Zdravo devojki kako ste? Cestitki Andra i lesna bremenost. Jas pravev na 3 den od ciklus hormonalen status, i rezulatatite ne mi se bas dobri Prolaktinot mi e pokacen 27.2 (3.20-24.3) i tiroidnata ama mnogu malki 4.71 (0.400-4.00) Za prolaktinot mi dadoa Bromergon i da vi kazam mnogu tesko gi podnesuvam.Veke cela nedela gi pijam, ama vcera najmnogu zaglaviv, mnogu povrkanje i glavolki.I vo tekot na nedelta glavobolki, treska povrakanje. Piev 2 dena po po 2 pati na den 1/4, 2 dena po 2 pati na den 1/2, i koga pocnav da pijam po 2 na den mi stana tolkuuu teskooo......... Nautro i navecer (12 casa) I javiv na dr i mi kaza ako ne mozam da podnesam da mi gi smeni..Ima li nekoj vakvo iskustvo Se spremam za inf i sobiram dokumenti... Pravev i mikrobioloski brisevi i pap tes, gi cekam rezulatatite, daj Boze sa da e dobro Pozdrav na site
Здраво девојки во вторник имам трансвер со замрзнати ембриони ама некако ми е страв да не случи нешто во исчезнувањето дали на некоја и се случило да не се подмрзнат добро?
Висок ти е и ТСХ, мислам дека треба да се консултираш со ендокринолог обавезно додека собираш документи. За инвитро докторите преферираат пониско да е ТСХ.
Девојки дали може од Еутирокс од 25 од нив и пролактинот да се намали пошто кога бев кај Габи ми рече сега пиј ги овие од нив и пролактинот можеби ке се намали тероидната ми веше 4. 44 а пролактинот 39 и за еден месец контрола. Некако чудно ми дојде што има врска еутирокс со пролактинот кога тој е за тероидна
Da, ama mojava dr taka kaza, ke pravime pak ispituvanje, taka mi spomna deka ne e strasno, moze e samo od nervoza, stres pokaceno i sl Za naredniot ciklus koga ke proveram ke vidime, sepak moze da se konsultiram da znam sto ponatamu.Pa se nadevam i taka da ostanam bremena... Daj boze https://sezahrana.mk/како-да-го-намалите-нивото-на-пролакти/ Eve ke treba da ja primenime i ovaa lista na hrana ...
Не знам мила дали е можно од еутирокс да ти се намали пролактинот, јас после спонтаниот кога проверував тироидна а пијам редовно еутирокс од 50 и 75 мг, докторката пак ми го провери пролактинот да види дали е покачен.Зошто би ми го проверувала пролактинот ако пијам еутирокс? Мила, зависи колку ти била вредноста претходно кога си проверувала, може да се покачи од секакви непогоди што го напаѓаат нашето тело, но сепак треба да знаеш дека пред ин-витро треба да ти е под 2.5, барем така бараат докторите, за да се елиминира како пречка за успешно ин-витро.Можеби следниот пат нема да ти биде таа вредност, кај мене исто варира иако пијам еутирокс редовно.
Verojatno e povrzano, smptomite za tiroidna zlezda vlijaat vrz celiot organizam, ili e namaleno ili pokaceno, a seto toa vlijae i vrz prolactinot, Edno so drugo e povrzano.Tiroidnata zlezda vlijae mnogu, mnogu sme nervozni po stres, itn, ne sum dr. no spored ona sto sum citala i slusala se e povrzano.
Da ti kazam pravo go nemam proveruvano okolu 4 godini, a pred toa mi bese vo normala. Taka, da se nadevam ke se namali, sepak toa e, Se nadevam za kratko ke se sredi.
Испитуваат НК клетки преку крв во Рамус лабораторија, Скопје и е 3.350,00 ден а Т клеточен статус поширок панел 4.950,00 ден.
Клиниката се вика Embrylab во Солун. Тоа е ИВФ центар. Интервенцијата мене ми е правена пред три години, па затоа не знам цените дали им се исти. Хистероскопијата тогаш беше 450 евра, плус околу 100 евра за лабараторијата, каде што го пратија материјалот на испитивање. Биопсијата со пипета, беше 50 евра постапката, плус околу 100 евра за лабараторијата. Пред ова веке имав правено едно ин витро кај нив, кое беше неуспешно, па затоа имав и попуст за хистероскопијата, инаку мислам дека цените им се повисоки. Пиев вибрамицин 2 х 1 петнаест дена.
И јас сум мила без туби извадени поради хронично воспаление ке се бориме во битката со ивф... Ти посакувам успех