Благодарам девојки. Сега гледам и на мој термин пишува без термин 1 година. Како и да е значи имам време не е како некои приоритетни со 7 дена само. Благодарам мн
Nithya , Redrevolution, Maja T Ви благодарам на подршката. Се надевам на позитивно да биде се .После работа ќе излезам да прошетам и да не мислам многу за што ќе биде утре.Јас сум оптимист по природа и верувам дека ќе биде ок,но сепак посилно е од мене чувството на страв.Мили мои феминки, ако имам близнаци ќе треба да купувам поголем стан,нема да не собира во 52м2,имам дома тинејџер и нема да ја дели собата ,а нашата спална е мала. Хахаха(малку да се насмееме)
Super bash mi e milo za tebe Utre ti e transverot bravo.Stiskam palci,ti pushtam mnooguu,mnoooguu srekja i navivam za visoka beta
Devojki kolku treba da e vrednosta na progesteronot pred transfer? Koga tocno se meri? Nemam praveno nitu pri prvo nitu vtoro in vitro vo Plodnost. Vo Praga go pisuva vkluceno e vo paketot I me interesira Koga se proveruva. Mozebi tamu se drugi vrednosti voglavno Koga se meri. Pozdrav
Јас имав лошо искуство со прогестеронот и затоа имав неуспешно инвитро. Мене ми го испитуваа на втор ден од циклус и на денот на примање на стоп инекцијата. Знам дека не треба да е повисок од 1. Од посебна важност е на денот на примањето на инекцијата.Кај мене многу се покачи од самите стимулации, што не мора да биде случај кај сите. Колку што памтам ти беше со донирани, мислам дека не би требало да имаш проблем зашто нема да бидеш со стимулации.
Citav po google do 1.6, go proveruvaat vo Praga bez razlika so donirani j.k Ili svoi. Ako se meri na denot na transfer I e poveke od dozvoleno, Dali vo toj slucaj se odlozuva transferot? Pretpostavuvam da I posle se pravi frozen transfer? Zalam za neuspesnoto invitro I se nadevam narednoto da e uspesno I za dvete
Не сум сигурна за на денот на трансфер колку би требало да изнесува, но според она што разговарав со докторот, можам да претпоставам дека би требало да биде повисок тогаш, зашто трансферот се прави во втората половина од циклусот кога веќе прогестеронот би требало да расте, затоа и од денот на трансфер даваат прогестеронска подршка како и после пункција.Во секој случај знам дека ако е повеќе над дозволеното во тој случај треба да се одложи трансферот а ембрионите да се замрзнат. Ние и покрај тоа направивме трансфер, зашто имав повеќе ембриони и докторот се реши да пробаме со еден ембрион.Сигурно ќе ти кажат во болницата до која граница е дозволено да се прави трансфер, иако мислам дека нема да имаш проблем со повисока вредност. Те молам доколку добиеш било каква информација за прогестеронот колку би требало да биде на денот на трансфер, пиши ми. За месец-два би требало и јас да правам со замрзнати.Дај Боже само да ни биде успешно и на двете.
Pa 30 ako treba da e za uspesno ivf ti imas za dve bebinja . So sreka i so lesno utre I izvesti ne na prvi
Zdravo jas pravev punkcija vo petokot. Posledniot pregled pred punkcija mi kazaa deka imam 14 folikuli. Na denot na punkcija mi izvadija 11 koi vo toj moment bile vo soodveten stadium, a vo 10 od niv imalo jajce kletki. Od tie 10, 7 bile dobri i 7 oplodile.. Mene transfer mi pravea na 3ti den (so 2 oplodeni embrioni), a denes (5ti den) mi javija deka uste 1 ili 2 se vo odlicna sostojva i tie ke gi zamrzneme. Cvrsto veruvam deka od 14 videni folikuli, barem 4-5 ke ima ODLICNI za transfer i zamrznuvanje. Samo pozitivna misla, ne se plasi Cekame pozitivni rezultati
Да ве прашам еве ние кои примаме прогестерон депо на 2 дена, и пролутекс секој ден, зошто би ни испитувале прогестерон пред трансфер, па нели би бил повисок прогестерон?
Zdravo. Slicna situacija imav i jas.. Prvo mi kazaa deka na 5ti den ke bide transferot, pa potoa na 3tiot den sabajle mi se javija da odam vo 12 posto sepak odlucile na treti den da bide. Na prasanjeto zosto se smenila odlukata za transfer, mi rekoa deka spored razvojot na embrionite, odlucile deka podobro i uspesno ke se razvijat vo prirodna sredina, a ne vo laboratorija. Tie koi ne gi vbrizgavme, gi ostavivme do 5ti den vo laboratorija da se razvijat i istite gi smrznavme. Veruvaj im na embriolozite i doktorot (koi zaednicki go nosat ova resenie) deka ke ja napravat vistinskata odluka So srekja
Не го испитуваат на денот на трансфер, туку 13/14 ден од циклус, кога би требало да биде пункцијата. Го испитуваат пред да почнеш со прогестерон депо и пролутекс.
Vazi nema problem Ke pisam a moze I vo meguvreme Da prasam vo Praga Koga go merat I kolku e granicata na denot na transfer. Se nadevam ovaa godina da e uspesna za dvete I site koi ocekuvaat bebe vo mese
Па на 2 места има по 2 замрзнато. 2 секако ќе одмрзнат, и двете ќе ги вратиме, нема смисла/шанса едното да го оставам.
Мене кога ми испитаа прогестерон на ден на трансфер во истата клиника ембриологот рече тоа го прават за да видат како телото реагира на „вештачкиот“ прогестерон што го примаме за евентуално да ја зголемат или намалат дозата што ја препишале, а со оглед на тоа дека прогестерон ми мереа откако беше направен трансферот никој не спомна негово одложување ако на пример беше повисок од што треба. Со среќа утре!