Здраво девојки. Дали знае некоја од вас што и бил препишан Ferrotone (железо) за припрема пред ифв поради слабокрвност која е препорачлива доза? Една или две кесички на ден? Ви благодарам..
Тоа зависи од состојба на пациентот.Ти пиј си како што ти кажале.И мене ми рекоа да го идпитам железото пред инвитро, ама нормално ми беше,вајда битно е и тоа.
Јас проверив DHEA-S на ГАК со упат од матичен гинеколог.Читав дека треба идеално да ти биде накај горната граница.
Не правев хсг они си имаат све таму од првиот пат Ни 3д не поднесов по препорака на матичната не требало си имаат таму. Атосибан имам примано на ден на трансфер не се сеќавам колку платив ама не беше нешто скапо и останав бремена Здраво феминки.. јас веќе 3ипол недели чекам ваучер се јавив минатиот понеделник ми кажаа сигурно овој понеделник ќе стигне тогаш нени беше разгледан се јавив денес да прашам таа што се јави повеќе ме изнервира да сум чекала одговор ќе добијам преку пошта божем јас незнам прв пат мие ии одговор добив уште не се разгледани 1 месец ќе биде сигурно
Дали некој знае дали за ваучер иуи мора да бидат преку еден месец? Или може да бидат во последователни циклуси?
Пишува дека треба да се последователни, јас мои ги поднесов првите две една по друга после пауза од 2 месеци после вторите две пак една по друга, ми одобрија така
Zdravoo jas cisto da si kazam Pomina i mojata histeroskopija, nemase potreba od nikakva intervencija se bese vo red. Za djabe se tolku plasev ne bilo strasno.
Здраво мила, дали може да ми кажеш кој ти ја препорача хистероскопија, каде ја правеше, дали ти требаше претходно извештај од специјалист?
Мила хистероскопијата ја правев кај Д-р Органџиски, тој ми ја препорача бидејки матката ми е исправена и не може да се види убаво на 5Д ехо затоа правев хистероскопија. Извештај од специјалист не ми бараше. Ми бараше микробиолошки брисеви и тест за хепатит Б и Ц и ХИВ.
Ја проверив тироидната жлезда и во ред е, останува само Достинех да го допијам ќе правам контрола.Инаку Естрадиолот ми е под границата, ама ништо не ми дадоа,Имам повторно чоколадна циста 3цми... Сменив, не можев да издражам, мнигу главоболки, повраќање... и сега шија, достинех по пола навечер пред легнување