За да не ти се прават одма по боцкање масажа на боцканото така сестрата еднаш ми покажа ппсле сама се масирав на боцканото и после тоа нема ни чешкање ни чворчиња
Ти благодарам многу. Значи, често се случува ова. Јас се исплашив да не е некоја алергија, па да треба да ги прекинам.
Депото е маслена и ако не се масира со кружни движења одма на местото не се распространило веднаш затоа може да се јави ко топче грутче и сл... но не би требало да ти е алергија следен пат направи така па ќе видиш..
Devojki Ajde nekoj da mi vrati sekavanje, 14 dena za domasniot test na bremenost preku urina, se brojat od denot na transfer Ili od naredniot? Dali ima razlika Ako e transfer na 3 den I na 5 den blastocista? Koga najrano bi napravile test koga bi imalo transfer na blastocista?
Не се брои денот на трансфер. Јас направив на 7ми ден ми покажа позитивен. На 5ти ден ми беше трансферот. Доколу ти е на 3ти почекај си до кај 8ми, 9ти ден..
Zdravo devojki nova sum vo forumov denes imav transfer so zamrznat embrion na 5ti den megutoa vecerva imam nekoj iscedok koj e cist i nema nikakov miris pa bi sakala da znam dali e neshto strashno. Fala vi
девојки едно прашање , циклус кломифен без стоп инекција ,вчера 12 ти ден од циклусот 4 дена од последната таблетка на фоликулометрија на десен јајник еден фоликул 29 мм и еден 23мм спремни да пукнат , не ме боцнаа ми вика до вечер ќе пукнат и голема можност да се фатат близначиња ,рече ако не сте спремни да го скокнеме овој циклус , прво ја како што прочитав 28 мм е голем фоликул најдобро за оплодување до 24 мм , ама прочитав искуства дека и со поголеми 30мм и нагоре останувале бремени , имате искуство некакво со волкави фоликули? едит: вчера попладнето почна да ме болат јајниците страшно претпоставувам пукаат фоликулите
И мене овој циклус страшно ме болеа јајниците,ужасно многу,вчера на 19ти ден на циклус бев на ехо и имам лутеална циста,немало овулација,не прснал фоликулот,дури со ехото кај што ме чепкаше на јајникот ме болеше,претпоставувам премногу пораснал фоликулот и се мачел да пукне затоа ми биле болките,и на претходни прегледи знам дека прилично поголемки ми растеа фоликулите,ако некоја знае од што е така и зошто не прскаат нека сподели,барав ама не најдов ништо конкретно. Инаку ги собрав сите документи па со Господ напред деновиве ќе ги поднесам.
Жени, требаше да добијам до 8ми јан. Сега веќе е 14ти уште ништо, градите балони, друго ништо не осеќам ни менструални ни никакви болки, освен повремено боцкање во јајниците. А требаше да закажам хсг Матичната ми препиша 1лента дабростон, ја испив денес последната таблета и правев тест, негативен. Само еднаш имавме однос овој циклус и тоа после плодни денови, на 30.12 и сеа си мислам да не сум останата природно,ако сум имала доцна овулација ама па не покажува на тест, 14 дена поминаа...
Се надевам да е во прашање бременост, но од дабростон знае да доцни. Јас додека ги пиев, не добивав, обично два-три дена после поседната испиена таблета добивав.Почекај два три дена, ако не добиеш направи пак тест.
Ептен сакам да си трудна,сакам mission imposible stories,шо бидна со ваучерот,можда си пишала,немам видено.
Ми бараат хсг, 1 инсеминација и консултација со уролог.. Матичната за глава се фати. 40год е докторка до сега не видела да бараат мислење од уролог како дополнителен документ. (Со машки фактор сме)
Dali posle punkcija ste sposobni da vozite?Maz mi ke odi vednas na rabota posle ostavanje materijal i da znam dali da odam so kola.Kolku trae postapkata i kolku se zadrzuva vo bolnica?