Можеби не знае што е ХСГ Ама можела да те упати каде да се јавиш ако не знаела таа. Ме чуди, обично биле стрпливи на бројов. Виде на страната од ФЗО за второ дали треба нешто да се повтори? Еве ќе видат тука тие што собирале документи за второ, ќе ти одговорат. Повеќе тука информации ќе добиеш отколку по телефониве.
Дека добив две различни информации за спермограмите и за хсг-то, затоа сакав од нив да слушнам, ама не ме убедија со одговорот. Вчера бев на доктор и ми рече не треба хсг пак, ама па другарка ми вика неа и рекол докторот дека ќе и треба, и затоа сакав да прашам. Спермограм демек еден само, ама па она сега по телефон ми вика сите испитувања да не се постари од 6 месеци, само операции не теба. Ме испозбуни. Можно е да ви се укључам на темава за некој месец, се надевам дека повеќето ќе ве нема тука до тогаш.Другиот месец треба да се видам со ивф специјалистот и да почнам да ги собирам документите, сега сум моментално ставена на 3 месеци терапија со ‘‘добростон‘‘, имам една циста, па као да не се направат и други и да не расте. Па после здравје дали ќе ја пунктираат па ивф, дали директно ивф, дали нема ни да може, не знам (се надевам ќе може, бар докторов ми рече, како не, ајде да побрзаме за уште едно), ќе видиме, ќе каже другиов доктор.
Фала ти, мислам дека неа баш ја прашував пред извесно време, она рече дека не и барале хсг и само еден спермограм.
Девојки, едно прашање во врска со рефундирање на клексани. Јас не бев информирана дека може да се поднесе за клексаните. Е сега, мене докторот што ми го правеше ин витрото ми препиша терапија, ама ми кажаа кај матичиот дека не признаваат од приватно, морало од трансфузиологија а таму фала богу термин за 2 недели. Дали клексаните што сега ќе морам да ги купам ќе се земат во предвид? Некој да не имал слична ситуација да сподели. Благодарам однапред.
Само еден нов спермограм не постар од 6месеци... хсг нетреба... нови брисеви пап и крвна слика и за хепатит и сида тест... јас оденеаов и ново ехо со сликички за него не бев сигг ... Клексаните треба да се купени со денот од извештајот претходно купените неможеш да ги рефундираш... а и штом ке се боцкаш ќе ти треба матичниот општ или гинеколог да те внесе во систем за подоцна да ти дадат потврда дека те боцкале (ако сама се боцкаш) а и сметкопотврди ќе ти требаат... позз
Да се пофалам првпат после 2 години пиење на Витамин Д.стигнав до оваа вредност, ден пред трансфер, си реков ај да видам колку ми е.па се изненадив. Од <0,005 стигнав до 50. Максимум до сега 15 ми бил резултатот. Мислам дека е добра оваа вредност, нели?
Ти благодарам. Мислиш на извештајот од трансфузиолог? Си земав јас при купување сметкопотврди ама изгледа за џабе.
Како поминува времето и се близи утре пункцијата се повеќе ме фаќа страв.не се плашам од пункцијата се плашам од тоа колку јајце клетки ќе има,дали се со добар квалитет,дали некоја ќе се оплоди,дали ќе имам ембрион за трансвер...........од толку мислење качив притисок и уште толку се загрижив,да не ми биде покачен утре притисокот и да не ми прават пункција..........претерав со мисливе но еве ме на работа и не можам да функционирам...зашемутена сум.Имам околу 14 фолекули и може ли сите да не се добри?????????
@baby fight сите сме биле низ тоа, нормално е да имаш стравови, само не смееш толку да им дозволиш да те обземат. Напиј се бедоксин ако имаш при рака, пробај да веруваш дека ќе има одлични јајце клетки и дека ќе имаш супер ембриони и не само за трансфер туку ќе имаш и за замрзнување! Верувај и опушти се. Мисли на убави работи, се ќе биде во ред.
Напиј се нешто за смирување и радувај се, очекувај позитивен исход, со 14 фоликули треба да скокаш од радост. Секако дека може баш сите да не се добри, ама на толкав број немаш место за грижа, чисто за инфо од моето искуство, јас имав само две додека ми правеа фоликулометрија, па извадија 4 на крај, една не чинеше од старт, а две се оплодија и едното се роди.
Девојки една консултација во врска со упат. Имам за клиничка биохемија за Вит Д и АМХ. Како да знам дали е приоритетен или каков е? На него негледам податок за важност или термин. Сакам да одам во среда.
Јас да ти кажам искрено повеќе бев исплашена од сама пункција а посебно од анестезијата. Од толку што се плашев од анестезијата немав време да помислам на друготоНормално е да се плашиш, но верувај дека ќе имаш добри јајце клетки и добри ембриони. И не, не може сите да не се добри, па не си ти најлош случај Само мисли на убави работи и верувај дека се ќе биде добро.
Колку што знам, ако нема термин значи дека е приоритетен, и дека можеш да одиш во рок од седум дена од денот на издавањето.
Jas sum primer i uspesno ivf na 3 ti den. Za toa koga i kako nikoj ne te prasuva,tie najdobro si ja znaat rabotata i nema sto da mu ja mislis. Jas samo im kazav deka sakam eden embrion da mi vratat.Bidejki veke imame edno detence. I nekako ne bev spremna za bliznaci,cvrsto veruvav deka i edno da mi vratat ke se fati. Probaa da me razubedat ama na kraj me poslusaa. Zatoa sto za sigurnost drugite gi zamrznav.
@Alishan30 пуштам среќа за утре Најголема @marijamarkoska приоритетен е тој за клиничка биохемија. Нема термини за таму. Има важност еден месец.