Интралипидна и атосибан примив и јас , по успешно ивф даваат уште една интралипидна , атосибанот беше околу 1500-1600 денари а интралипидната 564 денари но многу чини примањето бидејки рачунаат како цел ден да си лежела на ургентен 7500 денари , атосибанот го даваат за да се намалат контракции во матката а интралипидната се протеини , сигурно помага при имплантација но не е утврдено дека 100 % ја помага имплантацијата , исто бев кај Ивановски , цениве се од месец август
Devojki od transfuziolog imam pisano metilfolat od 0.4 a vcera Ivanovski mi pisal metilfolat 1000 ....e sega dali dvete da gi koristam ili samo edni
Atosiban primiv i jas 1600denari koshta vo noemvri mi beshe transverot.Uspeshno in vitro imam kaj dr.Ivanovski
Јас пиев од 1000 до 2 скрининг до 5 месец и после овие бугарскиве. На почеток мислам поголемата доза земи ја и онака се 90 ќе има за 3 месеци.
Ако си хетерозигот трансфузиологот ти има пишано од 0.4 а ако си хомозигот обично пишува од 1000мг... е сега веројатно нема штета но јас би го послушала трансфузиологот па кога ќе си трудна гинекологот Ти си знаеш...
Девојки едно прашање моја пријателка правеше инвитро со замрзнати бластоцити и вратија две ембриончиња денес и е 13 ден вчера испита бета и вредноста беше под пет негативна а и рекоа од плодност да ги става инекциите до 14 ден а сега ми јави дека има многу болки како менструални но многу јаки се јавила кај матичната и и рекла да не пие ништо за болки и да става инекции утре пак да испита зарем има можност на 12 ден да не покаже ништо мислите ли дека е рано ?
Да бидеме реални на 12 ден сигурно ке покажеше , мислам џабе се боцка , секогаш сум правела тест на 8-10 ден и тоа на тридневни ембриони и никогаш не покажало погрешно , жал ми е , глава горе и нека мисли позитовно ***
Брзо да ти поминат деновите до тест и со висока бета да се пофалиш! Јуначе ќе биде ова, ќе видиш! На кој ден имаше трансфер? Што се случи со другите јајце клетки, дали созреа уште некоја?
Da sozreaa tri i site se oplodija no edno od niv bese so super kvalitet.I taa edna prva sto se oplodi bese so super kvalitet.