Здраво женски Некако ме фаќа страв на 20 (Понеделник) имам закажано за хистероскопија, би сакала да ми кажете дали е страшно, што откако ќе помине постапката, многу ми е страв!!! Докторот мисли дека нема да имам потреба за никаква интервенција но сака да провери, бидејки се спремаме за инвитро.
Не се плаши, не е страшно. Кога ќе заврши докторот, ќе се разбудиш, ќе полежиш и ќе те пуштат дома. Така е на ГАК и по приватниве. Каде ќе правиш?
Ништо страшно, за 15мин се завршува работа, ставаат инфузија да тече после и те пуштаат дома. Барем така беше кај мене на ГАК пред две години. Само со позитивна мисла и се ќе биде во ред
Претпоставувам дека и таму истиот ден ги пуштаат. Не плаши се, ништо не е страшно. Кога ќе помине, ќе си речеш за што се секирав и плашев, немало потреба
Да ми кажаа дека истиот ден ќе ме пуштат, ама некако како се ближи терминот ме фака паника. Ви благодарам за утешните зборови
Воопшто не е страшно, си спиеш и кога ќе станеш ќе се чувствуваш одморено како никогаш до сега. Нема потреба од страв 15 - 20 мин работа. По 2 саати си одиш, без болки и сл.можно е мало крварење наредните денови. Со лесно!
Zdravo devojki, Jas sum nova tuka. Se spremam za in vitro. Napravena mi e histeroskopija( pregrada na matkata imav) i laparoskopija( otstraneti dvete tubi). Spermogram vtor utre kje pravime, prviot e dobar Zdravo, nova sum i jas tuka. Slicna e situacijata i kaj mene. Pred 4 nedeli mi e napravena histeroskopija( pregrada na matkata imav) i laparoskopija. Otstraneti mi se dvata jajovodi, mnogu izrazen hidrosalpings i mnogu ptiraslici vo stomakot. Istata terapija ja primav, denes mi e tret den od ciklus i ispituvav hormoni. In vitro e edinstveno caare..Kje uspeeme
Мила неколку пати сум била под анестезија(пункции,хистероскопија),јас правев во ремедика,но секаде процесот е тој.Дента ти прават и те пуштаат со терапија(како што кажаа членките погоре).Јас се опуштам на следниов начин,кога ќе ме легнат одма затварам очи(и др.кога ме прашува му одговарам со затворени очи(и ме прашуваат дали сум добра),и им велам ок сум),си замислувам како сме на плажа со мм и си пливаме во морето (мене ми е убава таа мисла и сеќавање)и потоа се враќаме со позитивен тест и по некое време галкам меше,на кого ќе личи и потоа оп бебче во рака и си заспав.Не гледав ништо,си одмарав.Кога ме разбудија си реков на себе-Мартка се си поблиску до бебче,ете и ова помина.Ти посакувам лесна постапка и сите сме имале страв,но пробај го мојов рецепт,мене ми помага.
Здраво девојки Примам инекции прогестерон депо, и на местото кај што ми е ставена инекцијата ми се појави како црвено чворче и имам чешење. Дали има некоја со вакво нешто и што направила во ваков случај? Ме чеша и од двете страни на бутовите кај што имам ставено инекција.
Барав наназад твои пишувања и прочитав дека Белгија ќе правиш и имаш 6 замрзнати ембриони, поправи ме ако грешам. Тоа е убава бројка на ембриони и немој да се грижиш, обично најдобрите ембриони ги замрзнуваат, и мали шанси има некој да не преживее при одмрзнувањето, остави ја таа работа на клиниката и ембриолозите, ти опушти се утре трансфер те чека. Со среќа!
Мене ми рекоа масажа на местото и да ставам на газа ациди борици и да стои на местото.Но јас ништо не ставав.Се боцкав од почеток на трансфер па до кај 7 месец.и откако престанав само од себе си помина.
Ti blagodaram mnogu da vo Belgija ke pravam trebase vo petokot da pravam ama mi go odlozija za utre mnogu sum vozbudena fala za odgovorot.