Devojki nekoj da spodeli iskustvo so ispituvanje na prirodni kletki ubijci (natural killer cells NK) kako vo matka isto I preku krv analiza? Vo koj slucaj ima indikacii za vakvi ispituvanja?
И мене исто ме интерисира ова. По странски форуми имам прочитано дека голем број жени ги испитуваат. Колку што знам ваквите клетки убијци можат да предизвикаат спонтан но можат и целосно да ја оневозможат имплантацијата. Се надевам доколку некоја членка има искуство ќе сподели.
Ако си имала спонтани абортуси, биохемиски бремености.. Кај нас го нема ова испитување мислам. Затоа и интралипидната инфузија ја даваат 'превентивно'. Здравје, после транафер и јас ќе ја примам. @Martka колку плати ти во Систина за интралипидот?
Da I Jas citam na forum vo US I e edno od glavnite ispituvanja. Moja prijatelka i otkrija mislam I primase nekoja terapija cela bremenost. Primer kaj zeni so avto imuni zaboluvanja Kako lupus, reumatoiden arthritis itn imaat zgolemen broj na vakvi kletki I teloto go napaga Plodot Kako strano telo I doaga do spontan. Vo Praga Go imaat I e samo 55€ se zema krv a za kletki ubiec vo matka se zema biopsija I e 75€. Zatoa se mislam na naredno odenje 7 dena pred transfer Dali da pobaram I ispitam
А како се проверуваат тие антитела на тироидна,тсх хормонот висок ли ти беше? А и зошто после спонтан А што е со оние кај кои не доаѓа воопшто до инплантација,можеби баш тоа е причина.
Јас ги проверив на имунологија и на ендокринологија, но каде и да испитуваш тироидна можеш да побараш да ти испитаат и антитела на тироидна. Мене истото прашање ме мачеше, дека е можно поради таквите клетки да не доаѓа до имплантација.
Ај да ве прашам и ова.После колку време од кога добивте писмо од фонд дека ке ви вратат пари од клексани,ви легнаа пари на сметка.Јас пред 10дена добив позитивно одговор а париве ги нема.Звонев во фонд ми бараа матичен и кога провери вика нема барање од вас.Викам како ми стса одобрено она се чуди и ми побара маил да ме известат.
Оди во фондот ако си од Скопје во соба бр.13 таму ги разгледуваат документите.Фини се ќе се разберете.
Ти беше страв од болка или некоја компликација мислиш би имало ако се пунктира пошто мене не ми даде опција друга него ако стои ке се пунктира?
Не сум од Ск.Ама мене ми стаса писмо дома дека се разгледани и дека е одобрено да ми се рефундираат парите.А зошто оваа на тел ми рече дека нема извештај дека сум поднела воопшто незнам.Баш ке видам утре дали ке ми стаса маил нешто како што рече.
Citam za intralipidot deka razgovarate moze i glupavo od moja strana no zasto se dava i na site se dava prevenrivno? Jas sega praev invitro pa nikoj nisto ne mi spomna?
Od bolka, a iskreno ne mi se davaa 300 evra za anestezija za malka rabota. Ako se punktira nema komplikacii, naprotiv mi rece mene ako ne pukne sama od tabletite ili ako ne se punktira od stimulaciite ke raste poveke.
Јас природно забременив со дијагноза олиготератозооспермија и еден непрооден канал кај мене,после 5 месеци од првото ивф кое заврши со missed abortion во 8ма недела. Нема ништо невозможно кога Господ сака да се случи. Веќе сум 16та недела и си галам меше, нашето дарче од Бога. Само надеж и силна верба, дај Боже да си ја дочекате сите оваа радост, од срце посакувам оваа година да биде наша, со полни раце љубов.
Здраво девојки едно прашање Дали вредноста на АМХ 2,76 ng/ml на возраст од 41 год мислите дека е многу висока, па може да е грешка. До сега никој не ми рекол да испитам затоа што FSH не ми е високо 4,7 и естрадиол е под 60. И антрални и на двата околу 15 - плус минус... Една биохемиска со ин витро до сега, кое го правев поради септум на канал на доминантен јајник.Денес за друго испитување бев на Трансфузиологија ми се погоди Др. Кочо Д. и ме праша кај кој доктор правев ин витро, одма препорача друг од друга клиника и ме праша за АМХ па и вредноста не му беше верна.Испитувањето го правев на клиничка биохемија, (на ГАК немаа реагенси во петокот еве инфо) и ме замисли
Мила, чул те Господ, чуда се случуваат а јас верувам дека и кај невозможните случаи се случува природно, нема поубаво од тоа.Да си имаш лесна бременост до крај, само радости да ви носи Мила, не знам дали со ваква состојба на антрални си морала да правиш АМХ, мислам дека не треба да се замараш со таа вредност, дека се' е во ред. Ти посакувам бременост со следната постапка!!!
Првиот пат за 3 недели , после се случуваше и порано да префрлат , претежно на 3 недели обавезно стигнуваат . Мене интралипидна ме чинеше 7500 денари , имав зад себе спонтан и две неуспешни ивф , правев и скречинг и превентивно и интралипидна , претпоставувам ка даваст бидејки е на база на протеини , жолка и соја имаше во состав заборавив и што друго , може помагаат токму протеините бидејки после трансфер препорачуваат протеинска исхрана , тоа е моја теорија , кај мене имаше позитовен резултат може се склопиле коцките не можеш да тврдиш дека е од неа ***
Да Инаку секоја почит за стручноста на докторите во Ремедика, не сум била, ама толку многу позитивни работи читаме тука за нив, само ме зачуди колку директно се кажуваат препораките...