Супер ти е прогестеронот.Најважно да не е поголем од 1, кај мене беше 2,30 на денот на стоп инекцијата и затоа имав неуспешно инвитро. Не верувам дека за еден ден може да се зголеми кој знае колку. Дури и да се покачи, сигурно нема да ти биде над 1.Штом ти е таа вредност, не мисли воопшто, зашто понатаму секако ќе треба да се покачува, ќе ти биде дадена и прогестеронска подршка.
Мила јас ќе ти споделам искуство,а ти според интуиција(која според мене не вара),да си одлучиш.Знам одлуката не е лесна,но кога ќе размислуваш дали едно или две(каде ќе ти заигра срцето),за тоа ќе се бориш и ќе веруваш и ќе успееш.Јас на 38 правев прво ивф и ми вратија,два ембриона во њу борн кај Тања и она сама ми кажа-Мартка ќе пробаме со две.Бетата беше позитивна,но почна да опаѓа и немаше имплантација.Второто ивф 39 години,кај Митко во систина ми рече-Мартка твојот случај и целосната слика два ембриона е ризик и нема да успеат,ќе пробаме со едно и испадна едно ама вредно.Мене сакам докторот или ембриологот да ме советуваат што е најдобро во мојот случај,дали едно,две,три,но кога би ми барале избор би си ја следела интуицијата,како и советот и поддршката од сопругот.Со лесно мила и ти посакувам успех.
Sakam da te prasam vo koja bolnica vo Ceska odis I kakvi ti se iskustva ta od tamu jas kontaktirav so Prague fertility centar kaj Dr. Sonja prativ dokumenti no seuste se nemam reseno da odam
Prague Fertility centar e poznat no mi se cini ima mnogu guzva. Jas bev vo Zlin (www.ivfzlin.cz) ako sakas da pogledas. Se resiv za pomalo mesto I moja licna prijatelka tamu pravese pred 4god I zavrsi uspesno od prv pat. Prethodno imase 2 neuspesni vo Melbourne kade zivee. So soprugot bevme minatiot ponedelnik i mnogu zadovolni, vo sklop na klinikata ima I sobi za prestoj I restorant. Za prv pat gi prativ site dokumenti od site ispituvanja lani vo oktomvri. Odgovor dobiv za 2 dena I od togas komunicirame postojano so IVF koordinatorka. Licno se zapoznavme minatiot ponedelnik I mi ostavi mnogu dobar vpecatok. Mi objasni se okolu procedurata za IVF so donirani j.k, mi odgovori na site moi prasanja gi imav duri 18, haha. IVF specijalistot zboruva odlicno angliski I konsultacijata bese okolu 30-45min, pa mi napravi pregled I predlozi sto ponatamu. So soprugot nemavme custvo deka se brza Ili taka radi reda sme tamu Ili Kako da sme plus eden pacient. Sega ostanuva da dobieme rezultati od nekolku ispituvanja za soprugot napravivme I posle toa Da odlucime datum vo mart za embryo transfer. Nemaat lista na cekanje za donor I ni rekoa so nasite karakteristiki nema da ima nikakov problem da najdat najdobar “match”. Cenite se prikladni I ne mnogu povisoki od nasite vo MK Koga se pravi na privatno. Jas vo Plodnost pravev 2 pati probav so svoi j.k I se vkupno mi izleze prviot pat okolu 4500€ a vtoriot 4000. Ima mnogu kliniki za IVF vo Ceska I se nadevam da odlucis kade e najdobro. Za mene presudno bese prvo licnoto iskustvo na mojata prijatelka, posle komunikacijata e na vrvno nivo, isto klinikata raboti od 2001god I procentot na uspeh so donirani j.k im e 72%. Minatiot ponedelnik pri prvata poseta ostanav so mnogu dobri vpecatoci I definitivno odime vo mart za embryo transfer. Se nadevam da bide uspesno, mozebi e 3ta sreka. Ti posakuvam uspeh I na tebe
Тi blagodaram na isrpniot odgovor se nadevam deka ovoj pat ke uspees I ti drzam sreka da bide se OK jas Imam problem so nizok amh Sega pravev rejuvinacije na jajnici I se nadevam deka ke Imam nekoj uspeh so ovaa postapka ako nema zaminuvam vo ceska inaku Imam praveno 3 in vitra 2 vo remedika I 1 vo sistina, prvoto bese uspesno no zavrsi so kiretaza drugite 2 bea neuspesni
Ti posakuvam Da ima uspeh rejuvenation na jajnicite I Ako imas poveke prasanja slobodno mi pisi poraka
Kazi mi dali ti garantiraat za Edna ili dve blastocisti I kolku otprilika jajce kletki ti rekoa deka ke ima vamu vo pfc rekoa deka otprilika imaa okolu 8 jajce kletki a za blastocisti ne garantiraat
zdravo cestitki za bremenite a za onie sto se vo procedura vi drzam sreka sa uspeetee...a oni sto ne uspeale bidete hrabri i veruvajte vo cuda eden den i nie ke bideme majki...nakratko od damna sum.clenka no eden izvesen period me nemase se odaleciv malku od temava...vaka 1 ivf drzavna neuspesno 2 remedika neuspesno 3 newborn polip na matka go otstraniv imav 14 j.k samo 2 se oplodija...imav transfer zo.zamrznati no neuspesno.. potoa 4 ivf so kratok protokol 6 j.kletki 3 se oplodija nemase ttansfer ne se razviva dobro embrionite....sledno ivf pak vo newborn..inaku sum.so eden jajnik a bez kanali sum..slucaj nekoj kako mojot da e bez kanali i bez eden jajnik.
Vaka za j.k 8-10 e najdobro a zavisno od donorkata kako ke reagira na stimulaciite moze I do 20. Nie pobaravme donorkata da ima rodeno dete/deca Ili pak prethodno da ima uspesno donirano j.k. Za blastocisti 2 a Ako ima poveke embrioni vo osnovniot paket e vkluceno zamrznuvanje do 1god
Јас сум со еден јајник и канал другиот го нема целосно,претпоставка вродено.Правев 2 ин витра првото заврши со мисед,второто бременост.После 1 година сега спонтано бремена.
Аман бе девојки пијам по ред 4 месеци Имприл и ред други суплименти не сум поправена ни кило напротив седржам исто на килажа иако си имам апетит и се хранам да не кажам четири пати на ден али благо многу ретко а газирано никако со години