Шест јајце клетки не се малку, не мисли на најлошо, навистина мислам дека до утре ќе имаш уште неколку што ќе созреат и ќе се оплодат. Ќе стигнеш до трансфер, сигурно.Пиши утре што ќе ти кажат. Колку убаво. Јас цел живот сум била таква за се и секогаш се ми се исполнувало кога толку цврсто сум била уверена дека ќе успее. Секогаш сум ги планирала работите уште пред да постојат реални шанси да се остварат, само во овој дел потфрлив, секогаш сум песимистички настроена кога станува збор за успех на тема бебе. Сега треба да почнам со второ инвитро и неможам да се натерам да верувам дека ќе успее, но ќе пробам да ја применам твојата стратегија, да мислам на успех и со успех да биде
@baby fight Нема разочарување и еден и два ембриони да има, мораш позитивно, му сигнализираш на твоето тело на тој начин дека треба да се ‘‘бори‘‘ да ти ја оствари желбата и да му овозможи на ембрионот да се вгнезди. Ти посакувм успех од . Јас отказ дадов еден месец пред да почнам со стимулации, реков, нема да правам ништо што ми прави стрес, посебно кога станува збор за бебе. Ете до толку сигурна тргнав. Исто како тебе, за се така размислувам позитивно, кога ќе наумам, ма ќе биде и готово и се ми се исполнувало во животот за што сум била така ентузијастична.
Знам дека си исплашена, но не се разочарувај, не се знае што ќе биде. И таа една да е, да си се оплоди, да се развива, јуначе ќе биде. Еден куп случаи има само тука што читаме со една јајце клетка, си се оплодува и се раѓа бебенце. Ајде мисли позитивно, башка и од тие другите можеби ќе се врати некое во игра.
Поднесов документи утре ќе ги прателе Скопје,така и си мислев дека во петок ги праќаат па затоа со брзината на светлината спремив се за денес,одговор ми рекоа за 2 недели,се си мислам дека ќе ме вратат за уште 2 инсеминации ама ако,ќе ги направам набрзина ради реда на ГАК.
Како ќе ги чекаат јајце клетките до утре да созреат? Фоликулот или има јк или нема. Чудно ми падна па морав да прашам. Среќно
Девојки вчера бев во Систина и ми ја пунктираа цистата за која велеа фолекул ама циста било издржав уште една болка без анастезија, ама стегав заби. Од денес почнувам со стимулации фостимол за 4 дена по 4 фостимоли на ден со Бог напред се надевам на успех..
Taka mi kaza embriologot.Mi rece ednata e zrela a drugite ne se bas no do utre ke vidat.A sto mislese tocno neznam.Inace 6 mi rece izvadile.Dali pogresno jas sum ja razbrala neznam.Mi rece spermata bila odlicna 82 milioni i se cudese od kade dvata spermogrami losi
Јас прв пат слушам дека јк може да се чекаат до утре да созреат. За ембриони, да. Ама ако си имала денес пункција тек утре може да се знае дали нешто се е оплодило. Ти денес имаше пункција?
Denes imav punkcija.Ke kazam utre sto ke mi recat.I jas sum zbuneta i mi e tesko.No sto bide neka bide.
Да не им е некој нов метод, од 2017та на почетокот кога правев ивф, до сега, за уште најмалку 10 нови методи разбрав дека постојат. Ништо не ме чуди. Нека оди напред науката, да се живи и здрави научниците и докторите.
Јас колку што разбрав една е зрела а другите не. Јас кога имав пункција следниот ден ми рекоа колку зрели се имаат оплодено а наредниот ден дека и од незрелите што ги чекале има уште една оплодена.Претпоставувам со примена на некоја метода. Затоа верувам дека и од другите има шанси после некој ден да може да се оплодат.
И мене после пункција ми кажаа една бројка на зрели јк, а нареден ден ми кажаа уште една созреала да може да се оплоди. Има таква процедура, се вика ин витро матурација, е сега дали сите ја користат не знам.. Гледам на страната на Систина и тие ја имаат како понуда.
И јас имам прочитано некаде дека имаат опција да досозреат јајце клетките, мислам дека ги поставуваат во посебни услови. Едит. @Nithya ме потсети дека за Систина слушнав такво нешто.
Prinsses-Eva ne se sekuraj. Ista dijagnoza imame, dvete tubi totalno osteteni, so mnogu jak hidrosalpings, athezii po cel stomak..uzas! Mi gi izvadija, hormini pravev na tret den, vo ponedelnikot, Estradiolot mnogu pokacen( posle operacijata Estrofem i Cikloptoginova piev), pa od toa bilo.. Sega uste pap narednata nedela i 4D eho i kje apliciram za vaucer! Ne se sekiraj, kje bide dobro se. Kade kje pravis histero i laparo?