Имав правено едно ивф но имав биохемиска бременост неуспеав и потоа кај повеке доктори имав консултации се воспостави дека мора да се отстранат и двете туби поради хронично воапаление и сега се спремам за второ ивф
Devojki, Edno prasanje mozebi glupavo ama prosto mi se vrti vo glava Kako ke se broi za denot na raganje na bebeto Koga se pravi IVF so donirani j.k? Zemajki vo predvid deka poslednata menstruacija ke bide okolu 6 nedeli pred transfer bidejki se prima inekcija da se stavat jajnicite vo miruvanje. Dali e isto kako Koga se pravi transfer so zamrznati embrioni? Ili gestaciskite nedeli ke se brojat od denot na punkcija na j.k???? Nesto ne mozam matematika da napravam Ne mi teknuva koja feminka ima praveno so donirani, Tina 2018 da ne bese?
По интернет нема што нема, па има различни калкулатори на бременост, дали од последен ден на циклус, од однос или трансфер сама си бираш, еве еден што случајно ми излезе https://www.whattoexpect.com/due-date-calculator/ Дај Боже да настане бременост, на ехо според мерките на плодот уште поточно ќе утврди лекарот кој ќе ти ја следи бременоста.
Немав позитивен тест. Се надевам и кај двете на успех, па да го видиме и тоа. Инаку, мислам денот на тест би бил еден месец. Поз
Замени ги со достинекс ако ти е толку лошо во консултација со др. Јас немам никакви нус од достинекс. Тсх исто ти е височко, би требало да се намали пред ивф под 2. Направи контрола за некое време.
Девојки не се плашете ке успеетеИ јас сум со одстранети туби,за среќа прво успешно ин витро,еве бебе е 2 месеци.Со среќа
Благодарам,ти посакувам успех. Мисlам дека ти е голема дозата на бромергонот затоа таква реакција дава.
Мислам дека е исто како кај трансфер со замрзнати ембриони. И јас ја примив истата инекција две недели пред мензис. Јас добив на време и почнавме со постапката. Секако, како што ти објасни @tina2018 , на ден на тест си веке еден месец бремена. Со срека
Devojki edno prasanje utre imam transver na zamrznati embrioni me interesira dali moze da trgne nesto naopaku vo odmrznuvanjeto ve mozam za odgovor
@Angie77 Јас два месеци пред трансфер со замрзнати примив две инекции за мирување на јајници, не добив два месеци и кога останав бремена, докторот ми кажа како да рачунам и кој ден да го кажувам како последна менструација. Башка, ако останеш бремена, на првиот преглед ќе ти кажат која недела си и така ќе знаеш кој ден да го кажуваш како последна менструација, без разлика што си немала добиено.
Fala Oli Tokmu toa me interesirase koj den da se broi za posledna menstruacija. Zdravje da bide uspesno pa sigurno doktorot ke utvrdi Koga I Kako. Pozdrav
Девојки денес бев на лекар и естрадиолот ми беше 1839 на 12 ден од циклус уште еден фостимон денес примам и толку со терапија.Утре примам инекција choriomon од 5000 i.u. во 21.30 и во четврток ќе ми прават пункција.Ендометриумот ми е 10,а фолекули имам од големина од 12 до 17мм на двата јајника вкупно околу 14. Се надевам дека ќе биде ок и ќе извадам јајце клетки и ембриони дека ќе има. Едниот јајник ми е качен многу горе и се надева дека докторот ќе го спушти и ќе извади јајце клетки и од него.
Се ти е супер, ајде со лесно и со убаво да оди. Сигурно ќе добиете доста јајце клетки и ембриончиња, па може ќе имаш и за замрзнување.Те чекаме после пункција со убави вести.