Тромбофилија се прави на трансфузиологоја, не знам на Гак дали испитуваат. Јас минатата година испитував мислам околу 1200 платив. А кариотип јас правев на Гак и мислам дека беше околу 1000 ден, за едниот, може и помалку. Кариотип во септември правев и беше таа цена.
Така ми рече, дека постои ризик од инфекции оти сепак во матката внатре се влегува за разлика од брисот и пап кога од цервикс се зема примерок. Не сум зборнала со ивф докторот и сеуште не сум одлучила да правам, чисто ме интересираше каде се прави, убаво е да се прочита нечие искуство. Фала ти на одговорот.
Да ета јас сум грешка на трансфузиологија е оваа е во државна болница или...извини ама не сум од ск и незнам баш кое каде се наоѓа
Да, во државна болница е, во зградата на хематологија. Мислам дека праша и за амх? Него мислам дека само на Гак го испитуваат. Јас во лабараторијата на Гак го испитав. Витамин Д можеш на клиничка биохемија, а можеш и на ендокринологија.
Devojki Koga bi imale izbor megu 1 I 2 embrioni so kolku bi napravile transfer? Jas pri dvate prethodni in vitra imav samo po eden. Prvoto zavrsi so biohemiska a vtoroto voopsto nemase implantacija. Vo Praga pravat max2 a sepak odlucuvam jas. Doktorot dava svoe mislenje isto i embriologot. Znam deka 2 ne znaci pogolema sansa za implantacija, isto ne znaci I deka 2 ke se fatat, moze samo 1 a moze I nieden. Malku me plasi pomislata ako pak dojde to bliznacka bremenost kakvi se komplikacii nosi zemajki vo predvid deka veke napolniv 42god no bez pogolemi zdrastveni problemi. Uste 2 meseca do mojata postapka so donirani j.k I uste od sega razmisluvam dali da vratime 1 Ili 2
Минатиот петок ги испитував истите. На ГАК снемале реагенси за АМХ така да не оди, додека на Клиничка биохемија имаа. Исто и вит. Д на Клиничка б. испитав. За АМХ може да ти даде и матичен гинеколог нагласи само за каде,а за вит Д мораше специјалист, јас земав од асистирана на ГАК.
Ako moze zena na 52 godini da iznosi bliznaci zasto ne bi ti? Ne znam kolku sledis mk portali ama pred mesec dva zena od Ohrid rodi bliznaci na 52 godini.
Mnogu mi e zal. Jas sum od ohrid pa dali ima vo formumov koja sto e od ohrid i dali se ispituvaat vo ohrid i od kade treba da zemam uput? Da ne mora da odam do skopje
Тоа на докторот и на ембриологот секогаш сум им го оставала, во тоа не сум се мешала. Последниов пат прашав колку ќе вратат, до последно не знаев дека едно вратиле, успешно со едно.
@Irisveceflow123 упати ќе си земите од кај матичните гинеколози,мене тој ми даде. Едит,сега видов,уствари прашвите дали ги прават во Охрид,не нема овде,мора Ск.
Не не сум пиела примолут ништо не ми даде докторо да пијам можеби не е циста можеби е фолекул па има разлика незнам како и дае на двтор ден од циклус акп стое ке ја пунктираме...
Незнам мила нека каже некој ако има и др место за испитување мене матичен гинеколог ме прати ск да испитам за др место незнам
Нормално дека поголеми се шансите да останеш трудна ако се вратат 2 ембриони,може и двете да се фатат а може и барем едно од тие две. Мое мислење да го послушаш докторот што ќе каже тој најдобро ја знае твојата состојба пр.мене на последново инвитро докторката ми рече 3 враќаме,трите нема да се фатат ама две ќе се фатат беше некако сигурна дека ќе има бременост и еве едно се фати. Јас сум за две да ти вратат ,со среќа
Devojki ako imate potreba od prolutex, progresteron depo i i impril piseti mi vo poraki, imam nesto ostanato pa ce se dogovarame
Здраво девојки, вечер примам стоп инекција, па понеделник пункција. Вчера испитував прогестерон, и ми беше 0.7, јас како што читам од чичко гугал на денот на примање прегнил треба да се испита и да е помал од 0.9 , дали некоја мерала последователно ден за ден прогестерон?? Дали се покачува вредноста многу за еден ден ?