Здраво на сите. Само што се зачленив на форумот, па сакам да поставам едно прашање, бидејќи од она што го прочитав досега, гледам дека постои една пријатна комуникација на поддршка и давање совети. Пред една недела го добив ваучерот за БПО, и сега имам дилема во која клиника би ја започнала постапката. Се мислам меѓу Систина и Њу Борн. Ви благодарам однапред
Jas go bockav podkozno... 2 vo edna vodicka....i sestrata mi kaza prvo nekoj da mi pokaze kako se bocka podkozno. Pod papokot,eden den od ednata strana,drug den od drugata strana. Jas od srce ti go predlagam Dr. Lazarevski vo Sistina.
Најдобро е да одиш и во двете клиники на консултација и да видиш каде ќе ти фати око повеќе и кој доктор ќе ти влее доверба. Сите сме со различно искуство и најважно е тебе да ти кликне докторот каде што ќе правиш. Со среќа во постапката!
Закажи си консултација во 2те клиники па ќе видиш како ќе се почуствуваш од односот на докторот и кому ќе ја препуштиш постапката... позитивни мислења има за сите д-ри но секој си знае најдобро што повеќе му годи...
Веќе бев во Њу Борн, а кај Лазаревски закажав и веројатно така и ќе одлучам, според разговорот Ти благодарам
Пред се Среќно со постапката да вроди со плод, јас би ти препорачала да одеш и на двете места и сама ке си одлучиш каде те води срцето таму , јас сум кај Др Лазаревски и сум задоволна си молчи и си ја тера работата на најдобар начин...
Mi se javija vo nedela transver ke mi pravat.Edno e sigurno a moze i od drugite denes sto gi rabotele da mi stavat.
Devojki Denes mi stigna rasporedot na lekovi za priprema na transfer so donirani j.k. Veke imame data 25 mart, edvaj cekam super vozbudena I Srekna. Se nadevam da bide uspesno I konecno polno mese. Bidejki trombofilskite mutacii pokazaa mutiran PAI gen, doktorot preporacuva Clexane 0,4ml edna navecer se do 12 nedela Ako zdravje imame pozitiven test I bremenost. E sega prasanjeto mi e kade se bockaat podkozno vo mese Ili muskularno? Drugo kaj nas vo MK dali moze da se kupat na privatno I kolku kostat? Za Utrogestan mi pisuva sekoj den sabajle I vecer vaginalno po 4 od 100mg a na rucek edna od 100mg oralno da se pie? Toa znaci istite tableti se koristat I vaginalno I oralno? Pozdrav
Најпрво да ти посакам срека и успех во постапката . Утрогестанот и се пие и се става вагинално. Истата таблета се користи и на двата начина. Клексанот може кај нас да се купи приватно и од 0,4 ml, е 249 денари, но имаме и можност да си ги рефундираме парите преку фондот за здравство. Ако веке го купуваш на приватно, без да поднесуваш за рефундација, во другите држави е со пониска цена. На пример во Грција, 5 евра се две инекции. Сигурно и во Чешка се со поефтина цена отколку кај нас. Се најубаво мила
Здраво девојки денеска јас бев кај Ивановски да се консултираме за следното ивф......па у извештајот има пишано за ИНТРАЛИПИДНА ИНФУЗИЈА /АТОСИБАН ИНЕКЦИЈА може некој да ми каже за овие зошто се примат и колку се пари.
Eve dobiv I info okolu novata metoda na selekcija na najdobrite spermatozoidi, se vika Fertile/Fertile plus Ili Microfluidic Sperm Sorting Chip. Cipot e izgraden od mikrobarieri za sortiranje na najdobrite spermatozoidi po priroden pat t.e mikrobarierite ja imaat ulogata na Fallopian tubes (tubite) kaj zenata. Selektiranite spermatozoidi se so dobra morfologija I podviznost I vo sporedba na standardnite metodi ima minimalno ostetuvanje na spermata. Ovoj metod go zgolemuva uspehot na in vitro za 25%
Nemam osiguruvanje vo MK I moznost za refundacija. Fala na sovetot ke prasam vo Ceska kolku se a Ako vo Grcija se 5€ za 2 podobro od tamu da si kupam. Dali se bockat vo mese ne mi pisa? Pozdrav
Можеш да ги боцкаш во стомак или во рамо поткожни се... а утрогестанот може и орално и вагинално... со лесно и со успех атосибанот е за да нема грчеви матката... се прима пред трансфер и околу двеилјади и нешто беше... а за другава немам инфо
Завршив јас, во ремедика правев. Имам се испитано и поднесено за ваучер. Е сега чекам да ми го одобрат дај боже И јас бев со иста терапија, ама не проверив хормони после циклопрогиновата, уфф се надевам дека не е изместено нешто. Јас се испитав пред операција и се беше добро. Ти каде правеше хистеро и лапаро? Кај кој доктор планираш ин витро?
Ја примив венски еден час пред трансфер. Ми рекоа дека е за да нема контракции, да се смири матката и останав бремена. Околу 2000-2500 беше, не се сеќавам најточно.