Секогаш различно Ама ти чинам имаш замрзнато. Можеш и на следен циклус да правиш, ама овој да не го броиш.
Jas bev vo ista situacija ama mene mi rece cista e pa dva meseci piev tableti diane i ne se sekavam na drugitei, na kraj pukna od primolut nor. Mi bese strav da ja punktirame.
Јас кога прашав за второ инвитро односно за трансфер (зашто и јас имам замрзнато), докторот ми рече барем да поминат три месеци. Мора организмот да се одмори од сите тие хормони што ги примивме. Секако најдобро ќе ти каже докторот кога можеш да почнеш повторно.
Оффф сум заборавила колку било тешко да поминат последните денови до тест.За ова ивф бев најопуштена и најмалку се замарав ама како иде утре ден за тест се понетрпелива сум и само некои прперутки во стомак ми се превртуваат како некоја трема и страв од резултатот.Ах Гоподе ми иде да плачам.
Многу добро те разбирам како ти е.Само верувај дека ќе успееш и ќе успееш.Утре те чекаме тука со убави вести и висока бета. Некако имам чувство дека ќе ни кажеш убава вест
Zdravo ☺ sakam da prasam sto e intralipidna infuzija, i kakvi se iskustvata so onie sto ja primile?Mene mi e vtoro invitro,deneska mi e 13 den od transferot a nikogas mi nemat spomnato za intralipidna infuzija?
Мила јас ја примав и е венска инфузија,нешто како храна(кашичка).Јас ја примав кога ми констатираа дека плодот организмот не ми го прифаќа,него ми го исфрла преку спонтани како страно тело.Докторот според испитувањата и лекарските исвештаи одлучува како и дали треба да се прими.Сите не ја примаат.Се лесно и ти (Ви)посакувам на сите позитивни бети.
Кој доктор и во која Клиника ти препорачаа интралипидна инфузија? И врз основа на кои испитувања се утврди дека треба да ја примаш? Позз
Прво бев кај Др.Гуржанова во њу борн на првото ивф и ми спомна докторката дека треба да ја примам,но планираше да ми ја даде после позитивна бета(која ја имав,но почна да опаѓа)и немаше бременост за да ја примам.Второто ифв го правев кај Др.Ивановски во систина кој на денот на трансферот ја примив и на две недели после позитивен тест(каде овој пат имаше бременост),додека ја примав (се прима во клиниката и во лежечка позиција,околу 5 часа,инфузијата многу полека тече и со мене беше и една трудница со позитивен исхот кај Др.Лазаревски(кај што има потреба и он ја дава).После неколкуте спонтани и неуспешни бремености,ги направив сите ама баш сите испитувања,каде кај мене како причина и индикација беа антителата на тироидот(ми беа високи) и плодот ми го исфрлуваа како стано тело и спонтаните ми беа во 5-6 недела.